Έφτασε η στιγμή της αντεπίθεσης για το Ισραήλ, το οποίο από τις περίπου 02.15 ώρα Ελλάδος έχει εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ιράν. Πληροφορίες κάνουν λόγο για χτυπήματα παράλληλα σε Ιράκ και Λίβανο, ενώ νωρίτερα σημειώθηκαν εκρήξεις στη Δαμασκό. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι IDF αναφέρουν:

Ως απάντηση στις συνεχιζόμενες επιθέσεις μηνών από το καθεστώς του Ιράν εναντίον του Κράτους του Ισραήλ, αυτή την ώρα οι Ισραηλινές Στρατιωτικές Δυνάμεις πλήττουν στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν. 

Το καθεστώς του Ιράν και οι πληρεξούσιοί του στην περιοχή επιτίθενται ανηλεώς εναντίον του Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου – σε επτά μέτωπα – συμπεριλαμβανομένων απευθείας επιθέσεων από το ιρανικό έδαφος», αναφέρει ο ισραηλινός στρατός.

Όπως κάθε κυρίαρχη χώρα στον κόσμο, το Ισραήλ έχει δικαίωμα και καθήκον να απαντήσει», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να υπερασπιστούν το κράτος και τον λαό του Ισραήλ.

The regime in Iran and its proxies in the region have been relentlessly attacking… pic.twitter.com/1WpQR6itIo

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του, ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) Ντανιέλ Χαγκάρι αναφέρει πως επί του παρόντος δεν υπάρχουν αλλαγές στις οδηγίες προς τους πολίτες, καθώς το Ισραήλ εξαπολύει επίθεση εναντίον του Ιράν.

«Οι IDF είναι πλήρως προετοιμασμένες, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις από το Ιράν και τους πληρεξουσίους του στην περιοχή», δήλωσε.

Ο Χαγκάρι ανέφερε ότι αξιολογείται διαρκώς η κατάσταση και καλεί τους πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και υπουργός Άμυνας Γ. Γκαλάντ παρακολουθούν την επιχείρηση από το αρχηγείο του Ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ.