ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Να πουν όχι! Καθαρό!

η εικόνα προφίλ του Antonis Vgontzas
Υπάρχει ένα ερώτημα. Το συζητούν οι πολιτικοί. Το αναλύουν οι δημοσιογράφοι. Και, φυσικά, αναπαράγεται σε όλα τα καφενεία. Πολιτικά και μη.
Τι θα κάνει η αντιπολίτευση; Η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί τις περισσότερες από τις απαιτήσεις των δανειστών. Μέτρα και μετά το 2018. Στη χειρότερη, μάλιστα, περίπτωση μερικά από τα μέτρα θα
εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου 2018. Στη χειρότερη, μάλιστα, περίπτωση μερικά από τα μέτρα θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου 2018. Δηλαδή ένα τέταρτο μνημόνιο! Όσο γρήγορα, λοιπόν, έσκιζαν τα μνημόνια, τόσο γρηγορότερα υπογράφουν το ένα μετά το άλλο.
Επανέρχομαι, λοιπόν, στο ερώτημα. Θα τα ψηφίσει η αντιπολίτευση; Μέχρι σήμερα είχαμε τη βεβαιότητα: Όχι. Το έλεγε και το ξανάλεγε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και πριν από αυτόν και μετά από αυτόν όλη η λοιπή αντιπολίτευση.
Τις τελευταίες μέρες αλλάξανε τα πράγματα.
Ο πρώην αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήκωσε φωνή μεγάλη. Και μίλησε για «τσάμπα μάγκες». Φυσικά η Δημοκρατική Συμπαράταξη το ξεκαθάρισε μια και καλή. Και πριν. Και μετά τους «τσάμπα μάγκες».
Τα σενάρια, βέβαια, πληθαίνουν. Και τι θα συμβεί όταν η κυβέρνηση πετύχει την άδεια των δανειστών – εταίρων για να ψηφίσει και τα αντισταθμιστικά μέτρα;
Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν. Μια βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε να πει ότι εκείνη τουλάχιστον θα ψηφίσει τα αντισταθμιστικά! Αφού, άλλωστε, θα είναι και φιλολαϊκά!
Μάλλον έσπευσε και δεν σκέφτηκε ένα απλό ενδεχόμενο. Όλα τα μέτρα δυσμενή, αφόρητα με όλα τα χρώματα της άγριας λιτότητας, μαζί με κάποια φιλοδωρήματα προς το λαό μας, κάτι σαν το αντίδωρο στις εκκλησίες, να εισάγονται προς ψήφιση με ένα και μόνο άρθρο.
Έτσι συμβαίνει με τα σενάρια. Ειδικά, όταν βιάζεσαι πολύ.
Ας καταγραφεί και η δική μας άποψη.
Η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με τα πιο σκληρά μέτρα, που θα μπορούσε να ανεχτεί ο μέσος Έλληνας πολίτης.
Το τέταρτο μνημόνιο θα είναι και το πιο σκληρό. Θα προσπαθήσουν να το γλυκάνουν.
Με κάποιες μίνι παροχές. Που δε θα ‘ναι καθόλου ισοδύναμες. Αλήθεια, τι θα μπορούσε να είναι ισοδύναμο για τον πολίτη, που έχει μηνιαίο εισόδημα 500 ευρώ και φορολογείται και αυτός;
Ένα πρέπει να έχουν υπόψη τους όλες οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης.
Ο κίνδυνος να γίνουν συνένοχοι στην πιο άθλια οικονομική πολιτική, που γνώρισε ποτέ ο τόπος μας. Και αυτή τη φορά δεν θα έχουν ούτε ένα άλλοθι.
Νέα Κρήτη, Άποψη, Δευτέρα, 06.03.2017

Antonis Vgontzas
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών