Η απάτη «χτισίματος» του αφορολόγητου με πλαστικό χρήμα – Στόχος είναι μόνο ο έλεγχος των πολιτών με παραβίαση των προσωπικών δεδομένων που επιβάλει η ΝΤΠ

plastikoxrima
Από την Κυριακή έχει τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα αποδείξεων με πλαστικό χρήμα προκειμένου να μπορέσουν οι πολίτες να «χτίσουν» το αφορολόγητο τους. Εκτός του ότι ακόμη δεν υπάρχουν διευκρινίσεις για το ποιες δαπάνες μετρούν και πώς θα λειτουργεί το σύστημα, ο στόχος της επιβολής του πλαστικού χρήματος είναι αφενός οι Έλληνες να πληρώσουν περισσότερους φόρους, αλλά κυρίως να ελεγχθεί η διακίνηση του χρήματος.

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων θέλει να εξουσιάζει τους πολίτες και να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τί, πώς και πότε κατανάλωσε το οτιδήποτε. Έτσι μπορούν οι πολίτες να γίνουν πιο εύκολα υποχείρια του συστήματος το οποίο ελέγχει το χρήμα και μαζί ολόκληρες κοινωνίες. Καταλύεται ταυτόχρονα κάθε έννοια ατομικής ελευθερίας και παραβιάζεται η προσωπική ζωή σε απόλυτο βαθμό.
Και γιατί αυτό; Γιατί απλά όταν το σύστημα θέλει να πληρώνει ο πολίτης με την πιστωτική κάρτα ή την χρεωστική τις επισκέψεις σε γιατρό ή σε νοσοκομείο αυτομάτως περνάει στο σύστημα και το ιατρικό του ιστορικό. Με τον ΑΜΚΑ και με την προώθηση της νέας ταυτότητας με τα βιομετρικά στοιχεία που προωθούν ολοκληρώνεται το έγκλημα και ουδέν πλέον κρυπτόν από τις υπηρεσίας της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Τώρα, όσον αφορά στο αφορολόγητο, το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να επιβάλει ακόμη περισσότερους φόρους στους πολίτες. Τους υποχρεώνει να πληρώνουν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Στην πρώτη περίπτωση, της πιστωτικής κάρτας υπάρχει η μεγάλη παγίδα να μην μπορεί κάποιος να πληρώσει αμέσως το ποσό που χρέωσε και να πέσει στις δαγκάνες των τραπεζών με τα ληστρικά επιτόκια.
Στη δεύτερη περίπτωση, της χρεωστικής κάρτας, συνήθως την έχουν οι μισθωτοί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αρκετοί συνταξιούχοι. Τι θα συμβεί για όσους δεν έχουν και μέσα στα capital controls δεν μπορούν να εκδώσουν; Τι θα συμβεί με όσους ζουν σε περιοχές απομακρυσμένες και δεν υπάρχουν τα μηχανήματα καρτών ή τα POS και δεν μπορεί κάποιος να πληρώσει τον μπακάλη ή τον μανάβη με πλαστικό χρήμα; Και κυρίως κάποιος που δεν θέλει να πληρώσει με πλαστικό χρήμα γιατί να του επιβάλλεται ακόμη μεγαλύτερη φορολογία;
Η απάντηση είναι πώς πρόκειται για ωμό εκβιασμό. Όποιος δεν πληρώνει με πλαστικό χρήμα και δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων τότε θα πληρώσει αρκετά περισσότερο. Όταν επιβληθεί πλήρως το πλαστικό χρήμα τότε οι πάντες θα είναι χαμένοι.
Μέχρι τότε και σχετικά με το χτίσιμο του αφορολόγητου που υποτίθεται πώς ισχύει από την πρώτη του χρόνου ακόμη δεν έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τις αποδείξεις που θα «μετράνε» στην εφορία, αν και το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα μετρούν όλες εκτός από τα ενοίκια και τις δόσεις στεγαστικών δανείων. Κι αυτό γιατί οι τράπεζες έχουν ενημερώσει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη δυσκολία διαχωρισμού των δαπανών που γίνονται με «πλαστικό» χρήμα.
Προκειμένου να έχουν οι φορολογούμενοι την έκπτωση φόρου 1.900 έως 2.100 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος τους ως εξής:
-10% για εισόδημα έως 10.000 ευρώ.
-15% για εισόδημα από 10.000,01 έως 30.000 ευρώ.
-20% για εισόδημα από 30.000,01.

Το ανώτατο όριο αποδείξεων που απαιτεί η εφορία ανεξαρτήτως εισοδήματος ανέρχεται στα 30.000 ευρώ. Όσο για τις ιατρικές δαπάνες, θα πρέπει να πληρώνονται με κάρτα για να «μετρήσουν» στο αφορολόγητο καθώς οι χάρτινες αποδείξεις από τον γιατρό, αν η δαπάνη έχει πληρωθεί με μετρητά, δεν θα αναγνωρίζονται.

Εφόσον οι φορολογούμενοι δεν συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό με ηλεκτρονικά μέσα, θα πληρώνουν επιπλέον φόρο. Ο φόρος αυτός θα υπολογίζεται στη διαφορά των απαιτούμενων αποδείξεων και των αποδείξεων που δεν συγκεντρώθηκαν με συντελεστή 22%.
Υπενθυμίζεται ότι το κατώτερο όριο πληρωμής με «πλαστικό» χρήμα μειώνεται στα 500 ευρώ από τα 1.500 ευρώ, ενώ ως κίνητρο θεσπίζεται και πρόγραμμα δημόσιων κληρώσεων (λοταρία) επί των συναλλαγών με «πλαστικό χρήμα», με το συνολικό ποσό να φτάνει ακόμα και τα 12 εκατ. ευρώ.

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/
2 Ιανουαρίου 2017, 11:44 πμ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών