ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Τα ταξικά χαρακτηριστικά της… τραγωδίας!

 η εικόνα προφίλ του Antonis Vgontzas
 Το τραγικό δυστύχημα στο 89ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, που έκοψε το νήμα της ζωής τεσσάρων ανθρώπων, έχει «ταξικά» χαρακτηριστικά! Έτσι μας διαβεβαιώνει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός. Την ίδια περίπου άποψη υποστηρίζει η συνάδελφός του Μαρίνα Τζούφη.

Ο πρώτος δήλωσε: «Εμπεριέχει το ταξικό στοιχείο. Τι να πω, επειδή ήταν παιδί πλουσίου είχε καλό αυτοκίνητο ή επειδή ήταν παιδί πλουσίου, δεν είχε μάθει να σέβεται τη ζωή των άλλων;»
Η δεύτερη συμπλήρωσε: «Η πρώτη ανάγνωση είναι αυτή: ότι είναι ένα πολύ πλούσιο παιδί με πολύ ακριβό αυτοκίνητο, να μη βλέπει όριο στο δρόμο και να θεωρεί ότι όλα αυτά του ανήκουν. Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να έχει αυτή την έπαρση και να συμπεριφέρεται μ' αυτό τον τρόπο. Να μην είναι οριοθετημένος».
Στην άλλη πλευρά του λόφου ο σύζυγος της πρώτης νεκρής και πατέρας του ανήλικου παιδιού τους: «Είδα και τον οδηγό νεκρό, μπροστά στα μάτια μου, ένα παιδάκι… Συλλυπητήρια στην οικογένειά τους. Και αυτοί δεν ήθελαν να τον χάσουν. Έφταιγε, δεν έφταιγε, η ψυχούλα του το ξέρει».
Και η οικογένεια του οδηγού της μοιραίας Πόρσε: «Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο και να ζήσουμε με το αφόρητο. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας και στις υπόλοιπες οικογένειες και να ευχαριστήσουμε για τη συμπαράσταση όλων στο θρήνο μας για την τραγική πρόωρη απώλεια τριών νέων ανθρώπων και ενός παιδιού».
Τον Νίκο Μανιό τον ξέρω από τα χρόνια της δικτατορίας. Πράγματι, συμμετείχε στην αντίσταση κατά της Χούντας. Καταδικάστηκε, μάλιστα, σε πολυετή κάθειρξη. Γι’ αυτό και ένοιωθα προσωπικά έναν απέραντο σεβασμό στο πρόσωπό του. Συχνά, όμως, με έχει απογοητεύσει. Όχι γι’ αυτά που πράττει. Γι’ αυτά, κυρίως, που λέει. Αν και οι λέξεις είναι και αυτές πράξεις. Στα χθεσινά του λόγια, το παράκανε. Ανήκει και αυτός σ’ εκείνον τον κλειστό κόσμο της Αριστεράς, που ερμηνεύει τα πάντα μέσα από την «πάλη των τάξεων»!
Είμαι βέβαιος ότι δεν έχει υπόψη του το ύψος των τροχαίων ατυχημάτων εδώ στο νησί μας. Κάθε χρόνο χάνουμε 120 με 150 ψυχές σε τροχαία ατυχήματα. Λέτε να ‘ναι και αυτό αποτέλεσμα της πάλης των τάξεων;

Νέα Κρήτη, Άποψη, 1.03.2017

Antonis Vgontzas
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών