Γιάννης Πάλλας :“Πάνω από 1 εκατομ. το χρέος στους εργαζόμενους”

 

Έξι , σχεδόν, χρόνια μετά το λουκέτο στο γηροκομείο Άμφισσας και εκτός του απαράδεκτου γεγονότος της πολιτικής συγκάλυψης από την κυβέρνηση των ευθυνών του τεράστιου χρέους της (πάνω από 1 εκατομ ευρώ) οι τότε εργαζόμενοι του παραμένουν απλήρωτοι χωρίς κανείς να μπαίνει στον κόπο να τους ενημερώσει επίσημα τι μέλλει γενέσθαι , όπως μας διαβεβαιώνει ο τότε διευθυντής του κ Ιωάννης Πάλλας.

Πάνω από 1 εκατομ. ευρω οι οφειλές στους εργαζομένους

“ …Αρμόδιοι για να σας απαντήσουν στο ερώτημα για το ακριβές ποσό των οφειλών από δεδουλευμένα εργαζομένων (25 περίπου) συνολικά και ατομικά είναι οι δικηγόροι των εργαζομένων κκ Ταλαμάγκας Ανάργυρος και Καραγιώργος Δημήτρης (Άμφισσας) καθώς και ο κ. Γερονικολός Θεόδωρος (Λειβαδιάς), οι οποίοι και ανέλαβαν την δικαστική εκπροσώπηση των εργαζομένων και έχουν τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που καταλογίζουν την απόδοση των οφειλόμενων μετά τόκων κλπ.”, θα μας απαντήσει με κάθε ειλικρίνεια στο σχετικό ερώτημα ο κ Πάλλας ο οποίος θα μας προτρεψει να κρατάμε συνεχώς στην επικαιρότητα το ζήτημα αλλά και να ζητήσουμε από τους δικηγόρους αλλά και την τοπική ηγεσία να πάρουν επίσημα θέση.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις του κ Πάλλα σήμερα οι οφειλές σίγουρα ξεπερνάνε το 1 εκατομμύριο ευρω και ξεκινούν περίπου από την μισθοδοσία του 2011 και φτάνουν μέχρι και την μέρα που κοινοποιήθηκαν οι απολύσεις των εργαζομένων, στα μέσα του 2016 , συμπεριλαμβανομένων και των τόκων μέχρι σήμερα μιας και δεν έχουν εξοφληθεί ακόμη.

Εκκρεμότητα και σε προμηθευτές

Εκτός των εργαζομένων παραμένουν σε εκκρεμότητα και οι οφειλές προς προμηθευτές, Δημόσιο και Τράπεζες για τα οποία ο κ Πάλλας θα μας πει ότι :
“ αρμόδια να απαντήσει είναι η τελευταία Διαχειριστική Επιτροπή και η αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας -Στερεάς η οποία έχει ελέγξει τα λογιστικά βιβλία του Ιδρύματος τα παραστατικά στοιχεία των οποίων ουδέποτε αμφισβητήθηκαν κατά την διάρκεια της λειτουργίας του Ιδρύματος με εξαίρεση τα θέματα που αφορούν τους Προϋπολογισμούς . Και σε αυτές τις οφειλές υπάρχουν τόκοι εφόσον υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις από προσφυγές στην δικαιοσύνη.
Κάποιες οφειλές εκ των παραπάνω έχουν εξοφληθεί με εκποιήσεις ακινήτων και δεν γνωρίζω σε τι βαθμό. Οι αρμόδιοι ας απαντήσουν.”

“Έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού”

Κλείνοντας την ολιγόλεπτη αλλά όλο ουσία συζήτηση θα προκληθεί έκρηξη θυμού στον κ Πάλλα ο οποίος με μια ανάσα θα σημειώσει: “ …Η ουσία της υποθέσεως είναι ότι οι πρώην εργαζόμενοι πλέον έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού γι αυτό και η έκρηξη μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρόσφατα..
Χορτάσαμε υποσχέσεις, χορτάσαμε θα και θα, χορτάσαμε ιδέες από όλους τους εμπλεκόμενους και από όλα τα πολιτικά κόμματα που το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνει ο ένας στον άλλον το μπαλάκι των ευθυνών όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα.
Η απόδοση των ευθυνών δεν είναι δική μας δουλεία. Αυτό που ενδιαφέρει πλέον εμάς είναι να σκύψουν όλοι μαζί στην εξεύρεση λύσης για την αδικία εις βάρος μας προσωπικά και οικογενειακά. Δεν είναι δυνατόν να μιλάνε για κράτος δικαίου αν δεν εξαλείψουν την καταφανέστατη αδικία εις βάρος μας η οποία κρατάει όλα αυτά τα χρόνια. Δεν μας αξίζει αυτή η συμπεριφορά. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Το είχα πει κάποτε στο Δημοτικό Συμβούλιο…το λέω σήμερα ως κραυγή απόγνωσης των πρώην εργαζομένων.
Ας καθίσουν όλοι μαζί Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση, πολιτικά κόμματα και κοινωνικοί φορείς να βρούνε λύση.”

 

 orafok.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών