«Κατάπιε» ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τις ανιστόρητες δηλώσεις του περί «Σκοπιανών Μ.Αλεξάνδρου και Φίλιππου Β'»

 
Ν.ΚΟΤΖΙΑΣ: «ΕΙΣΑΙ ΑΣΟΒΑΡΟΣ» του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Aνακαλεί ο Αντόνιο Ταγιάν ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τις δηλώσεις του περί «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και το ακόμα πιο απίστευτο ότι Μ.Αλέξανδρος και Φίλιππος ο Β' ήταν πρόγονοι των Σκοπιανών  μετά από το σάλο που προκλήθηκε στην Ελλάδα.
Ο Αντόνιο Ταγιάνι είχε πει τον Φεβρουάριο του 2016 σε μια επίσκεψη του στα Σκόπια τις εξής ανιστόρητες ασυναρτησίεςπου γνωρίζουν ότι δεν ισχύουν ακόμα και παιδιά κινεζικου΄Δημοτικού σχολείου:
«Η «Μακεδονία» είναι μια όμορφη χώρα. Όλοι στην Ιταλία γνωρίζουν την Μακεδονία. Γιατί; Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Μακεδών είναι πολύ δημοφιλείς πρόγονοί σας. Χωρίς τον Αλέξανδρο δεν έχουμε την Ευρώπη, γιατί ήταν ο πρώτος βασιλιάς που σταμάτησε την εισβολή από το Ιράν και από εκείνες τις χώρες. Γι' αυτό τον λένε Μέγα Αλέξανδρο, γιατί ενδυνάμωσε τα ευρωπαϊκά σύνορα».
Σήμερα, το Γραφείο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα πήρε ολα πίσω λέγοντας τα εξής: 
Αναφορικά με δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο και στα ΜΜΕ σχετικά με την προ έτους επίσκεψη του κυρίου Ταγιάνι στα Σκόπια, ο νεο-εκλεγείς Πρόεδρος του ΕΚ επιβεβαιώνει την πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας" (ΠΓΔΜ-FYROM).
Βέβαια ναι μεν προχώρησε σε άτακτη φυγή αλλά δεν μας είπε ο κύριος Ταγιάνι πως έκανε τις δηλώσεις  αυτές. Τόσο άσχετος από Ιστορία; Μήπως μαθαίνει Ιστορία παρακολουθώντας την «Ζήνα» και τον «Ηρακλή» από το Χόλιγουντ; Όπου στο αμερικανικό σίριαλ που υποτίθεται αναφέρονταν στην βασίλισσα της Παλμύρας Ζηνοβία στο ίδιο χρονικό επίπεδο ζούσαν μαζί και ο Ηρακλής με τον Ιούλιο Καίσαρα; Μόνο αυτό μπορούμε να σκεφτούμε σαν δικαιολογία.
Αλλά δεν μας πείθει.Θα πρέπει να δώσει σοβαρές εξηγήσεις ο νέος πρόεδρος και θα πρέπει να τον στριμώξει και το ελληνικό ΥΠΕΞ καθώς ο άνρθωπος αυτός μπορεί να μας δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στα εθνικά μας θέματα στο μέλλον.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Α.Ταγιάνι της ίδιας «σοβαρότητας» με του Ε.Ράμα,δηλαδή παντελώς ασόβαρες.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του ιταλού θεσμικού παράγοντα κατά την συνεδρίαση της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής είπε: «Είμαστε σε μια εποχή που διάφοροι άνθρωποι γράφουν την ιστορία με τον δικό τους τρόπο – δεν εννοώ την προσωπική τους ιστορία. Από τον Ράμα που ανακαλύπτει ότι ο Αλή Πασάς ενέπνευσε τον ελληνική επανάσταση μέχρι  τον πρόεδρο ευρωκοινοβουλίου. Η ιστορία είναι πεδίο μάχης όμως πρέπει να διδάσκεται ως σχολείο και όχι ως φυλακή που περιορίζει το πνεύμα».
Επίσης, και ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος (ΝΔ) σημείωσε ότι «ο κ. Ταγιάνι κατάγεται από φίλη χώρα με μεγάλη ιστορία και γνωρίζει ότι η ιστορία των λαών δεν ξαναγράφεται και δεν υφαρπάζεται. Από την νέα θεσμική θέση πρέπει να σεβαστεί την απόφαση όλων των θεσμικών οργανισμών που αναγνωρίζουν την χώρα ως ΠΓΔΜ».
Νωρίτερα, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος  επισήμανε ότι «οι δηλώσεις Ταγιάνι προκαλούν αλγεινή εντύπωση στον ελληνικό λαό, καθώς η ιστορία πρέπει να αξιοποιείται και όχι να παραχαράσσεται» ενώ ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος χαρακτήρισε την δήλωση του Ταγιάνι ως «ιστορικό και θεσμικό ατόπημα» λέγοντας πως θα πρέπει «αυτές οι ιστορικές αναλήθειες να παρθούν πίσω».
Απολαύστε για άλλη μια φορά τις δηλώσεις του «τρισμέγιστου» νέου «αποκτήματος» της ΕΕ
 http://www.pronews.gr

14:42
26/01/2017
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών