Λ. Αυγενάκης: «Δυσβάστακτες οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων»

 
Για «εμμονή της κυβέρνησης στη συνεχή αύξηση των φορολογικών συντελεστών στην τιμή των καυσίμων», η οποία έχει οδηγήσει «σε δυσβάστακτη αύξηση των τιμών τους» κάνει λόγο ο Γραμματέας Π.Ε. της Ν.Δ. Λ. Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τους υπουργούς Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου και Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο.

Όπως αναφέρει ο κ. Αυγενάκης, επικαλούμενος ανακοίνωση των πρατηριούχων, κάθε νοικοκυριό θα χάνει τουλάχιστον 500 ευρώ σε ετήσια βάση από την νέα αύξηση του ΕΦΚ σε βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης.
«Παρά τις διαβεβαιώσεις των κυβερνώντων ότι μάχονται για την ανάπτυξη, τις εκκλήσεις των πρατηριούχων για αλλαγή πολιτικής που θα φέρει μεγαλύτερη αύξηση στην κατανάλωση και κατά συνέπεια έσοδα στα κρατικά ταμεία, η κυβέρνηση συνεχίζει τη στρεβλή λογική συνεχούς αύξησης της φορολογίας, χωρίς μάλιστα κανένα κοινωνικό αισθητήριο, δεδομένου ότι οι τιμές των καυσίμων στη χώρα μας είναι γενικά σταθερά υψηλές και οδηγούν σε ανατιμήσεις στις τιμές όλων των προϊόντων», σημειώνει ο βουλευτής της Ν.Δ.
Επισημαίνει ακόμη ότι οι «υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων» έχουν ως άμεση συνέπεια «νέες αυξήσεις στις τιμές των καταναλωτικών αγαθών, στις τιμές των υπηρεσιών αλλά και στο κόστος παραγωγής, με αποτέλεσμα ο πληθωρισμός στα αγαθά που αφορούν τις βιοτικές καταναλωτικές ανάγκες της πλειοψηφίας των Ελλήνων να έχει εκτιναχθεί (…)».
Καλεί τέλος τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν σε παρεμβάσεις για τη μείωση της φορολογίας των καυσίμων «προκειμένου να αναπνεύσει η ελληνική οικονομία», αλλά και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να υπάρξει αυστηρότερος έλεγχος ώστε να σταματήσει το λαθρεμπόριο καυσίμων


11:47
02/02/2017
http://www.pronews.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών