Πληθαίνουν οι φωνές για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα: Υπέρ και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κ.Κατσίκης

 
 «ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ»
 του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ως μονόδρομο την επαναφορά σε εθνικό νόμισμα εάν δεν υπάρχει άλλος δρόμος, βλέπει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης και θεωρεί αναπόφευκτες τις εκλογές σε περίπτωση που κλείσει η αξιολόγηση.
Μιλώντας και για το ζήτημα των Σκοπίων προχώρησε και στον συλλογισμό «εφόσον θεωρούν ότι είναι Μακεδονία άρα είναι ελληνική γη, ο νοών νοείτω» εννοώντας ότι κάποτε τα Σκόπια θα μπορούν (ένα μέρος τους) να προσαρτηθούν στην ελληνική επικράτεια.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98, ο βουλευτής ανέφερε μεταξύ άλλων:  
«Αν η αξιολόγηση δεν κλείσει αν ο χρόνος διαπραγμάτευσης  επιμηκυνθεί και συμπέσει με τον χρόνο όπου οι οικονομικές δυνατότητες προς τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων σε πληρωμή τόκων και χρεολύσιων , είτε Φεβρουάριο ή Μάρτιο και δεν βρούμε λύση , τότε μονόδρομος είναι η λαϊκή ετυμηγορία, προσωπικά δεν βλέπω κάτι άλλο, ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική στην Ευρώπη.
Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση με ότι μας έχει απομείνει, μόνοι μας θα πρέπει να δούμε με την οικονομική μας κατάσταση.»
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε ως παραμύθια τις υποσχέσεις για την αντιμετώπιση του χρέους και τα περί επιμήκυνσης και απομείωσης του χρέους θέτοντας το ερώτημα γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε δει κάτι «άρα λοιπόν και η επαναφορά στο εθνικό νόμισμα, είναι σενάριο που δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς, γιατί δεν βλέπω και τίποτε άλλο».
Αναφέρθηκε και στα Σκόπια λέγοντας «Αν τα  Σκόπια πιστεύουν ότι είναι Μακεδονία, τότε όπου μακεδονική γη ελληνική γη και ο νοών νοείτω...»
Ο κ. Κώστας Κατσίκης με αφορμή τις προκλήσεις των Τούρκων αλλά και τις αναφορές των γειτόνων μας βόρεια περί Μακεδονίας , ανέφερε κάτι που όπως σημείωσε , το είπε και χθες στη βουλή στους σπουδαστές της εθνικής άμυνας:
«Αν νομίζουν ότι τα εδάφη τους πρέπει να λέγονται Μακεδονία , τότε να προσθέσουμε στην ελληνική Γη στα ελληνικά εδάφη τα Σκόπια ως Μακεδονία να τη θεωρήσουμε ως μια ακόμη αλύτρωτη πατρίδα για μας και με την σκέψη πάλι να γίνει δική μας να αναμένουμε να ωριμάσει ο χρόνος.»
Στην ερώτηση τι  ακριβώς εννοεί , ο κ. Κατσίκης σημείωσε : «Εννοώ αν εκείνοι πιστεύουν ότι τα Σκόπια είναι Μακεδονία , τότε όπου Μακεδονική γη, ελληνική γη και ο νοών νοείτω....»

12:10
08/02/2017
 http://www.pronews.gr/
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών