Ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά το Σαββατοκύριακο προκλητικότητας από την τουρκική πλευρά

 
Ανταλλαγή σκληρών δηλώσεων μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου να χαρακτηρίζει τον Πάνο Καμμένο «κακομαθημένο παιδί» και να απειλεί: «Οι Έλληνες ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο στρατός μας».

Όμως ο Έλληνας ΥΕΘΑ τόνισε ξεκάθαρα ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν υψηλό φρόνημα και η αποτροπή τους είναι αδιαμφισβήτητη. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του που επιβεβαιωσαν και το pronews.gr όπου αναφέρει ότι «Ας πατήσουν το πόδι τους οι Τούρκοι στα Ιμια και να δούμε πώς θα φύγουν!».
Η γειτονική χώρα ανεβάζει τους τόνους όσο πλησιάζει το δημοψήφισμα του Ερντογάν, τόσο σε στρατιωτικό επίπεδο, όσο και σε πολιτικό.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσλογλου «σήκωσε το γάντι» τόσο για τον βαρύ υπαινιγμό που άφησε για τον ίδιο ο Έλληνας ομόλογός του Νίκος Κοτζιάς ότι δεν κατανοεί, γι' αυτό κάνει προσωπικές επιθέσεις όσο και για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι «αν θέλουν οι Τούρκοι ας βάλουν πόδι στα Ίμια να δούμε μετά πώς θα φύγουν».
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε τον υπουργό Άμυνας το «κακομαθημένο παιδί» της ελληνικής κυβέρνησης, και κάλεσε την Αθήνα να τον θέσει υπό έλεγχο ώστε να μην εμποδίζει την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Μιλώντας στην Αττάλεια, ο κ. Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως ο κ. Καμμένος είναι άνθρωπος με συμπλέγματα και ότι δεν προτίθεται να τον λάβει υπόψη του, κατηγορώντας μάλιστα τον Έλληνα υπουργό ότι με τη συμπεριφορά του προσπαθεί να βλάψει τον ελληνοτουρκικό διάλογο.


09:38
27/02/2017
 http://www.pronews.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών