Συμμετοχή μαθητών της Φωκίδας στην αποστολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ημερίδα Euroscola στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 Φωτογραφία του χρήστη Γενικό Λύκειο Άμφισσας.
Συμμετοχή μαθητών της Φωκίδας στην αποστολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ημερίδα Euroscola στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.
Κατά το χρονικό διάστημα από 26-01-2016 έως 29-01-2016, 24 μαθητές και μαθήτριες της Β’ και Γ’
Λυκείου και δύο συνοδοί καθηγήτριες από σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ταξίδεψαν στο Στρασβούργο όπου συμμετείχαν στην ημερίδα Euroscola που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Πέμπτη 28-01-2016.
Οι μαθητές επελέγησαν κατόπιν γραπτού διαγωνισμού με θέμα: ««Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τη Συνθήκη της Λισαβόνας έχει πιο ενισχυμένο ρόλο στη διαμόρφωση της Ευρώπης. Ποιος είναι ο ρόλος του Ευρωπαίου πολίτη και πώς μπορεί να ακουστεί δυνατότερα η φωνή του στην Ευρώπη;».
Κατά την ημερίδα, αφού οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου, κατανεμήθηκαν σε ομάδες εργασίας, αντίστοιχων των Επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου, στις οποίες με συνομήλικούς τους από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επεξεργάστηκαν και παρουσίασαν θέματα που αφορούν την τρέχουσα κατάσταση στα κράτη μέλη της Ε.Ε. και ειδικότερα τους νέους, όπως το προσφυγικό, η απασχόληση, η καταπολέμηση της ανεργίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον και η βιώσιμη ανάπτυξη. Επίσης είχαν την ευκαιρία να κάνουν παρεμβάσεις και ερωτήσεις στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η ελληνική αποστολή συγκέντρωσε τα ευμενή σχόλια τόσο των συμμετεχόντων από άλλες χώρες, όσο και των υπευθύνων του Κοινοβουλίου, για τις καίριες και άρτια προετοιμασμένες παρεμβάσεις των μαθητών, καθώς και για την παρουσίασή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 14 συνολικά ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τις εθνικές αποστολές στην ολομέλεια, οι 8 έγιναν από τους μαθητές της περιφέρειάς μας.
Στην επιτυχία της αποστολής σημαντική υπήρξε η συμβολή των υπεύθυνων συνοδών καθηγητριών κ. Βασιλικής Λευκούδη από το 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας και κ. Παναγιώτας Κάπελα από το ΓΕΛ Άμφισσας, οι οποίες προετοίμασαν με επιμέλεια και ομαδικό πνεύμα συνεργασίας τους μαθητές, ώστε να ανταποκριθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις υψηλές απαιτήσεις της ημερίδας.
Επίσης εξαιρετική από κάθε άποψη ήταν η οργάνωση του ταξιδιού από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Δημητρίου παρευρέθηκε στην αναχώρηση της αποστολής και απηύθυνε χαιρετισμό στους μαθητές.
Η Φωκίδα εκπροσωπήθηκε στην αποστολή από δύο μαθητές της Β’ Λυκείου, τη Χριστίνα Γρίβα από το Λύκειο Γαλαξιδίου και το Βασίλη Μπούγα από το Γενικό Λύκειο Άμφισσας, οι οποίοι συμμετείχαν στην ομάδα εργασίας που επεξεργάστηκε και παρουσίασε το θέμα: «Η απασχόληση των νέων: μια ευρωπαϊκή πρόκληση».


 Γενικό Λύκειο Άμφισσας
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών