ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Τάδε έφη Ξυδάκης!

 η εικόνα προφίλ του Antonis Vgontzas
 Μεγαλούργησε. Πάλι. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν πρέπει να δαιμονοποιείται η συζήτηση για τη δραχμή». Μας ξάφνιασε εχθές πρωί - πρωί. Και επανήλθε πολλές φορές. Μα ποτέ, μα ποτέ, δεν ανακάλεσε στην ουσία της την πρώτη του δήλωση.
Γιατί το έκανε; Ένα σωρό πράγματα μπορεί να υποθέσει κάποιος. Άλλο να είσαι Υπουργός
Πολιτισμού και να απολύεις όποιον θέλεις! Άλλο να είσαι αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και να ταξιδεύεις όπου θέλεις! Και άλλο να είσαι Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος και να προστατεύεις πάση θυσία τον όποιο Υπουργό. Και τι να διαφεντεύεις; Ένα μικρό γραφείο στη Βουλή, μια γραμματέα και ελάχιστους επισκέπτες!
Τάδε «έφη Ξυδάκης»! Αυτό θα μπορούσε να αναφωνήσει κάθε μέλος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και με διάθεση, μάλιστα, απαξιωτική. Δεν έχει δηλαδή καμιά πρακτική και πολιτική σημασία η όποια δήλωσή του; Πολύ δύσκολα θα προσχωρούσα σε αυτή την άποψη. Για ένα σωρό λόγους. Ο πιο βασικός; Έχει θεσμική ιδιότητα. Και στο πρόσωπό του αντικατοπτρίζονται μια μεγάλη γκάμα ιδεοληψιών πολλών μελών της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Και μαζί με αυτούς και κάποια κυβερνητικά στελέχη. Εκτός αν τον έβαλαν κάποιοι άλλοι να ανοίξει την παπαρολογία περί δραχμής στο πλαίσιο ενός στρατηγικού κυβερνητικού στόχου.
Φυσικά πρέπει να περιγράψουμε ολόκληρη την αλήθεια συμπληρώνοντας την μικρή οθόνη των ιδεών ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Νίκος Ξυδάκης απέτυχε ως Υπουργός Πολιτισμού. Ανακάτεψε την χύτρα μέσα στην οποία έριξε ατάκτως όλους του πολιτιστικούς οργανισμούς. Με αόριστο γκρίζο ή και μαύρο αποτέλεσμα. Σε τί διακρίθηκε σε εκείνη τη θητεία του; Ήταν Ιούνιος τότε. Προάγγελος του φρικώδους και καυτού Ιουλίου του 2015. Τότε κάποιοι μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ παίζανε με το ευρώ. Τζογάρανε στην καταστροφή της πατρίδας. Και ο ευπατρίδης Νίκος Ξυδάκης αναφώνησε: «Η Ελλάδα μεγαλούργησε επί δραχμής».
Αναζητούνται τα ίχνη του ως αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών. Δεν συμμετείχε σε καμία κρίσιμη σύσκεψη ή διαπραγμάτευση.
Ας τον θυμόμαστε μόνο για τις δηλώσεις του για την δραχμή.
Υ.Γ. Η σωστή διατύπωση της χθεσινής δεύτερης παραγράφου: «Μόνο το 30% των δεσμεύσεων, που είχε ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στους ευρωπαϊκούς Θεσμούς, έχει υλοποιηθεί! Και περίπου τα μισά από τα υπόλοιπα 70% θα υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον. Και… τα άλλα μισά από αυτά θα τα υλοποιήσει την παραμονή της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Νέα Κρήτη, Άποψη,
Τετάρτη, 1.2.2017
Antonis Vgontzas
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών