Χτύπημα από τη ΔΑΚΕ στον Κυρ.Μητσοτάκη: «Βρείτε τα με τον ΣΥΡΙΖΑ- Τελειώστε τα μνημόνια!»

 
Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ... ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ  
της Μαρίνας Νικολάκη
Τεράστιες αποστάσεις από την σκληρή και αδιάλλακτη «γραμμή» της ΝΔ που έχει χαράξει ο αρχηγός του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, διαλέγει να πάρει και επίσημα η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, το συνδικαλιστικό όργανο που πρόσκειται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,
λέγοντας ξεκάθαρα μέσα από ανακοίνωση της πως το κόμμα της δεξιάς πρέπει να τα βρει άμεσα με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και να σταματήσει να λέει σε όλα «όχι» προκειμένου να υπάρξει εθνική συνεννόηση και να τελειώσουμε επιτέλους με το θέμα των μνημονίων που τόσο πονάει την Ελλάδα.
Χαρακτηριστικά η ΔΑΚΕ Ι.Τ. υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της την ανάγκη για εθνική συνεννόηση, έτσι ώστε να υπάρξει «έξοδος από τη λιτότητα», κάνοντας αναφορά, μάλιστα, στην σχετική πρωτοβουλία που είχε αναλάβει, ως πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής.
Επίσης η ΔΑΚΕ που φαίνεται να αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα τη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και χωρίς παρωπίδες όπως κάνει ο πρόεδρος του κόμματος, τονίζει  ότι ανεξαρτήτως Κυβερνήσεων η πρόταση του Κώστα Καραμανλή για εθνική συνεννόηση τορπιλίστηκε με το περίφημο: «Λεφτά υπάρχουν!»
Να σημειωθεί ότι η ανακοινωση αυτή έρχεται ως μια απάντηση- μήνυμα στις πρόσφατες δηλώσεις του Κυρ.Μητσοτάκη με αφορμή την πρόσφατη αναταραχή με τις θέσεις που διατύπωσε  Ε.Μεϊμαράκης για «τζάμπα μαγκιές» όσον αφορά τα περί καταψήφισης των επερχόμενων μέτρων.
«Αγωνιζόμαστε για να προβάλουμε τις θέσεις μας, όχι για να είμαστε αρεστοί στον κ. Τσίπρα αλλά χρήσιμοι στον λαό. Όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να ακολουθήσει ή νοιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί με την τυχοδιωκτική ομάδα που κυβερνά τη χώρα θα μείνει πίσω», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ παράλληλα απέρριψε την κριτική που δέχεται από την κυβέρνηση ότι με τη στάση του τορπιλίζει τη διαπραγμάτευση.
«Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα, δεν θα γίνουμε δεκανίκι του κ. Τσίπρα».Ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε ότι η Ν.Δ. με τη στάση της δεν στηρίζει τις ελληνικές θέσεις, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «στεκόμαστε εμφατικά απέναντι σε όποιον διακινεί σενάρια επιστροφής στη δραχμή»... (!)
Η συνδικαλιστική οργάνωση της ΓΣΕΕ που πρόσκειται στη ΝΔ, δίνει ακόμα τα στοιχεία διεθνούς έρευνας του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας της Κολωνίας ενώ επισημαίνει  ότι «η αύξηση της φτώχειας κατά 40% την περίοδο 2008-2015 αλλά και οι επιμέρους εκρηξιγενείς της διαστάσεις - όπως, μεταξύ άλλων, η επισιτιστική ανασφάλεια, η ενεργειακή φτώχεια, η σοβαρή υλική αποστέρηση και η απόλυτη ένδεια - διαμορφώνουν συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης που παραπέμπουν σε “τριτοκοσμική χώρα”, και όχι σε κράτος-μέλος της Ε.Ε. που διέπεται, εδώ και 36 χρόνια, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο και Κεκτημένο».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα αναφέρει:
«Ακόμη μια διεθνής έρευνα, αυτή του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας της Κολωνίας, έρχεται να αποτυπώσει με σαφή τρόπο την έκταση και ένταση της κοινωνικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα.
Η αύξηση της φτώχειας κατά 40% την περίοδο 2008-2015 αλλά και οι επιμέρους εκρηξιγενείς της διαστάσεις – όπως, μεταξύ άλλων, η επισιτιστική ανασφάλεια, η ενεργειακή φτώχεια, η σοβαρή υλική αποστέρηση και η απόλυτη ένδεια – διαμορφώνουν συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης που παραπέμπουν σε "τριτοκοσμική χώρα", και όχι σε κράτος-μέλος της Ε.Ε. που διέπεται, εδώ και 36 χρόνια, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο και Κεκτημένο.
Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η, δίχως μεταπολεμικό ιστορικό προηγούμενο, κοινωνική καχεξία είναι απότοκο της παρατεταμένης ύφεσης και της δυσθεώρητης ανεργίας που επέφεραν οι πολιτικές ακραίας λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης στο πλαίσιο των Μνημονίων Δανεισμού.
Οι άνθρωποι κυριολεκτικά δυστυχούν από τις δυσβάσταχτες θυσίες που υποβάλλονται και οι αριθμοί "επιδεινώνονται" με το Δημόσιο Χρέος να εκτινάσσεται στο 176,9% του ΑΕΠ (από το πλαστό 126,7% το 2009) πιστοποιώντας την αποτυχία των Προγραμμάτων Δημοσιονομικής Προσαρμογής.
Οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για σύγκλιση της χώρας μας με το μέσο όρο της Ευρωζώνης σε περίπου μισό αιώνα και την επιστροφή της ανεργίας στο επίπεδο του 2009 μετά από 21 χρόνια συνιστούν μια ωμή ομολογία αστοχίας και αδιάσειστά τεκμήρια της απαιτούμενης ριζικής αλλαγής του ακολουθούμενου μείγματος πολιτικής για δημοσιονομική εξισορρόπηση με αναπτυξιακό και κοινωνικά πολλαπλασιαστικό πρόσημο.
Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, και με δεδομένο ότι για το κλείσιμο της αξιολόγησης αναλαμβάνονται καταστροφικές δεσμεύσεις που ξεπερνούν –ακόμη και– το συνταγματικό βίο της παρούσας Κυβέρνησης, το αίτημα για Εθνική Συνεννόηση –που η ΔΑΚΕ Ι.Τ. υποστηρίζει σε όλη τη διάρκεια της μνημονιακής περιπέτειας και ανεξαρτήτως κυβερνητικών εναλλαγών– είναι επιτακτικό!
Μια Εθνική Συνεννόηση που είχε προταθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή και τορπιλίστηκε από τον επαίσχυντο ψευτολαϊκισμό του "λεφτά υπάρχουν". Εθνική Συνεννόηση, όμως, δεν σημαίνει συνενοχή ή υπερψήφιση της ανάλγητης προνομοθέτησης μέτρων ούτε μπορεί να επιτευχθεί με διχαστικές ρητορικές και ψέματα.
Εθνική Συνεννόηση με άξονα ένα εναλλακτικό αφήγημα εξόδου από τη λιτότητα και την ύφεση, τις φοροεπιδρομές και την απαξίωση του κοινωνικού κράτους για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την κοινωνική αποκατάσταση, την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης και την καταπολέμηση της ανεργίας, την παλινόρθωση της εργασιακής δικαιοσύνης και την προσέλκυση επενδύσεων.Κοινωνία και Οικονομία, άλλωστε, είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, είναι "συγκοινωνούντα δοχεία"».
Διαβάστε τη έρευνα του Ινστιτούτο Γερμανικής Οικονομίας όπου αναφέρεται η ΔΑΚΕ: «Η φτώχεια στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 40% στα χρόνια της κρίσης»
Στο συμπέρασμα ότι η φτώχεια στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 40% από το 2008 μέχρι το 2015 κατέληξαν οι επιστήμονες του "Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας της Κολωνίας" (IW).
Σύμφωνα με την έρευνα την οποία διεξήγαγαν, δεν αρκεί όμως να μετρά κανείς αποκλειστικά το χαμηλό εισόδημα για να καταλήξει σε συμπεράσματα, αλλά -όπως προτείνουν- πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και άλλες παράμετροι, όπως είναι λ.χ. οι στερήσεις υλικών αγαθών καθώς επίσης και το χαμηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης, η υποαπασχόληση και οι περιορισμοί στην υγειονομική περίθαλψη.
Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται σε έναν νέο "πολυδιάστατο δείκτη φτώχειας", τον οποίο εκπόνησε το ως άνω Ινστιτούτο για τα έτη 2008-2015, από τον οποίο προκύπτει ότι «ο μεγάλος χαμένος είναι η Ελλάδα, με μια αύξηση της φτώχειας κατά 40%, ακολουθούμενης από την Ιρλανδία (28% αύξηση) και την Κύπρο 28,2%» λέει ο Κρίστοφ Σρέντερ, συντάκτης της έκθεσης, στο γερμανικό reuters. Aυτό οφείλεται στη χρόνια ύφεση και την μεγάλη ανεργία, αλλά «φυσικά και στην πολιτική λιτότητας και τους όρους των δανειστών» τονίζει ο ερευνητής.
Στην Ιταλία καταγράφεται μια αύξηση της φτώχειας κατά 11% και στην Ισπανία 18%.
Να σημειωθεί ακόμα ότι η ανακοινωση αυτή έρχεται ως μια απάντηση- μήνυμα στις πρόσφατες δηλώσεις του Κυρ.Μητσοτάκημε αφορμή την πρόσφατη αναταραχή τις δηλώσεις όπως αυτές του Ε.Μεϊμαράκη για «τζάμπα μαγκιές» όσον αφορά τα περί καταψήφισης των επερχόμενων μέτρων.
«Αγωνιζόμαστε για να προβάλουμε τις θέσεις μας, όχι για να είμαστε αρεστοί στον κ. Τσίπρα αλλά χρήσιμοι στον λαό. Όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να ακολουθήσει ή νοιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί με την τυχοδιωκτική ομάδα που κυβερνά τη χώρα θα μείνει πίσω», ενώ παράλληλα απέρριψε την κριτική που δέχεται από την κυβέρνηση ότι με τη στάση του τορπιλίζει τη διαπραγμάτευση. «Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα, δεν θα γίνουμε δεκανίκι του κ. Τσίπρα [...] Άλλωστε ο κ. Τσιπρας επαίρεται για το πόσο σταθερή είναι η κοινοβουλευτική του πλειοψηφία»Ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε ότι η Ν.Δ. με τη στάση της δεν στηρίζει τις ελληνικές θέσεις, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «στεκόμαστε εμφατικά απέναντι σε όποιον διακινεί σενάρια επιστροφής στη δραχμή».
Ας ελπίσουμε ότι ο κύριος Μητσοτάκης θα λάβει σοβαρά υπόψιν του μια ακόμη «φωνή» που του χτυπάει το καμπανάκι της λάθος στρατηγικής που ακολουθεί. Για το καλό της χώρας...
 http://www.pronews.gr/

17:30
06/03/2017
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών