ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Μια τρύπια χώρα!

 η εικόνα προφίλ του Antonis Vgontzas
Και το δεύτερο δέμα με τον εκρηκτικό μηχανισμό στάλθηκε από την Ελλάδα. Αυτό, φαίνεται, δεν το αμφισβητούμε. Στόχος, αυτή τη φορά, ο υπεύθυνος του ΔΝΤ για όλη την Ευρώπη. Το πρώτο δέμα ταχυδρομήθηκε για τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας. Τον Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε. Ούτε αυτό αμφισβητήσαμε. Και οι δύο αποστολές είχαν όλα τα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά για να δείξουμε,
πως ο ελληνικός λαός τιμωρεί, όσους τον ταλαιπωρούν και τον βασανίζουν. Αυτό βοηθάει την κυβέρνηση. Δεν βοηθάει, όμως, την χώρα. Για ένα σωρό λόγους.
Ο πρώτος και πιο σοβαρός λόγος. Εμφανίζεται και αποδεικνύεται ότι στην χώρα αυτή δεν υπάρχει κανένα μέτρο ασφάλειας. Μπορεί να καις τα λεωφορεία μέρα - μεσημέρι και κανείς να μην σε βρίσκει. Μπορεί να καταστρέφεις τους αυτόματους μηχανισμούς ελέγχου της χρήσης των εισιτηρίων στο μετρό και να ξερνάς κυριολεκτικά αηδίες. Τους γνωστούς-άγνωστους καταστροφείς αυτών των μηχανισμών τους ξέρουμε όλοι μας. Καθώς και το σκεπτικό τους. Ο αρμόδιος, όμως, υπουργός τους αποδίδει σε κυκλώματα, που δεν τα υποψιαζόμαστε καν. Έτσι, ενισχύει τους πραγματικούς καταστροφείς, που πίσω από τις ανόητες δικαιολογίες του αρμόδιου υπουργού, μπορούν να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο ανενόχλητοι.
Έτσι, μπορεί και ο καθένας μας να πάρει στα χέρια του τον νόμο της εκδίκησης των γνωστών-άγνωστων εχθρών μας. Και να μη δώσει λογαριασμό σε κανέναν. Φυσικά και όλοι οι ξένοι, καθώς και η διεθνής κοινή γνώμη, θα αποκρυσταλλώσουν μέσα τους, όχι απλά την εντύπωση, αλλά την πεποίθηση ότι είμαστε η χώρα της ανομίας.
Υπάρχει και ένας δεύτερος λόγος. Το αίμα εντυπωσιάζει. Και συσπειρώνει εναντίον σου όχι μόνο τα θύματά σου, αλλά και όλοι όσοι νομίζουν ότι θα μπορούσαν να βρεθούν στη θέση του θύματος. Δεν πρόκειται ο Τόμσεν, του ΔΝΤ, να καταστεί επιεικέστερος έναντι των αιτημάτων μας. Δεν πρόκειται ο Σόϊμπλε, της Γερμανίας, να τροχοπεδήσει τις μύχιες επιθυμίες του να απομακρύνει με τον πιο «έξυπνο», κατά την κρίση του τρόπο την εκδίωξη της χώρας μας από την ζώνη του ευρώ. Ή, τουλάχιστον, να την κατατάξει στην πιο βραδεία ταχύτητα σε μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων. Θα επικαλείται, μάλιστα, ότι αυτές οι άνομες επιθυμίες του έχουν ηθική βάση. Οι Έλληνες, γι’ αυτόν, δεν αξίζουν την αλληλεγγύη τους.
Δυστυχώς και ευτυχώς έχουμε να παλέψουμε για πολλά.

Νέα Κρήτη, Άποψη, Παρασκευή, 17.03.2017


Antonis Vgontzas
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών