Άλλη η ζωντανή Χάρμαινα του 2014 - 2019 και άλλη η εγκαταλελειμμένη του 2019 - 2023

Ο κ. Γιώργος Σκυλογιάννης με ανάρτησή του στο f/b αναφέρεται στην παραδοσιακή συνοικία Χάρμαινα, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τις δύο δημαρχίες (Παναγιωτόπουλου και Ταγκαλή) και ο στόχος του είναι προφανής….

Η ισοπέδωση είναι η εύκολη λύση όταν θες να παραγράψεις τις ευθύνες κάποιων. Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος…

Ξεχνά ο κ. Σκυλογιάννης ότι στη θητεία 2014 – 2019 σχεδιάστηκε, μελετήθηκε (εκ του μηδενός), αδειοδοτήθηκε και εντάχθηκε σε χρηματοδότηση ο περιφερειακός δρόμος της Άμφισσας (με δύο μεγάλα πάρκινγκ, ένα στην Χάρμαινα και ένα στο Κάστρο).

Αλήθεια, όσα επιπλέον μουσεία και αν φτιαχτούν (στο ανοιχτό μουσείο της Χάρμαινας) πώς θα τα επισκεπτόταν ο επισκέπτης ή ο ακόμη και ο συμπολίτης μας; Μέσα από τα σοκάκια που περνάει σήμερα για να φτάσει στην Χάρμαινα και στο Κάστρο;

Ο περιφερειακός δρόμος είναι το σημαντικότερο (μακράν από το δεύτερο) αναπτυξιακό έργο για τα μνημεία της πόλης και ιδίως για την Χάρμαινα, που εν τέλει ελπίζουμε να εκτελεστεί, παρά τις τεράστιες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις της διοίκησης Ταγκαλή.

Την ίδια περίοδο (2014 – 2019) εκτελέστηκε ένα σημαντικό έργο ανάπλασης της Χάρμαινας (έχοντας αυτό σχεδιαστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή) και έγιναν ακόμη πολλές μικρές αρχιτεκτονικές βελτιώσεις σε διάφορα σημεία του παραδοσιακού οικισμού.

Την ίδια περίοδο (2014 – 2019) στην Χάρμαινα η πολιτιστική ζωή υπήρξε ζωηρότερη από ποτέ (Φεστιβάλ Δελφών, Φωκικά, εκθέσεις, συναυλίες, symptom project κ.λπ.) και η συνοικία ήταν πάντα υποδειγματικά φροντισμένη και φωτισμένη.

Την περίοδο που ακολούθησε (2019 – 2023) τα πάντα εγκαταλείφθηκαν! Ούτε μία πολιτιστική εκδήλωση (μουσική, εικαστική ή λόγου) δεν έγινε στην Χάρμαινα επί 4 χρόνια, κάτι πρωτοφανές για τα χρονικά της Άμφισσας! Η παραδοσιακή συνοικία έμεινε αφρόντιστη και μίζερη, ενώ για κάποια νέα αναπτυξιακή ιδέα, ούτε κατά διάνοια…

Όμως κάποιοι τους αρέσει η εξίσωση και η ισοπέδωση. Δικαίωμά τους. Ο κόσμος θυμάται και κρίνει!

Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών

 
https://ananeotikidelfon.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών