Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας-Αλιείας της Ε.Ε., στο Λουξεμβούργο (22- 23/10-2012).



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ 
                     ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ                         
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης
 στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας-Αλιείας της Ε.Ε.,
 στο Λουξεμβούργο (22- 23/10-2012).

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας -  Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα 22 Οκτωβρίου και αύριο Τρίτη 23 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, Δημήτρη Μελά.

Στη Σύνοδο αυτή θα συζητηθεί η μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο της διαπραγμάτευσης. Ειδικότερα, θα εξεταστούν οι άμεσες ενισχύσεις και τα μέτρα για τους νέους γεωργούς, καθώς και οι κανόνες για τις οργανώσεις των παραγωγών, τις ενώσεις τους και τις διεπαγγελματικές οργανώσεις, στο πλαίσιο μιας καλύτερης λειτουργίας της αγοράς. Η Επιτροπή θα παρουσιάσει επίσης τη νέα της πρόταση σχετικά με τη διαφάνεια των επιδοτήσεων που εισπράττουν οι γεωργοί.
Το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας – Αλιείας θα ασχοληθεί και με σημαντικά θέματα της Αλιείας. Θα εξετάσει κυρίως τον κανονισμό για ένα νέο Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής.
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών