Η μηδενική απορρόφηση κατανεμημένων κονδυλίων από την δημοτική αρχή οδηγεί τα χωριά μας στην πλήρη εγκατάλειψη

 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις και στην περίπτωση των Αγροτικών δρόμων στον Αθανάσιο Διάκο αρμόζει ο τίτλος… Μια φωτογραφία με τα χίλια «θα».

Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, κάθε αναγνώστης διαβάζει ρεπορτάζ και αναρωτιέται που κατανεμήθηκαν οι 493.000 Ευρώ για την αγροτική οδοποιία στον Δήμο Δελφών. Από αυτά τα χρήματα δεν θα μπορούσαν να διατεθούν και για τους δρόμους του χωριού βιτρίνα του Νομού Φωκίδας;

Ταξιδιώτες , επισκέπτες , αλλά και κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι με αυτές τις απαράδεκτες εικόνες . Εικόνες που συμπληρώνουν την πολιτική εγκατάλειψης της Δημοτικής Αρχής για τα χωριά που βρίσκονται στον ορεινό όγκο του Νομού μας .

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ δείχνουν να απέχουν από τα όσα οι πολίτες τους μεταφέρουν. Αρκούνται σε… «θα» και η υποβάθμιση των χωριών μας καλά κρατεί.

Οι δημότες αυτού του Δήμου έχουν γνώση και σύντομα θα αποφασίσουν να αλλάξουν σελίδα στα κακώς κείμενα…

Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών

……………………………………………………

Παραθέτουμε τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας και σχόλιο του βουλευτή Φωκίδας…

Ενημερωτικό δελτίο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Στα 106.881.259,33 €, θα φθάσει τελικά το πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας (Δράση 4.3.4) μετά την εξασφάλιση υπερδέσμευσης ύψους 63 εκατ. €, πλέον των 43 εκατ. € που αρχικώς είχαν εγκριθεί.

Μετά από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γιώργου Γεωργαντά,   του αρμόδιου Υφυπουργού, κ. Γιώργου Στύλιου και του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, εκδόθηκε στις 24/08/2022, με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων μετά την ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων στήριξης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της με αριθμ. πρωτ. 5474/23-12-2021 πρόσκλησης της Δράσης 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020, αρχικού προϋπολογισμού 43 εκατ. ευρώ. και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. 

Με τελευταία καταληκτική ημερομηνία 30.03.2022 υποβολής και συμπλήρωσης των αιτήσεων, η αξιολόγηση αντί των δύο ετών (που διαρκούσε συνήθως άνω των δύο ετών) σήμερα ολοκληρώθηκε σε διάστημα ολιγότερο των έξη μηνών, ηλεκτρονικά και με πλήρη διαφάνεια.

Αναφορικά με τη Φωκίδα, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται τα έργα «Αγροτική Οδοποιία Δήμου Δελφών», με δημόσια δαπάνη 493.000 €, «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας περιοχής νότιας πεδιάδας Μόρνου», προϋπολογισμού 588.511,08 € και «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας βόρεια εγγειοβελτιωτικού έργου πεδιάδας Μόρνου», κόστους 974.164,74 €.

Για το θέμα αυτό, ο Βουλευτής Φωκίδας, Γιάννης Μπούγας, σχολίασε: «Κατόπιν συνεχούς συνεργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά, εγκρίθηκαν όλες οι αιτήσεις για έργα αγροτικής οδοποιίας στην Φωκίδα, συνολικού ποσού 2.055.000ευρώ. Πρόκειται για 3 συνολικά έργα, ένα στο δήμο Δελφών, ποσού 493000 ευρώ και δύο έργα στο δήμο Δωρίδας και συγκεκριμένα στην πεδιάδα Μόρνου, ποσού 974000ευρώ και 588000 ευρώ».

 https://ananeotikidelfon.gr/

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών