Καλαμάτα: Εντοπίστηκε επιχείρηση «βιτρίνα» για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων

 
Το γραφείο της επιχείρησης ενός ηλικιωμένου στην Καλαμάτα δεν ήταν παρά «βιτρίνα» για την διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων και καπνού στην ευρύτερη περιοχή, την οποία ο 70χρονος Έλληνας διενεργούσε με την βοήθεια των δύο Αλβανών υπαλλήλων του ηλικίας 38 και 46 χρόνων.



Οι τρεις άνδρες αιφνιδιάστηκαν από την ξαφνική άφιξη αστυνομικών της Ασφαλείας, οι οποίοι έκαναν φύλλο και φτερό τόσο το γραφείο στο οποίο εργάζονται, όσο και το αυτοκίνητο του ηλικιωμένου επιχειρηματία. Συνολικά, κατέσχεσαν 29 τυποποιημένες συσκευασίες καπνού βάρους 14,5 κιλών και 269 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών χωρίς ταινίες του φόρου κατανάλωσης.Τα λαθραία προϊόντα εστάλησαν στο Τελωνείο της πόλης για να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων και οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας με την κατηγορία της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα.

Την ίδια δίωξη άσκησε και ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου σε έναν 48χρονο Βούλγαρο που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας στην πόλη, μετά από έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε. Στην κατοχή του βρέθηκε μία συσκευασία με καπνό βάρους 430 γραμμαρίων, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης και κατασχέθηκε για να σταλεία στο αρμόδιο Τελωνείο.

 http://www.pronews.gr/

23:50
01/02/2017
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών