Εύσημα από τον γερμανικό Τύπο για τη μη έκδοση των «8»

 
Οι δύο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς προσέρχονται στον Άρειο Πάγο
(φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
Τα εύσημα στην ελληνική Δικαιοσύνη με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που κατηγορούνται για ανάμιξη στο πραξικόπημα κατά του προέδρου
Ερντογάν απονέμει η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, σχολιάζοντας ότι στη χώρα της κρίσης μπορεί να λειτουργούν ελάχιστα, εντούτοις η Δικαιοσύνη είναι ευτυχώς ένα από αυτά. Σημειώνει επίσης ότι με την απόφαση αυτή η ελληνική Δικαιοσύνη υποδεικνύει για μια ακόμη φορά στους Ευρωπαίους πόσο δύσκολος είναι ο εταίρος με τον οποίο επέλεξαν να συμπορευτούν στο θέμα της προσφυγικής κρίσης.
Θέτει παράλληλα το κρίσιμο ερώτημα με ποιο τίμημα, μετά και την απόφαση του Αρείου Πάγου, θα επιδιώξουν Βρυξέλλες και Βερολίνο να κρατήσουν ζωντανή τη συμφωνία με την Τουρκία για το Προσφυγικό.
«Με την απόφασή της […] η Δικαιοσύνη δεν υπερασπίζεται μόνον τα δικαιώματα των στρατιωτών αλλά και τις ευρωπαϊκές αξίες και κανόνες. Το αθηναϊκό δικαστήριο ορθώς αναγνώρισε ότι οι στρατιώτες δεν θα τύγχαναν δίκαιης δίκης στην Τουρκία. Το ζητούμενο για την εκεί Δικαιοσύνη δεν είναι το δίκαιο, αλλά η εκδίκηση. […] Δεν είναι η πρώτη φορά που ειδικώς η ελληνική Δικαιοσύνη υποδεικνύει στους Ευρωπαίους εταίρους το πόσο δύσκολος είναι ο εταίρος με τον οποίο η ΕΕ αποφάσισε να συμπορευτεί και στην προσφυγική κρίση. Σε αντίθεση με τα όσα προβλέπει η συμφωνία, σε πολλές περιπτώσεις οι ελληνικές Αρχές δεν απελαύνουν καν πρόσφυγες στην Τουρκία, επειδή δεν τη θεωρούν επ΄ ουδενί ασφαλή τρίτη χώρα», γράφει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει:
»Αυτό επιδεινώνει την κατάσταση στην Ελλάδα. Από ιδιοτέλεια η Αθήνα θα μπορούσε να δείξει αδιαφορία για την κατάσταση στην Τουρκία, αλλά δεν το έκανε. Άμεσα η Άγκυρα απείλησε με καταγγελία της προσφυγικής συμφωνίας. Μέχρι στιγμής Βρυξέλλες και Βερολίνου ήθελαν να πετύχει η συμφωνία. Αλλά με ποιο τίμημα, είναι πλέον το ερώτημα μετά και την απόφαση των Αθηνών;»
Επίσης, σύμφωνα με την Deutsche Welle ο γερμανικός Τύπος εξυμνεί την απόφαση του Αρείου Πάγου, προειδοποιεί για τις καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-θεσμών και στηλιτεύει τις καθυστερήσεις που οδήγησαν στο φιάσκο με το ελληνικό σχολείο του Μονάχου.

 http://www.pontos-news.gr/
28-1-17
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών