«Το ελάφι και ο Ιππότης»: Το πολυβραβευμένο animation της Βιβής Μαρκάτου για τα όνειρά μας

 https://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2022/03/Frame_laurel-1024x576.jpg


«Το ελάφι και ο Ιππότης» είναι η δεύτερη ταινία σε σκηνοθεσία Βιβής Μαρκάτου (δημιουργού του The White Wings) , η οποία μας διδάσκει πώς να κυνηγάμε τα όνειρά μας, αλλά και τη συνταγή για να τα πετύχουμε.

Το 30 λεπτών animation αφηγείται την ιστορία ενός φτωχού αγοριού του, Κολ (Βούλα Κώστα) που ονειρεύεται να γίνει ιππότης και αποφασίζει να πάει στον βασιλιά (Βασίλης Μήλιος) για να εκπληρώσει τον στόχο του.

Στον δρόμο του, θα γνωρίσει την γλυκιά πριγκίπισσα Ειρήνη (Ειρήνη Ασπιώτη) που θα ερωτευθεί κάτι που θα αντιταχθεί στα σχέδια του μοχθηρού μάγου Αλλιόστρο (Τάκης Σακελλαρίου).

Ένας αδύνατος άθλος δίνεται στον Κολ, που καλείται να φέρει εις πέρας ενώ το βασίλειο καταρρέει. Άραγε θα τα καταφέρει ο Κολ να περάσει τον άθλο, να γίνει ιππότης και να επαναφέρει πίσω την ισορροπία;

Την σκηνοθεσία και το σενάριο έγραψε η Βιβή Μαρκάτου, γνωστή και για την ιδιότητα της ως παιδική εικονογράφος με πάνω από 30 τίτλους δημοσιευμένους σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Η ταινία είναι ένα παιδικό παραμύθι που έρχεται στην ζωή. Αυτή είναι μια ιστορία που είχα γράψει πριν 4 χρόνια και που πάντα ήθελα να την δω στη μεγάλη οθόνη. Μέσα από αυτό το έργο θέλαμε να κρατήσουμε την παιδικότητα του κοινού μας και να μιλήσουμε ανοιχτά για την δύναμη και την αξία των στόχων και των ονείρων στην ζωή μας. Η ταινία έχει αρκετά αυτοβιογραφικά αλλά και ιστορικά στοιχεία κινείται όμως, στο φάσμα του φανταστικού εσκεμμένα -. Το όνειρο του καθενός είναι διαφορετικό. Η συνταγή για να το πετύχουμε όμως ίδια! Να το κυνηγάμε μέχρι το τέλος μέχρι να τα καταφέρουμε!», αναφέρει η σκηνοθέτις.

Την μουσική της ταινίας έχει επιμεληθεί η Πηνελόπη Μπεκιάρη, μαζί με τον Βασίλη Κωνσταντινάκο, ενώ την παραγωγή υπογράφει ο Χρήστος Αχλαδιώτης. Έχει διάρκεια 30′ και είναι φτιαγμένη στα 24fps.

Το animation της Βιβής Μαρκάτου κατέκτησε την πρώτη θέση στο Athens International Monthly Film Festival, ενώ επιλέχθηκε για το φεστιβάλ ταινιών του Λονδίνου Liftoff των Pinewood Studios και για το World Film Festival * remember the future στις Κάννες.

Δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του ΕΚΚ και του ΥΠΠΟΑ στα πλαίσια του ειδικού προγράμματος ενίσχυσης ταινιών animation εν μέσω Covid19.

Δείτε το τρέιλερ

infokids.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών