Η χειρότερη μοναξιά είναι αυτή που βιώνουμε με τους «δικούς μας ανθρώπους» – Όταν θεωρείς έναν δικό σου άνθρωπο «στήριγμα» και αυτός είναι απών

 

Περνάν αρκετά χρόνια ώστε να καταφέρει κάποιος να ερμηνεύσει την πραγματική διάσταση που έχει η λέξη μοναξιά μέσα στη ζωή του, την καθημερινότητα του αλλά και την δουλειά του. Η μοναξιά δεν είναι κάτι το οποίο φοβάσαι ότι μπορεί να μεταδοθεί, αλλά σίγουρα φοβάσαι ώστε να μην σου συμβεί.

Ο καθένας βιώνει την ανάλογη περίοδο στη ζωή του και
αυτό που ακούγεται συνήθως είναι πως η μοναξιά είναι ένα συναίσθημα της εγκατάλειψης από τους άλλους. Αν κάποιος όμως μείνει μόνο σε αυτή την ιδέα δεν καταφέρνει να δει πως η μοναξιά στη ζωή ενός ανθρώπου, μπορεί να προκληθεί


ακόμα και όταν είναι καθημερινά με τους δικούς του ανθρώπους.


Μια υγιείς κατάσταση είναι να καταφέρνει κάποιος να μοιράζεται με τους γύρω του συναισθήματα, ιδέες, απόψεις αλλά και να υπάρχει η δυναμική μέσα στο άτομο να ακούει τις συμβουλές, να τις σέβεται και να τις λαμβάνει σοβαρά σε περίπτωσή που πρόκειται να τις ακολουθήσει.

Όμως αυτό δεν συμβαίνει πάντα, καθώς ακόμα και οι πιο στενοί μας άνθρωποι δεν καταφέρνουν να μας βοηθούν με την παρουσία τους, αφού αντί να μας δείξουν το ενδιαφέρον τους, βρίσκονται δίπλα μας σαν αόρατες φιγούρες όπου στέκονται με ένα κινητό στο χέρι, χαζεύουν τηλεόραση ενώ τους μιλάμε, μας λένε το δικό τους πρόβλημα αλλά δεν κάθονται να ασχοληθούν με κάποιο δικό μας , πόσο μάλλον να μας συμβουλέψουν και όλος τυχαία δεν έχουν ποτέ χρόνο να βγουν μια βόλτα μαζί μας, γιατί όλο και κάτι θα έχουν να κάνουν η δεν θα έχουν όρεξη.

Αυτό πιστεύω πως είναι χειρότερη μοναξιά και από το να είσαι απόλυτα μόνος σου σε ένα δωμάτιο. Είναι πολύ σκληρό και άσχημο συναίσθημα να έχεις δικούς σου ανθρώπους γύρω σου, όπου δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για εσένα και σε αφήνουν στο περιθώριο.


Οι λεγόμενοι άνθρωποι γλάστρες δεν φέρνουν χαρά και παρέα στο άτομο που τους έχει ανάγκη, πάρα μόνο κενό και πρέπει είτε να τους μιλήσουμε ώστε να αλλάξουν συμπεριφορά απέναντι μας είτε να τους απομακρύνουμε εμείς οι ίδιοι από την ζωή μας και να αναζητήσουμε νέους φίλους και παρέες που θα αξίζουν πραγματικά και πάντα θα μας ακούνε, ώστε να μην ξανά χρειαστεί να βιώσουμε αυτό το βαρύ συναίσθημα.

Δεν είναι κάποια μόδα η μοναξιά και ούτε μπορεί να κρυφτεί στο πρόσωπο ενός ανθρώπου όσο και αν προσπαθεί, γι? αυτό να ξέρεις πως το άτομο που θα καταλάβει αμέσως πως περνάς μια μοναχική περίοδο στη ζωή σου, είναι εκείνο που σε κοίταξε στα μάτια και σου έδωσε πραγματική σημασία, οπότε φρόντισε να επιλέγεις τέτοιους ανθρώπους για να βρίσκονται πλάι σου.

Αργυρώ Αρβανίτη


ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών