Ιωάννης Μπούγας : Την Άμφισσα επισκέφθηκε την 3η Δεκεμβρίου 2022 ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης

https://iparnassos.gr/wp-content/uploads/2022/12/317945013_835300601069311_5210208030980054465_n-1140x513.jpg

Την Άμφισσα επισκέφθηκε την 3η Δεκεμβρίου 2022 ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Βούτσινος, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του κ. Σταυρούλα Παπαδοπούλου και Δημήτριο Μπαμπίλη.
Τον κ. Βούτσινο υποδέχθηκα στην Άμφισσα με τον Δήμαρχο Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή.
Ο κ. Βούτσινος, μετά από σύντομη επίσκεψη στο Δημαρχείο, επισκέφθηκε το κτήριο που στεγάζει το Πρότυπο ΕΠΑΛ Άμφισσας, που ιδρύθηκε πρόσφατα με την υπ΄αριθμ. Φ11/74076/Δ4 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών-Παιδείας και Θρησκευμάτων και συστεγάζεται με το ΙΕΚ Άμφισσας, περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους του κτηρίου και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την καλή εν γένει λειτουργία τους, αλλά και την ανάγκη άμεσων επισκευών στο κτήριο και ανανέωσης του εξοπλισμού του ΕΠΑΛ.
Στις συσκέψεις που ακολούθησαν συμμετείχαν επίσης οι Διευθυντές του ΙΕΚ κ. Θεοδόσης Καρβέλλης και του ΕΠΑΛ κ. Νικόλαος Αναγνωστόπουλος, καθηγητές και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο κ. Βούτσινος, μετά το πέρας των συσκέψεων, ανακοίνωσε ότι, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η ίδρυση Πρότυπου ΕΠΑΛ, θα αναμορφωθεί το πρόγραμμα σπουδών στον τομέα «Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος», ώστε οι μαθητές να εκπαιδεύονται σε μεθόδους καλλιέργειας, παραγωγής και προώθησης της τοπικής ποικιλίας της Ελιάς Άμφισσας και του ελαιολάδου, συναρμόζοντας την εκπαίδευση με την βέλτιστη αξιοποίηση του προϊόντος και την τοπική αγορά. Για το ζήτημα αυτό συγκροτήθηκε ήδη ομάδα εργασίας. Ανακοίνωσε επίσης την χρηματοδότηση εκτεταμένων επισκευών του κτηρίου, που στεγάζει τα δύο Σχολεία, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, χάρις στη δημιουργία του Πρότυπου ΕΠΑΛ.
Στο Γενικό Γραμματέα τέθηκε επίσης το θέμα της επέκτασης του μέτρου της δωρεάν σίτισης σπουδαστών των Τμημάτων ΙΕΚ κατ΄ αντιστοιχία προς τους φοιτητές, που φοιτούν στο Τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Άμφισσα, το οποίο –όπως ανέφερε- θα εισηγηθεί θετικά προς την Κυβέρνηση και, από εκπροσώπους του Δήμου Δωρίδας, η Ίδρυση Τμήματος Γαλακτοκομίας του ΙΕΚ Άμφισσας στο Λιδωρίκι. Αναφορικά με το αίτημα αυτό, ο κ. Βούτσινος δεσμεύτηκε να εξεταστεί θετικά, εφόσον διατυπωθεί αίτημα επίσημα από το Δήμο και άλλους φορείς, εξασφαλιστεί η στέγασή του και ο ελάχιστος αριθμός καταρτιζόμενων.

Ιωάννης Μπούγας

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών