Ειδική επιχείρηση οργάνωσε η Αγκυρα για αρπαγή των οκτώ φυγάδων Τούρκων αξιωματικών και υπαξιωματικών

 
YΠΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΠΡΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ Εντολή για απαγωγή των οκτώ Τούρκων φυγάδων αξιωματικών έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν κάτι που είχε ξανακάνει και το καλοκαίρι όταν οι «8» κατέφυγαν στην Ελλάδα αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Συναγερμός σήμανε τις τελευταίες μέρες σε πολλά κλιμάκια των μυστικών υπηρεσιών της χώρας μας, έπειτα από απόρρητες πληροφορίες για προετοιμασία μυστικής επιχείρησης των Τούρκων, με στόχο των απαγωγή των οκτώ αξιωματικών που περίμεναν να τους αφήσουν ελεύθερους οι δικαστικές Αρχές.

Τα κλιμάκια αντικατασκοπείας της χώρας μας, εντόπισαν ορισμένες ύποπτες κινήσεις επιχειρησιακών παραγόντων της ΜΙΤ.
Η ασυνήθιστη δραστηριότητα των Τούρκων πρακτόρων, πρόδωσε τη μυστική επιχείρηση, που είχε στόχο την απαγωγή των οκτώ αξιωματικών και την αστραπιαία μεταφορά τους στην Τουρκία.
Την εντολή για απαγωγή των Τούρκων αξιωματικών λέγεται πως είχε δώσει ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην εναγώνια προσπάθειά του να αξιοποιήσει επικοινωνιακά μια θεαματική επιχείρηση για να τονώσει τα εθνικιστικά αντανακλαστικά των Τούρκων, ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος για την αλλαγή του Συντάγματος.
Τα σχέδια του Ερντογάν για απαγωγή των Τούρκων αξιωματικών προκάλεσαν συναγερμό στις Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες, ενώ παράλληλα έχουν ληφθεί μια σειρά μέτρων προκειμένου να αποτραπεί νέα υπόθεση Οτσαλάν και μάλιστα αυτή τη φορά σε ελληνικό έδαφος, όπως αναφέρει εφημερίδα.
Υπό αυτές τις συνθήκες γίνεται κατανοητό ότι το Πρωτοδικείο ορθώς έλαβε την απόφαση να κρατήσει 3 μήνες φυλακή τους «8» για να προστατευθούν από τυχόν τέτοιους σχεδιασμούς και με την αποφυλάκισή τους θα φύγουν άμεσα από την χώρα προς άγνωστο προορισμό στα πλαίσια της προαστασίας τους από κάποια «μαύρη» επιχείρηση της ΜΙΤ.


09:27
03/02/2017
 http://www.pronews.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών