Δημήτρης Τσαγκάρης : ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ !

η εικόνα προφίλ του Δημητρης Τσαγκαρης
Καλώς αναζητείται «ισορροπημένο» σετ μεταρρυθμίσεων (Μοσκοβισί) και πολύ σωστά ο πρωθυπουργός κ. Α. Τσίπρας θεωρεί «καταστροφική» κάθε συζήτηση για μέτρα ακόμη και 1 ευρώ.
Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η οικονομία χρειάζεται ουσιαστική ανακούφιση στη φορολογία ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη, αδιέξοδη κατ’ εμέ, παρέμβαση στο ασφαλιστικό με συντελεστές σε εισφορές που εκτινάσσονται και στο 47% !

Η φορολόγηση στην Ελλάδα εκτυλίσσεται σε διαδικασίες και πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει 4.450 νόμοι και 115.000 υπουργικές αποφάσεις από το 1975 μέχρι σήμερα !
Ο τραπεζίτης Δ. Μαντζούνης σχολίασε πρόσφατα ότι «.. οι τράπεζες αντί να δημιουργούν, συλλέγουν στοιχεία για επόπτες, εφορία και εισαγγελείς..»
Η τέως Πρόεδρος της Ενώσεως Διοικητικών Δικαστών κ. Ε. Γιανναδάκη σημειώνει ότι «.. η εκδίκαση των υποθέσεων αναβάλλεται σε ποσοστά 60 και 70% επειδή η διοίκηση δεν προσκομίζει το φάκελο της υπόθεσης και τις απόψεις της …»
38 νόμοι για την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης, με συμπτώματα: «…άγνωστοι έκλεψαν το κουδούνι της έδρας στο διοικητικό εφετείο Πειραιά..» όπως η ίδια σχολίασε με νόημα ..
Είναι εκπληκτικό ότι ο έφορος υποχρεούται (ΠΟΛ 1142/16) να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά ακόμη και αν, ενώ έχει εξοφληθεί ο φόρος ή το πρόστιμο, ο φορολογούμενος ασκήσει προσφυγή αρμοδίως ..
«Μη μιλάς, μη ρωτάς», μόνο πλήρωνε ;

 Δημήτρης Τσαγκάρης
Οικονομολόγος ΜΑ- Λογιστής Α’
Σύμβουλος Έκδοσης Περιοδικού ΛΟΓΙΣΤΗΣ
tsagaris@fao-economics.gr
Δημητρης Τσαγκαρης
 ΕΦΗΜ " ΕΙΔΗΣΕΙΣ " 18/2/2017
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών