Επιβεβαιώθηκε σχόλιο της ΩτΦ Μια δωρεά ενός απινιδωτή έσπειρε διχόνοια


Επιβεβαιώθηκε σχόλιο της ΩτΦ

Μια δωρεά ενός απινιδωτή έσπειρε διχόνοια

Ο απινιδωτής, από δώρο ζωής, μετατράπηκε σε εργαλείο διχόνοιας και έγινε αιτία έντονων διαξιφισμών, ανάμεσα στον π.αντιδήμαρχο κ. Νεκτάριο Μίχο και τον ομότιμό του κ.Βαγγέλη Κούσουλα.

Ο λόγος ήταν η υποβολή αιτήματος για την απόκτηση απινιδωτή από τον πρόεδρο του Διαγόρα Πολυδρόσου κ. Λουκά Κυρίτση προς την εταιρεία Μυτιληναίος, για την παροχή του οποίου μεσολάβησε ο κ. Νεκτάριος Μίχος, ενώ μετέπειτα η ομάδα αναθεώρησε και εκτίμησε ότι έχει απινιδωτή!

Η ανακοίνωση έγινε από τον κ. Μίχο για την άρνηση της ομάδας, στη συνέχεια ο κ. Κούσουλας τον διέψευσε, ενώ τα σχόλια έχουν πάρει φωτιά. Για το εν λόγω θέμα πάντως υπάρχει προφητικό σχόλιο της ΩτΦ, το οποίο και δημοσιεύουμε.

Από όσα έγιναν και σας παραθέτουμε προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τους λόγους που προκλήθηκε όλο αυτό. Ζητήθηκε μια δωρεά, θα μπορούσαν να το πάρουν και αν δεν το χρειάζονταν πια θα το χάριζαν σε ένα σύλλογο ή θα το έβαζαν στο δημαρχείο, από το οποίο περνά τόσος κόσμος. Ακόμη καλύτερα, μπορούσαν να το δώσουν στην εκκλησία που είναι στο κέντρο του χωριού και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όλο το 24ωρο.

Η αρχική ανάρτηση Μίχου: «Επικρατεί μικρότητα»

Στο προσωπικό του προφίλ ο κ.Μίχος έγραψε:

Περίπου πριν από δυο μήνες είχα την χαρά να παραδώσω έναν απινιδωτή στον αθλητικό σύλλογο της ιδιαίτερης πατρίδας μου, τον Ησαΐα Δεσφίνας.

Με πλησίασαν τότε και αλλά αθλητικά σωματεία, ζητώντας μου να βοηθήσω ώστε να αποκτήσουν και εκείνοι κάτι ανάλογο, προκειμένου να παρέχουν συνθήκες ασφάλειας στους αθλητές τους.

Με μεγάλη προθυμία έσπευσα να βοηθήσω για την υλοποίηση των αιτημάτων τους και μεσολάβησα στο «Αλουμίνιον της Ελλάδος», ώστε να αποκτηθούν άλλοι δύο απινιδωτές.

Αφού εγκρίθηκε το αίτημά μας, παρέδωσα πριν λίγες μέρες τον έναν απινιδωτή στο κλειστό γυμναστήριο της Ιτέας και οι σύλλογοι της πόλης υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό το νέο απόκτημα…

Με μεγάλη μου έκπληξη όμως χθες δέχτηκα τηλεφώνημα από τον σύλλογο που είχε αιτηθεί τον δεύτερο απινιδωτή και ενημερώθηκα πως πλέον το συμβούλιο της ομάδας δεν τον θέλει..

Το παρασκήνιο είναι ότι αιρετός της δημοτικής αρχής (και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου αυτού) τους εξανάγκασε την τελευταία στιγμή και παρότι είχε προηγηθεί πολύμηνη προσπάθεια για το σημαντικό αυτό θέμα, να αποσύρουν το έγγραφο αίτημά τους, για λόγους πολιτικούς… ή μάλλον πολιτικάντικους..

Αποτέλεσμα: Το πολύτιμο για την ζωή μηχάνημα επιστρέφεται στον χορηγό μας και η απογοήτευση για την μικρότητα που επικρατεί είναι διάχυτη σε όλους τους ανθρώπους που κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν.

Συμπέρασμα: Η «πολιτική» όταν εμπλέκεται με τον αθλητισμό πρέπει να δίνει λύσεις και απαντήσεις, όχι να βάζει «stop» και να δημιουργεί διχασμούς..

Ας συναγωνιστούμε επιτέλους πάνω στο ποιος είναι ο καλύτερος και όχι στο πώς θα βάλουμε τρικλοποδιές στους πολιτικούς μας αντιπάλους, ακόμη κι όταν κάνουν κάτι προφανώς ωφέλιμο, κατόπιν αιτήματος που δέχτηκαν.

Καληνύχτα !!!!!!

Άμεση η αντίδραση Κούσουλα: «Είχε απινιδωτή ο Διαγόρας»

Άμεση ήταν η αντίδραση του π.αντιδημάρχου και μέλος της διοίκησης της ομάδας κ. Βαγγέλη Κούσουλα, ο οποίος στο δικό του προσωπικό προφίλ απάντησε τα εξής:

Απάντηση στην από 16.01.22 ανάρτηση του Δημοτικού συμβούλου κ.Νεκτάριου Μίχου στα μέσα Κοινωνικής δικτύωσης (f/b).

«Η μισή αλήθεια είναι ανήθικη και συχνά χειρότερη από το ψέμα»

Αναγνώσαμε την ανάρτηση του Δημοτικού συμβούλου κ.Νεκτάριου Μίχου, όπου, χωρίς να κατονομάζει ευθέως τον αθλητικό σύλλογο «Διαγόρα Πολυδρόσου» και εμένα προσωπικά ως μέλος του ΔΣ του συλλόγου και αρμόδιο εντεταλμένο σύμβουλο του Δ.Δελφών σε θέματα αθλητισμού, αλλά φροντίζοντας εντέχνως να με «φωτογραφίσει» , μου προσάπτει τους ατυχείς χαρακτηρισμούς σε δήθεν ενέργειές μου, ως «μικρότητες», «πολιτικάντικες»  και «διχαστικές»!

Η αφορμή του ανακριβούς και παραπλανητικού δημοσιεύματός του, ήταν ότι δήθεν «εξανάγκασα» το σύλλογο να αρνηθεί χορηγία απινιδωτή, που ο σύλλογος είχε αιτηθεί και που ο ίδιος είχε μεριμνήσει να προμηθευτεί !

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ή καλύτερα την ανάγνωση όλης της αλήθειας, οφείλουμε να ενημερώσουμε όλους τους συμπολίτες μας ότι:

Μέλος του Αθλητικού συλλόγου, πράγματι αιτήθηκε στον κ.Νεκτάριο Μίχο την προμήθεια απινιδωτή. Αυτό όμως που το μέλος του συλλόγου δεν γνώριζε ήταν ότι η Πολύδροσος και ο αθλητικός σύλλογος «Διαγόρας» έχει ήδη στη διάθεσή του απινιδωτή, μετά από χορηγία του συλλόγου νέων, όπως προκύπτει και από τη σημερινή ανακοίνωση του ΔΣ του συλλόγου «Διαγόρας Πολυδρόσου»!

Σε κάθε περίπτωση θα ήταν χρησιμότερο να δοθεί ο απινιδωτής σε σύλλογο ή εγκατάσταση αθλητική που έχει έλλειψη.

Η χορηγία απινιδωτών, είναι αξιέπαινη απ’ όπου και αν προέρχεται και η οποία σε συνδυασμό με τους τρεις απινιδωτές που προμηθεύτηκε ο Δ.Δελφών πρόσφατα, θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων για τους αθλητές μας, τις οποίες και απ’ ευχόμαστε.

Σχετικά με τη σκοπιμότητα που τυχόν εξυπηρετεί η σημερινή του ανάρτηση με τους συνεχείς ατυχείς και προσβλητικούς του χαρακτηρισμούς, εμείς ως Δημοτική αρχή  δεν πρόκειται να τους σχολιάσουμε, ούτε θέλουμε να τον ακολουθήσουμε, αφού το ύφος και το πνεύμα που μας διακατέχει δεν συνάδει με τις τακτικές που ακολουθεί ο συγκεκριμένος Δημοτικός σύμβουλος και τις οποίες θέτουμε στην κρίση των Πολιτών.

Ευάγγελος Κούσουλας.

Εντεταλμένος σύμβουλος Δ.Δελφών

σε θέματα Αθλητισμού

Η ανταπάντηση

Ακολούθησε η ανταπάντηση του κ. Μίχου, με την οποία τόνιζε ότι απλώς ο κ. Κούσουλας επιβεβαίωσε την αρχική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα ανέφερε:

Δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω…

Εκδίδει ανακοίνωση ο πρώην αντιδήμαρχος Παρνασσού και νυν γενικός αρμόδιος για τον Αθλητισμό στον Δήμο μας κ. Ευάγγελος Κούσουλας (όπως λέει …για την αποκατάσταση της αλήθειας) και κατ’ ουσίαν επιβεβαιώνει πλήρως αυτά που κατήγγειλα.

Βέβαια, προκειμένου να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα (και πάντα …για την αποκατάσταση της αλήθειας) ξεκινά την ανακοίνωσή του μ’ ένα ψέμα. Ότι δήθεν ένα μέλος του Δ.Σ. ζήτησε την χορήγηση του απινιδωτή.

Γνωρίζει καλά εντούτοις ο κ. Κούσουλας ότι το έγγραφο αίτημα το υπέβαλε όχι ένα μέλος του Δ.Σ., αλλά ο Πρόεδρός του, που κατά το νόμο και κατά το Καταστατικό, εκπροσωπεί τον Σύλλογο.

Το αίτημα μάλιστα υποβλήθηκε επίσημα τον Σεπτέμβριο του 2021 (28.09.2021) και εγώ γνωστοποίησα δημόσια την θετική κατάληξη της μεσολάβησής μου ήδη από την 1η Νοεμβρίου. Όλα αυτά είναι έγγραφα και δημόσια!

Ο αρμόδιος για τον αθλητισμό στον Δήμο Δελφών (εντελώς αντίθετα στον θεσμικό του ρόλο) εκβίασε όπως είναι γνωστό τοις πάσι το Δ.Σ. του συλλόγου με παραιτήσεις και άλλες απειλές, ώστε να αρνηθούν την χορηγία που οι ίδιοι είχαν ζητήσει. Ουσιαστικά μάλιστα εξανάγκασε τη διοίκηση του ιστορικού Διαγόρα Πολυδρόσου στην δημόσια απαξίωσή της, με προβολή φαιδρών δικαιολογιών επιπέδου Γυμνασίου…

Ο κ. Κούσουλας οφείλει να αναλογιστεί την θεσμική του θέση στον Δήμο Δελφών και ο κ. δήμαρχος πρέπει να αξιολογήσει αν οι επιλογές του δικαιώνονται ή όχι!

 

 

 

 

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών