Αλλάζουν όλα στο ραδιόφωνο των αυτοκινήτων -Τι γίνεται υποχρεωτικό

 

car radio

Πολύ σκληρό για να πεθάνει αποδεικνύεται το αναλογικό ραδιόφωνο στα αυτοκίνητα, καθώς όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να μας συντροφεύει και στο μέλλον.

Το ραδιόφωνο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας όσων διανύουν έστω και μικρές αποστάσεις με το αυτοκίνητό τους και η παραμικρή αλλαγή σε αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στη ζωή μας.

Η είδηση, λοιπόν, ότι το αναλογικό ραδιόφωνο πρόκειται να αποτελέσει οριστικό παρελθόν από τον εξοπλισμό των αυτοκινήτων δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

Μπορεί, λοιπόν, όλο και περισσότερα αυτοκίνητα να έχουν περάσει στην εποχή του ψηφιακού ραδιοφώνου, το περίφημο DAB, ωστόσο όπως όλα δείχνουν το παραδοσιακό ραδιόφωνο δεν πρόκειται να παραδώσει τόσο εύκολα τα όπλα.

Κι αυτό γιατί στη Μέκκα της τεχνολογίας, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, συζητείται ήδη όχι μόνο η επαναφορά του αναλογικού ραδιοφώνου αλλά και η υποχρεωτική παρουσία του AM στον εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων.

Ο λόγος δεν σχετίζεται με τη διατήρηση μιας παράδοσης που κρατά από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα αλλά με το γεγονός ότι το AM, τα βραχέα κύματα, συνιστούν ακόμα και στα σύγχρονα αυτοκίνητα μια δικλείδα ασφαλείας.

Τα AM, τα οποία παραγκωνίστηκαν για χάρη των FM, εξακολουθούν να αποτελούν τον πιο αξιόπιστο τρόπο μετάδοσης πληροφοριών, γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμο σε έκτακτες καταστάσεις, όπως σε μια ενδεχόμενη φυσική καταστροφή.

Η υποχρεωτική παρουσία των AM στους ραδιοφωνικούς δέκτες των αυτοκινήτων αναγκάζει πολλούς κατασκευαστές να προσαρμόσουν αναλόγως τον εξοπλισμό με τον οποίο εφοδιάζουν τα οχήματά τους και να επαναφέρουν στοιχεία τα οποία είχαν εκλείψει τα τελευταία χρόνια.

Τα βραχέα κύματα έχουν την ιδιότητα να ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις, καθιστώντας πιο εύκολη τη μετάδοση κρίσιμων πληροφοριών, ενώ ταυτόχρονα είναι και πιο εύκολη η λήψη του συγκεκριμένου ραδιοκύματος από τους δέκτες.

 

 carandmotor.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών