Φυτεία με εκατοντάδες δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε στη Φωκίδα (video)

 

Μία καλά οργανωμένη φυτεία με 750 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε απόκρημνη δασική περιοχή στη Φωκίδα.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, που φέρονται ως μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια, επεξεργασία και διακίνηση κάνναβης. Πρόκειται για δύο Αλβανούς (43 και 46 ετών) κι έναν Σέρβο (51 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο.

Όπως έγινε γνωστό, οι καλλιεργητές είχαν διαμορφώσει τη φυτεία με περίφραξη ώστε να μην είναι προσιτή, είχαν δημιουργήσει εξόδους διαφυγής για ενδεχόμενο εντοπισμό τους, ενώ είχαν τοποθετήσει αντλία νερού, την οποία χρησιμοποιούσαν για την υδροδότηση από κοντινό παραπόταμο.

Προηγήθηκε, την περασμένη Παρασκευή, αστυνομική επιχείρηση σε Βοιωτία και Αττική, που οδήγησε στις παραπάνω συλλήψεις. Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, αρχικά εντοπίστηκε αυτοκίνητο στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος των διοδίων Θήβας, με οδηγό τον 51 ετών άνδρα, ο οποίος μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή πεζός (συνελήφθη το βράδυ της ίδιας μέρας).

Σε έρευνα που ακολούθησε στο παραπάνω όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 20 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ενώ την ίδια ώρα, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης κοντά στα συγκεκριμένα διόδια, εντοπίστηκε δεύτερο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 43χρονος (φερόμενο «διευθυντικό στέλεχος») και ο 46χρονος, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Ακολούθησε η έρευνα στη φυτεία, όπου κατασχέθηκαν τα δενδρύλλια κάνναβης, όπως επίσης ποσότητα 8 κιλών και 750 γραμμαρίων κάνναβης, 1259 πλαστικά γλαστράκια, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπτυξη των σπόρων κάνναβης σε φυτά κάνναβης. Σε έρευνες στα σπίτια τους κατασχέθηκαν, επίσης, το χρηματικό ποσό 3900 ευρώ, μικροδέματα κάνναβης, δύο αυτοκίνητα κι ένα φορτηγό, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και 17 φυσίγγια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, την υπόθεση χειρίστηκε το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ στις επιχειρήσεις συνέδραμαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Βοιωτίας, των Τμημάτων Ασφαλείας Θήβας και Άμφισσας – Δελφών και του Γραφείου Εξερεύνησης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας.

 

 agriniopress.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών