Ανακοίνωση Τύπου σχετικά με τις εργασίες της Συνόδου Ολομέλειας (22 - 23 Οκτωβρίου 2012) στο Στρασβούργο.



            


Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2012

ANAKOΙNΩΣH TΥΠOΥ

Έναρξη Συνόδου: Η επίθεση κατά της Malala Yousafzai, το κτίριο του ΕΚ στις Βρυξέλλες


Τη δολοφονική επίθεση κατά της 14χρονης Πακιστανής Malala Yousafzai που θέλησε να υπερασπιστεί το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση, καταδίκασε έντονα ο Πρόεδρος του ΕΚ Martin Schulz. Ο κ. Schulz της ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και εξέφρασε την ελπίδα ο αγώνας της να εμπνεύσει τα νέα κορίτσια παντού. Ο κ. Schulz ενημέρωσε ακόμη τους ευρωβουλευτές για τις ρωγμές που εντοπίστηκαν στα δοκάρια της οροφής του ημικυκλίου στις Βρυξέλλες, κάτι που οδήγησε στην ακύρωση της μίνι-συνόδου του Νοεμβρίου.


Ο κ. Schulz εξέφρασε τη βαθιά συντριβή του Κοινοβουλίου για τη δολοφονική επίθεση κατά της 14χρονης Πακιστανής Malala Yousafzai από τους Ταλιμπάν, υπογραμμίζοντας πως το μόνο που προσπάθησε να κάνει ήταν να υπερασπισθεί το δικαίωμα φοίτησης των κοριτσιών στο σχολείο, ενώ καταδίκασε απερίφραστα την άνανδρη αυτή πράξη. "Όντας πατέρας μιας κόρης, αισθάνομαι προσωπικά πληγωμένος", δήλωσε ο κ. Schulz, ζητώντας από τις πακιστανικές αρχές να φέρουν τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης και να διασφαλίσουν ότι όλα τα παιδιά, και ιδίως τα νεαρά κορίτσια, θα έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Η Malala συμβολίζει τα περισσότερο από 250 εκατομμύρια νεαρά κορίτσια σε όλο τον κόσμο, τα οποία ζουν σε συνθήκες φτώχειας και δεν είναι σε θέση να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση, σημείωσε ο κ. Schulz, ενώ της ευχήθηκε πλήρη αποκατάσταση της υγείας της, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι το παράδειγμά της θα εμπνεύσει μια νέα γενιά νεαρών γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Επισκευή των ρωγμών στο κτίριο των Βρυξελλών

Ο κ. Schulz ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές ότι ζητήθηκε από αρχιτεκτονικά γραφεία και γραφεία μηχανικών να προτείνουν τους καλύτερους τρόπους επισκευής της οροφής της αίθουσας της Ολομέλειας στο κτίριο των Βρυξελλών, μετά την ανακάλυψη ρωγμών σε τρεις δοκούς στήριξης της οροφής. Ο κ. Schulz διαβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες επισκευής μόλις οι συστάσεις αυτές θα είναι διαθέσιμες, αλλά προειδοποίησε ότι αυτό μπορεί να πάρει "αρκετό χρόνο".

Η επίσκεψη Μέρκελ

Ο κ. Schulz υπογράμμισε ότι η προγραμματισμένη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 7 Νοεμβρίου.


Νεοεισερχόμενοι/Απερχόμενοι ευρωβουλευτές

Ο Πρόεδρος Schulz ανακοίνωσε ότι η Ολλανδή ευρωβουλευτής Patricia van der Kammen αντικατέστησε τον απερχόμενο Barry Madlener (Ολλανδία, Μη εγγεγραμμένοι), από τις 3 Οκτωβρίου 2012.



Oι ανακοινώσεις τύπου είναι διαθέσιμες στην ιστοθέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εδώ.








Για περισσότερες πληροφορίες:

ΕΛΕΦΤΕΡΙΕ Κριστίνα - Αντιγόνη     (+32) 2 28 32798    (Βρυξέλλες)
Υπηρεσία Τύπου                                (+33) 3 881 74651  (Στρασβούργο)
                                                           (+32) 49898 3283   (κινητό)
             kristina.eleftherie@europarl.europa.eu
       
ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ Κωνσταντίνος      (+30) 210 32 78 911 (Αθήνα)
Εκπρόσωπος Τύπου Γραφείου          (+30) 6973 699 886  (κινητό)
Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα     (+33) 3 881 73822    (Στρασβούργο)

Δείτε εδώ την διαδικτυακή Τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου :
Επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Γραφείου μας:  http://www.europarl.gr/
Με την Συνθήκη της Λισαβόνας, σε ισχύ από τη 1η Δεκεμβρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέκτησε νέες σημαντικές νομοθετικές εξουσίες.  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναποφασίζει πλέον με το Συμβούλιο των Υπουργών στο σύνολο, σχεδόν, της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών στους τομείς της γεωργίας, της μετανάστευσης, της ενέργειας καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της Ε.Ε..  Ως το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες της Ένωσης, το Ε.Κ. διασφαλίζει ότι η Ε.Ε. λογοδοτεί στους πολίτες της, με την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωβουλευτών σε σημαντικές αποφάσεις όπως η κάλυψη αξιωμάτων σε κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών