Αφροδίτη Παπαθανάση : Για αυτή την καταστροφή ΔΕΝ μπορεί να μην γίνει συζήτηση,

 https://scontent.fath7-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/292358030_5940939562589522_4807673566753985547_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_eui2=AeGr3as-uMSsatdzFGE0FAGuhWqAzwwqNT-FaoDPDCo1P0VhOz2De4T3X_R42GZU0gn6gt2Xu4Vs6pmIAZxKR5zB&_nc_ohc=rkVyj96uqakAX_biSxN&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=00_AT-pmuweci8dariSwHRgj4dMw1Uu3gKfr60NJB2Eh7jkog&oe=62D1642F

Λυπάμαι, αλλά:
1. Για αυτή την καταστροφή ΔΕΝ μπορεί να μην γίνει συζήτηση, μάλλον διαδοχικές συζητησεις, σε Δημοτικό κ Περιφερειακό Συμβούλιο.
Τίποτε κάτω από το χαλί υπό το "φόβο" της αγανάκτησης του κόσμου. Λυπάμαι, αλλά ας γίνει σαφές ότι η δημόσια θέση απαιτεί και δημόσιο λόγο και διάλογο.
2. Να έρθουν κ οι εκπρόσωποι Υπουργείων στις συζητήσεις αυτές και με σαφήνεια να μας εξηγήσουν πως θα βοηθήσουν τους παραγωγούς, αλλά και που βρίσκεται το σχέδιο διαχείρισης του Ελαιώνα, τι γίνεται με το αρδευτικό.
3. Το Υπ Πολιτισμού, που από αυτό ξεκίνησε και η διαδικασία από το 2012 για την υποχρέωση εκπόνησης του σχεδίου διαχείρισης, να εξηγήσει πως από το 2012 το ανήγγειλε "ως νέο" με την πρόσφατη επίσκεψη της κ. Μενδωνη.
Το αναζήτησε την τελευταία δεκαετία;;
4. Η συζήτηση, συζητήσεις, για τον ελαιώνα πρέπει να δουν όλες τις θεματικές, όπως, προστασία, καλλιέργεια, εργοστάσιο ένωσης κ τύχη σήμερα αυτού, έξυπνα συστήματα προστασίας κ καλλιέργειας, σχέδιο αποζημιωσεων παραγωγών.
5. Άμεσα μετά και την αυτοψία του ΕΛΓΑ:
5.1. Το Υπ Γεωργίας να καλύψει το κόστος αγοράς των νέων δένδρων
5.2. Να εγκριθούν αποζημιώσεις ηρτιμενης εσοδείας για όσα χρόνια δεν θα έχουν καρπό οι παραγωγοί λόγω της ολικής ή μερικής καταστροφή των κτημάτων τους.
5.3. Να γίνει αίτημα αρωγής απο την Κυβέρνηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για αποζημιώσεις κ έργα στην περιοχή, λόγω της μεγάλης καταστροφής
5.4 Να ενισχυθούν οι παραγωγοί για έργα ευφυούς εργασίας και ο ελαιώνας να αποκτήσει συστήματα πυρανιχνευσης και πυρασφάλειας.
Εάν έως εδώ ο φίλος μου από τα παλιά κ. Σπιρτζης και ο κ. Μπούγας, κάπου συμφωνούν ή διαφωνούν, δημόσια να μιλήσουν.
6. Επειδή όλοι κατανοούμε ότι ο Δήμος, η πολιτική προστασία για τον ελαιώνα, δηλαδή οι Υπηρεσίες που εμπλέκονται, πρέπει να ενισχυθούν για να βοηθήσουν με τη σειρά τους, την ασφάλεια του Ελαιώνα, θα πρέπει:
6.1. Σαφώς να οριστικοποιηθεί και εγκριθεί το σχέδιο διαχείρισης ελαιώνα, καθώς μετα την "νέα" ανακοίνωση της κ. Μενδωνη- για υποχρέωση που ισχύει από το 2012 - νομίζω ότι έχει γίνει μονο μια διαδικτυακή συνάντηση εργασίας.
6.2. Και εδω και κάποιος υπεύθυνα να εξηγήσει γιατί το σχέδιο διαχείρισης επί Παναγιωτοπουλου δεν εγκρίθηκε,
6.3. Να γίνει αίτημα της Χώρας προς ΕΕ , στο πλαίσιο περιβαλλοντικής κ πολιτισμικής προστασίας περιοχής Unesco,, για ενίσχυση των φορέων που θα είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση του Ελαιώνα. Ήδη τα κόμματα θα πρέπει να ετοιμάσουμε νέες ερωτήσεις επ αυτού στην ΕΕ.
6.4. Μετά από αυτή την καταστροφή, ως ανταποδοτικά της κυβέρνησης, τον διπλασιασμό του τέλους μεταλλειας απο 20% σε 40% , εγώ τη θεωρώ σίγουρα αναγκαία αλλά και πολιτικά δεδομένη. Είναι ο ευκολότερος κ πλέον άμεσος τρόπος συνεχούς, ετήσιας ενίσχυσης του Δήμου.
6.5. Δεύτερος άμεσος τρόπος ενίσχυσης του Δήμου, όπως κ των Δήμων της Στερεάς, είναι η αύξηση ανταποδοτικών Μεγάλων ΑΠΕ, και εταιρειών φυσικού αερίου δηλ. Μυτιληναίος, που σίγουρα πολλαπλάσια μπορεί απο παροχή σχολικών γευματων. Αυτό έπρεπε διακομματικα να είναι εδώ κ μήνες στη Βουλή ως αίτημα της Στερεάς.
Ας μας πουν και έως εδώ που διαφωνούν οι κ.κ. Σπιρτζης, Μπούγας, Περιφερειαρχης κ Αντιπεριφερειαρχες.
7. Τα δίκτυο ΤΟΕΒ εσείς το βλέπετε καθαρό;; ικανό για αντιμετώπιση κινδύνων;;
8. Αν η λύση κατά τον κ. Σπιρτζη ήταν η παροχή νερού από ΕΥΔΑΠ, γιατί δεν ήταν ταυτόχρονα η αξιοπιστία δικτύου ή μόνο αρκεί να κατέβει το νερό τη σκιτσα;;
9. Περιφερειακή Αρχή κ πάλι ο φίλος μου κ. Σπιρτζης- καθώς αυτός πριν σβήσει η φωτιά έκανε δηλώσεις- δεν είχαν, έχουν κάτι να πουν για :
9.1 το σχέδιο διαχείρισης,
9.2. για συστήματα πυρανιχνευσης του αστεροσκοπειου,
9.3. για το έργο άρδευσης που αν λειτουργουσε θα μπορούσε να εχει εμποδίσει την εξάπλωση της φωτιάς
Κάνεις δεν θυμήθηκε το πως με υπογραφές Σπιρτζη κ Μπακογιαννη περιφερειαρχη, πηρε η Κωπαιδα νερό σε πολύ χαμηλή τιμή από το κανάλι ευδαπ για άρδευση, ενώ δεν έγινε κάτι ανάλογο για Φωκίδα.
10. Διάβασα σχόλια στον τύπο & αυτό είναι και αφορμή του παρόντος σημειώματος, ότι όλα οκ, με το σχέδιο διαχείρισης του ελαιώνα, ακρογωναιος λίθος του οποίου ο καθαρισμός των κτημάτων.
Ναι τα κτήματα πρέπει να είναι καθαρά.
Αλλά να υπάρχει και επιτελικό επιχειρησιακο σχέδιο. Να έχουμε καβατζα μικρές λιμνοδεξαμενες ή σχέδιο τηλεματικής για τις γεωτρήσεις. Και καθαρισμένους αγροτικούς κ εθνικούς δρόμους κ δίκτυα. Και υπογειοποιημενα καλώδια δεη. Και κρουνους με νερό σε σημεία του ελαιώνα. Και εφαρμογές, ηλεκτρονικά συστήματα χάρτες πλοήγησης που να καθοδηγούν τα.μη ντοπια πληρωματα πυρόσβεσης με ασφάλεια σον ελαιώνα.
Λοιπόν, όλα τα παραπάνω, πλέον αρχαιολογικοι χώροι στον ελαιώνα, συν με τα μονοπάτια κ δρόμους, ύδατα κ καλλιέργειες, μετερεωλογικοι σταθμοί κ συστηματα εφυηους γεωργίας, είναι το σχέδιο διαχείρισης του ελαιώνα.
Πιθανόν, αν το συζητήσουμε σοβαρά με Υπ Γεωργίας κ Πολιτικής Προστασίας, ίσως η προσπάθεια για δημιουργία μικρών συνεταιριστικων ομάδων, να βοηθουσε για καθαρισμό σε κτήματα ειτε εγκατελειμενα , είτε λόγω αδιαφορίας. Αυτό το σχήμα για την Χ έκταση που επι μήνες καθαρίζει πληρώνει η πολιτική προστασία & η ΑΑΔΕ στέλνει το λογαριασμό στον ιδιοκτήτη.
Λυπάμαι που σας κούρασα.
Λυπάμαι που λέμε τα βασικά ενώ ο κόσμος πονάει, έχει καταστραφεί το βιός του.
Το σοκ είναι ισχυρό για όλους μας.
 
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών