Τραγωδία στα Τέμπη: Νεκροί όλοι οι υπάλληλοι του ΟΣΕ

 
Νεκροί είναι δυστυχώς όλοι οι υπάλληλοι του ΟΣΕ που επέβαιναν στην αμαξοστοιχεία – Στο ΑΤ Λάρισας βρίσκεται ο σταθμάρχης βάρδιας, ο οποίος είχε αναλάβει το πόστο του πριν από έναν μήνα

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας οδηγήθηκε ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης, στη βάρδια του οποίου συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Κατά πληροφορίες της ΕΡΤ ανέλαβε το πόστο του πριν από έναν μήνα. Πρόκειται για έναν εργαζόμενο του ΟΣΕ ηλικίας 60 ετών ο οποίος υπηρετούσε σε άλλα πόστα και έγινε σταθμάρχης πριν από έναν μήνα στη Λάρισα μετά από σχετική εκπαίδευση που ακολούθησε.

Αναφορικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος, φαίνεται ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος. Μετά το σταθμό της Λάρισας, η μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Αθήνα, έπρεπε να μπει στην άνοδο με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, όμως σύμφωνα με την ΕΡΤ παρέμεινε στην κάθοδο, όπου κινείτο η εμπορική αμαξοστοιχία με αποτέλεσμα να συγκρουστούν μετωπικά. Από την σφοδρή σύγκρουση και οι 9 μηχανοδηγοί και το υπόλοιπο προσωπικό, είναι νεκροί. Συνολικά έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 29 νεκροί και 85 τραυματίες, ενώ υπάρχουν ακόμη εγκλωβισμένοι στα βαγόνια των τρένων.

Η κατάσταση των υπόλοιπων επιβατών

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έδωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, 194 επιβάτες μεταφέρθηκαν με πέντε λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. Από αυτούς τους 194 επιβάτες, οι 26 διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και άλλοι 32 στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Με έκτο λεωφορείο 20 άτομα μεταφέρθηκαν στη Λάρισα.

Επιπλέον, 5 επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κατερίνης, εκ των οποίων 3 είναι καλά στην υγεία τους και αποχώρησαν, ενώ 2, ελαφρά τραυματίες, παρέμειναν για νοσηλεία. Στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών συνεχίζουν να επιχειρούν δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και της ελληνικής αστυνομίας.

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε επίσημα 29 νεκρούς και 85 επιβάτες που τραυματίστηκαν.

 

 tilestwra.com


ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών