«Μάχη» από αέρος για τους επιβαίνοντες του Norman Atlantic - Στους 391 οι διασωθέντες

ΥΠΟ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

«Μάχη» από αέρος για τους επιβαίνοντες του Norman Atlantic - Στους 391 οι διασωθέντες

Στους 391 σε σύνολο 478 ανέρχονται οι διασωθέντες από το πλοίο Norman Atlantic, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ τα εναέρια μέσα συνεχίζουν υπό αντίξοες συνθήκες την επιχείρηση μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε στα στενά του Οτράντο. Στο πλοίο παραμένουν 87 άτομα.



Στην περιοχή όπου βρίσκεται το Norman Atlantic οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες με ισχυρούς ανέμους και σύμφωνα με εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ έχει σταματήσει η ρυμούλκηση του πλοίου και έχει δοθεί προτεραιότητα στην μετεπιβίβαση των επιβατών.
Την ίδια ώρα ενισχύονται τα ελληνικά εναέρια μέσα που συμμετέχουν στην επιχείρηση απεγκλωβισμο, με το ελικόπτερο S-70 της φρεγάτας «Ναβαρίνο», η οποία χρησιμοποιείται πλέον ως πλωτή εξέδρα επιχειρήσεων.
Η φρεγάτα βρίσκεται μεταξύ Κέρκυρας και περιοχής του συμβάντος.
Την ίδια ώρα, το ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού μετέφερε στο ιταλικό ελικοπτεροφόρο SAN GEORGIO 6 επιβαίνοντες του φλεγόμενου πλοίου και στη συνέχεια άλλους 7 στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας.
Παράλληλα, το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται στο Λέτσε θα μεταβεί στο Μπάρι, προκειμένου να μεταφέρει στην Ελλάδα όσους διασωθέντες το επιθυμούν.
Επιβάτες που διασώθηκαν από το φλεγόμενο πλοίο «Norman Atlantic» τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες μετά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας.
Επιβάτες που διασώθηκαν από το φλεγόμενο πλοίο «Norman Atlantic» τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες μετά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας.
Το αεροσκάφος αναμένεται να απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Μπάρι με προορισμό το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, γύρω στις 4 ώρα Ελλάδας.
Η φωτιά, που τέθηκε υπο πλήρη έλεγχο, εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα στο γκαράζ, υπό αδιευκρίνιστες έως τώρα αιτίες.
Σε ετοιμότητα τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας
Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα έχουν τεθεί τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής εξασφαλίζοντας αριθμό κλινών για την περίπτωση που απαιτηθεί.
«Μάχη» από αέρος για τους επιβαίνοντες του Norman Atlantic - Στους 391 οι διασωθέντες
Την υποδοχή και περίθαλψη των Ελλήνων διασωθέντων που επιστρέφουν στη χώρα μας, συντονίζει ειδική υγειονομική ομάδα με επικεφαλής τον υποπτέραρχο Διευθυντή Υγειονομικού.
Μαρτυρία για τέσσερις νεκρούς
Οπως ανέφερε η ιταλική τηλεόραση, ένας τούρκος διασωθείς επιβάτης του πλοίου, ο οποίος βρίσκόταν σε κατάσταση σοκ, δήλωσε ότι είδε τέσσερις νεκρούς στη γλίστρα, το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο Έλληνας, Γ. Δούλης.
Η πληροφορία αρχικά δεν είχε επιβεβαιωθεί από τις ιταλικές Αρχές, ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλιτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο Star, τόνισε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλους νεκρούς.
Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν επισήμως ότι περισυνέλεξαν τέσσερις ανθρώπους νεκρούς από τη θάλασσα.
Επικοινωνία Σαμαρά με τον γιο του νεκρού
Με τον γιο του Γιώργου Δούλη, που έχασε τη ζωή του στο "Norman Atlantic", επικοινώνησε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο γιος του άτυχου επιβάτη βρίσκεται στην Ελβετία, όπου περίμενε εκεί τους γονείς του.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και τη βαθιά του λύπη για τον άδικο χαμό του πατέρα του και του ευχήθηκε να είναι δυνατός, να έχει κουράγιο και να εμψυχώσει τη μητέρα του που πέρασε και αυτή μεγάλη περιπέτεια.
Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, ο κ. Σαμαράς ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς και ενημερωνόταν για την επιχείρηση της διάσωσης των επιβατών.
Χθες διαπιστώθηκε ο θάνατος του Γ.Δούλη ο οποίος στην προσπάθειά του να κατέβει από το πλοίο τραυματίστηκε σοβαρά στη γλίστρα διάσωσης επιβατών.
Στην ίδια γλίστρα βρίσκονταν και η γυναίκα του η οποία διεσώθη και μεταφέρθηκε με σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής στο Μπρίντιζι.
Στην υπηρεσία του επαναπατρισμού αεροσκάφη της Aegean
Η AEGEAN, προκειμένου να διευκολύνει το έργο επαναπατρισμού των διασωθέντων επιβατών του πλοίου Norman Atlantic στην Ελλάδα, έθεσε στη διάθεση της Πολιτείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου αεροσκάφη της για τη μεταφορά των επιβατών αυτών από την Ιταλία στην Ελλάδα.
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της ο αερομεταφορέας, μόλις οι αρμόδιες αρχές ενημερώσουν την εταιρεία για τις ανάγκες, αεροσκάφη της Aegean είναι έτοιμα να πετάξουν προς την Ιταλία για να μεταφέρουν διασωθέντες προς την Αθήνα και στη συνέχεια προς τους τελικούς τους προορισμούς στην υπόλοιπη χώρα, εφόσον αυτό απαιτείται. Σημειώνεται ότι το κόστος της επιχείρησης αυτής θα το αναλάβει αποκλειστικά η Aegean.
 http://www.ethnos.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών