Πληρωμή συμβασιούχων: Απέδωσαν οι πιέσεις –Όπισθεν Επιτρόπων Ε.Σ. στην Αττική

 
Αλλαγή κλίματος, αρχής γενομένης από την Αττική, μετά τις αντιδράσεις αλλά και τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, διαφαίνεται σήμερα από τους Επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σύμφωνα
με πληροφορίες  της aftodioikisi.gr, έχουν ήδη υπογράψει τρεις από τους οκτώ Επιτρόπους στην Αττική. Πρόκειται για τους Επιτρόπους Αγίας Παρασκευής (Ανατολική Αττική), Αμαρουσίου (Βόρεια και Βορειοανατολική Αττική) και Πειραιά.
Πληροφορίες, που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι η στάση των Επιτρόπων στην Αττική θα είναι κοινή.
Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη
Παράλληλα, στη δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, η στάση των Επιτρόπων συνεχίζει να είναι αντιφατική. Συγκεκριμένα, από τους τρεις Επιτρόπους που έχουν στον τομέα ευθύνης τους στους δήμους της Θεσσαλονίκης, ο Επίτροπος του Δήμου Καλαμαριάς (Ανατολική Θεσσαλονίκη) έχει ήδη υπογράψει, ενώ οι υπόλοιποι δύο που έχουν στους τομείς ευθύνης τους τον κεντρικό δήμο και τους δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης (μεταξύ άλλων Κορδελιού-Ευόσμου,  Δέλτα,  Ωραιοκάστρου,  Αμπελοκήπων-Μενεμένης) εξακολουθούν να μην υπογράφουν.
Υπενθυμίζεται ότι, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί την Τρίτη 7 Μαρτίου στάση εργασίας από τις 11 πμ και από στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει προσπάθεια να γίνουν συναντήσεις με τους Επιτρόπους του ΕΣ που στεγάζονται στο ΥΜΑΘ, με θέμα την καταβολή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων.
Σε ποιες άλλες περιοχές δεν υπογράφουν
Παράλληλα,προβλήματα υπάρχουν στο Κιλκίς που απουσιάζει σε άδεια, αλλά και με τον Επίτροπο στο νομό Πιερίας, που, παρά τη δημοσίευση του άρθρου 25 σε ΦΕΚ, επέστρεψε αθεώρητα τα εντάλματα, τονίζοντας ότι η ίδια «δεν παίρνει την ευθύνη να υπογράψει γιατί η ρύθμιση είναι αντισυνταγματική».
Αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα οι Επίτροπος της Καβάλας  και του νομού Λασιθίου,  σε αντίθεση, μάλιστα, με τους συναδέλφους του στους υπόλοιπους νομούς τη Κρήτης.
Ωστόσο, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, πριν την Αττική, υπήρξε ένα ακόμη καλό νέο: Η υπογραφή του Επιτρόπου για την πληρωμή των συμβασιούχων του δήμου Λευκάδας.
Δηλώσεις και καταγγελίες
Tην ίδια ώρα ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης σε απάντηση του σε σελίδα συμβασιούχων στο facebook υποστηρίζει ότι οι Επίτροποι είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν.
Κάτι που επανέλαβε σήμερα ο υπουργος Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, αφήνοντας αιχμές κατά των Επιτρόπων που δεν υπογράφουν.
Και μέσα σε όλα αυτά, σύμφωνα με καταγγελία στα social media, έγιναν τηλεφωνήματα σε Επιτρόπους από γραφεία της ΝΔ για να μην πληρωθούν!
Να σημειωθεί ότι o αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ χαρακτηρίζει “υποκριτική και σκόπιμη” την στάση των Επιτρόπων του ΕΣ

06/03/2017
 http://www.aftodioikisi.gr/

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών