ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Μήπως δεν είναι μόνο ψεύτες ;

 η εικόνα προφίλ του Antonis Vgontzas
 Πριν γράψω και υπογράψω τα δύο τελευταία άρθρα μου, το ξανασκέφτηκα. Μήπως η ιστορία με το γράμμα του Τσακαλώτου κρύβει κάτι άλλο που δεν είχα υποψιαστεί ; Λες η κυβέρνηση να έχει κτίσει μια παγίδα για να εκθέσει όλους μας ;
Είχα μελετήσει τα κρίσιμα κείμενα. Και έχω μάθει να κατανοώ το τρόπο και την μέθοδο
συμπεριφοράς των ξένων. Διαφέρουμε. Σε κάτι για το οποίον νοιώθουμε περήφανοι. Συχνά εμείς οι Έλληνες λέμε ότι για την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας και την εφαρμογή της, αρκεί που «έχουμε δώσει τα χέρια». Λυπάμαι. Ισχύει το αντίθετο.
Και κάπως έτσι συμπεριφερόμαστε όταν συναλλασσόμαστε με το εξωτερικό. Δεν ισχύουν οι προφορικές μας συμφωνίες. Να κάνω ένα βήμα παραπέρα ; ΄Οχι σπάνια νομίζουμε ότι μπορούμε να παραβιάζουμε ακόμα και τις γραπτές μας συμφωνίες. Και να θεωρούμε δεδομένο ότι δεν θα υπάρξουν κυρώσεις από αυτήν την συμπεριφορά μας.
Κάπως έτσι λειτουργεί και ο Αλέξης. Τον ακούσαμε όλοι μας. Δεν έχει καμιά υποχρέωση να ενημερώσει για οτιδήποτε τους ξένους-εταίρους μας για τα δάνεια που μας έχουν δώσει. Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι καθαρό πλεόνασμα. Ένα κομμάτι του, αν όχι όλο, το χρωστάμε για να επιστρέψουμε τα δανεικά.
Και ήρθε φυσικά, η επιστολή του Ευκλείδη προς τους δανειστές-εταίρους μας. Και έτσι συνομολογείται ότι τόσο καιρό ο Αλέξης έλεγε ψέματα. Είχε υποχρέωση να τους ενημερώσει. Και αυτός έλεγε το αντίθετο. Τώρα όχι μόνο συνομολογεί ότι έλεγε ψέματα αλλά μας φορτώνει και άλλα βάρη. Είναι εκπληκτικά αυτά που έγραψε ο Ευκλείδης παραμονές των Χριστουγέννων. Ο κόφτης που ο Αλέξης τον έχει ήδη συμφωνήσει, θα ισχύει και σε βάρος των συνταξιούχων και σε βάρος των υπαλλήλων του δημοσίου.
Ξετσιπωσιά ! Τόσες μέρες μας έκρυβαν την επιστολή Τσακαλώτου. Και στους πιθανούς φόβους μας για το περιεχόμενό της, μας εξύβριζαν με χυδαίους χαρακτηρισμούς. Με τη διαρροή της επιστολής που ανταποκρίνεται πλήρως στο περιεχόμενο των φόβων μας, απαντούν με νέες ύβρεις. Και με νέα χονδροειδή ψέματα. Εφτασε ο κυρ-Αλέκος να εγκαλεί το σύνολο Ελλήνων πολιτών που γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση γιατί δήθεν δεν αναγνωρίζουμε το μεγάλο επίτευγμα της παροχής από τον Τσίπρα, της δέκατης τρίτης σύνταξης.
Οι άνθρωποι δεν μπορεί να είναι μόνο ψεύτες !


Νέα Κρήτη, Άποψη, Τετάρτη 28.12.2016

Antonis Vgontzas
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών