ΣΑΒΒΑΣ ΓΙΑΝΝΟΣΠΥΡΟΣ : ΕΠΙΤΥΜΒΙΕΣ ΣΤΗΛΕΣ.......... ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΥ!!


(ΦΩΤΟ/ Επιτύμβιες* στήλες ή επιτάφιες στήλες των Ελαιώνων της Άμφισσας (..........«Δελφικούς Ελαιώνες»!!) & της Αρχαίας Ολυμπίας!!)
..............................Τα μόνα ΕΡΓΑ που θα προβάλουν στο πολύπαθο νομό μας είναι τα νέα «μνημεία» και οι «τύμβοι» της ολέθριας πολιτικής τους, που θα εμπλουτίζονται με τις άγονες φωτογραφίσεις, τα μαζικά Δελτία Τύπου και φυσικά το γνωστό «μυστρί» των προεκλογικών τους…….. υποσχέσεων!! Τα «αποκαλυπτήρια» των «ΕΡΓΩΝ» τους; Φυσιολογικά (και εκλογικά) λίαν συντόμως ! Καλές γιορτές & καλή χρονιά, με καλές…….. εκλογές-επιλογές! ΥΓΕΙΑ & ευτυχία σε όλες και όλους!
Άμφισσα, 18 Δεκεμβρίου 2022 Σάββας Λ. Γιαννοσπύρος................................................................
*Επιτύμβια στήλη ή επιτάφια στήλη ονομάζεται στήλη, συνήθως μαρμάρινη ή γενικά λίθινη η οποία στήνεται στον τάφο, ώστε αφενός να γίνεται ορατή η θέση του τάφου, αφετέρου για να σημειώνονται τα στοιχεία του νεκρού. Οι στήλες αυτές μπορεί να είναι απλώς ενεπίγραφες ή διακοσμημένες, για παράδειγμα με σχήματα ή τη μορφή του νεκρού ή παραστάσεις σχετικές με τη ζωή του.
Ο όρος επιτύμβια στήλη αρχικά αναφερόταν σε στήλες που τοποθετούσαν π.χ. οι αρχαίοι Έλληνες, πάνω στον τύμβο (μικρό λόφο από χώμα) με τον οποίο κάλυπταν τον τάφο επιφανών, αλλά σήμερα χρησιμοποιείται με την ίδια έννοια με τον όρο επιτάφια στήλη και αφορά οποιαδήποτε στήλη τάφου και όχι μόνο τύμβου.
 
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών