Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΙΑΝΤΟ-ΔΑΠΕΔΟ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΤΕΑΣ

 


  Τώρα εξηγούνται (και δικαιολογούνται) όλα! 

Για το χρονίζον και ήδη γνωστό ως επικίνδυνο για την δημόσια υγεία πρόβλημα του δαπέδου στο 1ον Δημοτικό Σχολείον Ιτέας, τελικά ευθύνονται ...οι μαθητές! Ο δε εργολάβος-ανάδοχος του έργου, έπεσε από τα σύννεφα...  Το ίδιο και ο Δήμαρχος!  

Εάν έχεις πρόγραμμα κι οργάνωση, φαίνεται!... 


****************************** 

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑ, 12.9.2023    

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

     Α.Δ.Τ.: 160/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση για την πορεία εργασιών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας

Διασφαλίζεται η καταλληλότητα χρήσης των χώρων του σχολείου 

Ο Δήμος Δελφών, σε συνέχεια ενημέρωσης προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιτέας και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας «Αλέξανδρος Δελμούζος», σχετικά με την αντικατάσταση των πλακιδίων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιτέας, ενημερώνει για τα εξής: 

Το έργο αντικατάστασης των πλακιδίων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιτέας υπήρξε ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας προς το Δήμο Δελφών, το οποίο αποφασίστηκε να υλοποιηθεί με διάθεση ίδιων πόρων, καθώς οι χρηματοδοτήσεις προς τις  σχολικές επιτροπές δεν επαρκούν.

Η έναρξη των εργασιών καθυστέρησε, λόγω μη ανταπόκρισης του προηγούμενου εργολάβου στην υπ΄ αρ. 16073/14-7-2023 πρόσκληση για υπογραφή συμφωνητικού, που του είχε αποσταλεί, με συνέπεια να απαιτηθεί επιπλέον χρόνος για την εξεύρεση νέου. Όταν η εν λόγω διαδικασία τελεσφόρησε, η έναρξη των εργασιών μοιραία συνέπεσε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Κρίνοντας απαραίτητη την πραγματοποίησή τους, καθώς εδώ και χρόνια τίθεται από τη σχολική κοινότητα και ζήτημα δημόσιας υγείας, αποφασίστηκε να προχωρήσουν, έστω και αν η εκπαιδευτική διαδικασία τροποποιηθεί για λίγες ημέρες. 

Τα δείγματα των πλακιδίων που απεστάλησαν προς έλεγχο στο εργαστήριο «Πλίνιος» του Δημόκριτου, έδειξαν ότι είναι από αμίαντο. Με αυτό ως δεδομένο, ο Δήμος προχώρησε σε άμεσες ενέργειες ανάθεσης του καθαρισμού των χώρων σε εξειδικευμένη εταιρεία, ώστε ακολούθως να ληφθούν όλες οι απαραίτητες πιστοποιήσεις.  

Οι εργασίες καθαριότητας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 13 και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, ενώ παράλληλα έχει προγραμματιστεί επιθεώρηση των χώρων εργασιών, των παρακείμενων αιθουσών, του περιβάλλοντα χώρου, καθώς και μετρήσεις ινών στον αέρα, ώστε να εκδοθεί «Έκθεση Αποτελεσμάτων» από την οποία να τεκμαίρεται η ασφαλής χρήση των χώρων από το «Δημόκριτο».  Επιπλέον,  τα απόβλητα (αποξηλωμένα πλακίδια, απόβλητα καθαρισμού) θα τύχουν διαχείρισης (συλλογής - μεταφοράς - διάθεσης) βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας για την κατηγορία αυτών (ΕΚΑ 170605*).

Η πιστοποίηση της ασφάλειας των χώρων θα σημάνει την άμεση συνέχιση των εργασιών κατασκευής των νέων δαπέδων από την ανάδοχο εταιρεία. Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής των δαπέδων έχει εκτιμηθεί σε τρεις πλήρεις ημέρες (ερχόμενη Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή), ενώ θα πρέπει τις επόμενες τέσσερις ημέρες το σχολείο να παραμείνει κλειστό.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα και τον προγραμματισμό που υπάρχει, εκτιμάται ότι ο χρόνος επαναλειτουργίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου είναι η 25η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία παράδοσης του έργου από τον ανάδοχο.

Λυπούμαστε ειλικρινά για την αναστάτωση, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, των μικρών μας μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιτέας. Εκτιμούμε όμως ότι, παρά την μικρή χρονική μετάθεση των εργασιών, πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί το έργο –πάγιο αίτημα ετών, προς όφελος διδασκόντων και διδασκομένων, με τη συνεργασία και την ανοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, έχοντας υπ’ όψιν ότι διασφαλίζουμε από κάθε πλευρά την καταλληλότητα του χώρου προς χρήση, λαμβάνοντας γι’ αυτή όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

 

 epikourositeas.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΟ .....

 Η διοίκηση του δήμου Δελφών για άλλη μια φορά επιδεικνύει 1) την ανικανότητα της να αντικαταστήσει τα πλακάκια έχοντας περιθώριο 3 μηνών απτό κλείσιμο του σχολείου μέχρι το άνοιγμα του στερώντας έτσι από τά παιδάκια τη φυσική τους παρουσία στο χώρο γνώσης και κοινωνικοποίησης 2) την επικινδυνότητα της ως προς τη δημόσια υγεία μη παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα για την αφαίρεση πλακιδίων αμιάντου και 3) την έλλειψη υπευθυνότητας ρίχνοντας την ευθύνη αλλού.

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών