5| 6| 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ
Πρόγραμμα 6ου Συνεδρίου Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων ΜέλισσαςΑίθουσα Β΄
Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ , π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ
Ν. Εμμανουήλ, Καθηγητής Εντομολογίας Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών
Φ. Γκουλιαδίτη, Γεωπόνος, Κέντρο Μελισσοκομίας ΠΑΣΕΓΕΣ
Η. Χαλακατεβάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων «Η Μέλισσα»
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
10.30 -11.00 Προσέλευση - Εγγραφές
11.00 – 11.15 Χαιρετισμοί
11.15 – 11.30 Μεσογειακή Διατροφή – Το Μέλι & τα Προϊόντα του
Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ
ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ
11.30 – 11.45 «Μέλισσες και Περιβάλλον»: μια Άρρηκτη Σχέση
Ν. Εμμανουήλ, Καθηγητής Εντομολογίας
Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών
11.45 – 12.00 Ορθή Επιχειρηματική Μελισσοκομική Πρακτική
Φ. Γκουλιαδίτη, Γεωπόνος, Κέντρο Μελισσοκομίας
ΠΑΣΕΓΕΣ
12.00 – 12.15 Βιολογικές και Θεραπευτικές Δράσεις του Μελιού
Κ. Καρατάσου, Κτηνίατρος, Ομοσπονδία
Μελισσοκομικών Συλλογών Ελλάδος (Ο.Μ.Σ.Ε.)
12.15 – 12.30 Μελισσοκομία Κρήτης και Ιδιαιτερότητες
Η. Χαλακατεβάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού
Συλλόγου Χανίων «Η Μέλισσα»
12.30 – 12.45 Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία για το Μέλι και τα
Προϊόντα του
Ε. Κολοκοτρώνη, Προϊσταμένη Τμήματος
Μελισσοκομίας ΥΠΑΑΤ
.12.45 – 13.00 Πολιτική & Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης
στο Επόμενο Επιχειρηματικό πλαίσιο
Μ. Σμύρης, Μηχανολόγος – Μηχανικός,
Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΕΓΕΣ
13.00 – 13.15 Κατάλοιπα Χημικών Ουσιών στο Μέλι
Ε. Μποτίτση, Εργαστήριο Υπολειμμάτων Γεωργικών
Φαρμάκων, Γενικό Χημείο του Κράτους
13.15 – 13.30 Η Διεθνοποίηση των Ελληνικών Brand
Μελισσοκομικών Προϊόντων
Α. Τσουκαλάς, Διευθυντής Αειφορίας & κοινωνικής
Ευθύνης Apivita
13.30 - 13.45 Εντατική Εκμετάλλευση Μελισσοκομείου -
Εξοπλισμός
Α. Παππάς, Μελισσοκόμος, Πρόεδρος Πανελλήνιoυ
Συνεταιρισμού Αφαρμάκου Βιολογικής
Μελισσοκομίας «Ο Αίας»
14.00 Διάλειμμα
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
18.00 – 18.15 Προσέλευση Συνέδρων
18.15 – 18.30 Οι Θεραπευτικές Ιδιότητες του Μελιού
Θ. Καλογεράκου, Διαιτολόγος, Διατροφολόγος Msc
18.30 – 18.45 Η Θέση των Μελισσοκομικών Προϊόντων στη
Σύγχρονη Διατροφή
Μ. Μυλωνά, Διατροφολόγος, μέλος Ινστιτούτου
Διατροφικών μελετών Ελλάδος
18.45 – 19.00 Το Μέλι στη Γαστρονομία
Γ. Λέκκας,Καθηγητής Γαστρονομίας,Executive Chef
19.00 – 19.15 Βιολογικό Μέλι & Προοπτικές
Π. Μαρούλης, Μελισσοκόμος
19.00 – 19.15 Μια Επαναστατική Τράπεζα Βασιλισσών
Σ. Φουτσιτζής, Γεωπόνος, Μελισσοκόμος
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
10.30 -11.00 Προσέλευση Συνέδρων
11.00 – 11.15 Ερευνητική Δραστηριότητα Σχετικά με τα Προϊόντα
Κυψέλης
Α.Θρασυβούλου και Χ. Τανανάκη, Εργαστήριο
Μελισσοκομίας ΑΠΘ
11.15 – 11.30 Ελληνική Βασιλοτροφία. Προβλήματα &Προοπτικές
Σ. Στεργάτος. Μελισσοκόμος - Βασιλοτρόφος
11.30 – 11.45 Δυνατότητες Επιχορήγησης Επενδύσεων στον
Μελισσοκομικό Τομέα
Μ. Σμύρης, Μηχανολόγος – Μηχανικός,
Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΕΓΕΣ
11.45 – 12.00 Marketing Μελιού & Μελισσοκομικών Προϊόντων
Θ. Σιούτης, Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας,
εκπαιδευτής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΕ
12.00 – 12.15 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις στο Χώρο
του Μελιού
Δ. Μιχαηλίδης, Συγγραφέας, Δημοσιογράφος
12.15 – 12.30 Η Κοινωνία της Μέλισσας και ο Μελισσοκόμος
Σ. Παναγιωτάκης, Μελισσοκόμος – Γεωπόνος
12.30 – 12.45 Εξαγωγές Μελιού και Μελισσοκομικών Προϊόντων
Τ. Σκοτίδη, Πρόεδρος & Γενική Διευθύντρια Simply
Exports
Δημοσίευση Σχολίου