Απίστευτη γκάφα του αντιδημάρχου Αθλητισμού κ. Θύμιου Γρίβα

 

Απίστευτη γκάφα του αντιδημάρχου Αθλητισμού κ. Θύμιου Γρίβα

Ταλαιπωρία και τσακωμοί εκ των ουκ άνευ

-Άγριος καυγάς στο Δημοτικό Συμβούλιο ανάμεσα στην Ακαδημία Ιτέας και τον ΑΣΤΕΡΑ χωρίς να υπάρχει λόγο και καθαρά για την ανεπάρκεια του δήμου διαχρονικά από το 2012.

 

Γκάφα ολκής έκανε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Θύμιος Δρίβας στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς δυο ομάδες διαφωνούσαν άγρια για το ένα γήπεδο που λειτουργεί, ενώ το θέμα έπρεπε να έχει επιλυθεί με απόφαση αντιδημάρχου!

 

Οι αντεγκλήσεις και η γκάφα

 

Ειδικότερα, η Ακαδημία Ιτέας και ο ΑΣΤΕΡΑΣ διαφωνούσαν σχετικά με τις μέρες και τις ώρες που έπρεπε να μοιραστούν για μόλις τρεις εβδομάδες το γήπεδο που προπονείται η πρώτη, καθώς η κάθε ομάδα είχε τα δικά της προβλήματα και τα δυο γήπεδα ακόμη μεγαλύτερα.

Από τη συζήτηση προέκυψε πως ο ΑΣΤΕΡΑΣ δε μπορούσε να χρησιμοποιήσει το φυσικό χόρτο καθώς έγινε μια ζημιά και έπρεπε να αποκατασταθεί. Αυτό οδήγησε στην έλλειψη χώρου για την προπόνησή του. Ζήτησε να φιλοξενηθεί για τις προπονήσεις του στο γήπεδο της ακαδημίας, αλλά αυτό πάλι έχει ένα ακόμη μεγαλύτερο και μονιμότερο πρόβλημα. Δεν έχει φώτα, από κακοτεχνία του αναδόχου, με αποτέλεσμα να μη φτάνουν οι ώρες για να μοιραστούν το γήπεδο οι δυο Σύλλογοι χωρίς προβλήματα.

Μετά από πολλές και άκαρπες μεταξύ τους συζητήσεις, ο αντιδήμαρχος Ιτέας κ. Γιώργος Τσατσαρώνης αποφάσισε να εισάγει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να μοιράσει τις ώρες του εν λειτουργία γηπέδου, για τις τρεις επόμενες εβδομάδες και αό εδώ και πέρα ξεκινά η γκάφα του δήμου. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στην εισήγησή του τόνισε πως η απόφαση αυτή δεν είναι νόμιμη, αφού θα έπρεπε να ληφθεί στο τοπικό συμβούλιο Ιτέας, ενώ διαβάζοντας την εισήγησή του ανέγνωσε απόσπασμα που όριζε πως αν βγει εκτός αθλητική εγκατάσταση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ορίζει την εγκατάσταση που θα φιλοξενήσει το «άστεγο σωματείο». Και ενώ το διαβάζει το προσπερνά. Ακολουθεί μια ώρα συζήτηση για να καταλήξουν, μετά από παρατήρηση του πρώην δημάρχου και νομικού κ. Θανάση Παναγιωτόπουλου να κατανοήσουν πως δεν χρειαζόταν απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου αλλά απλή απόφαση αντιδημάρχου!

 

Η σύγκρουση, τα λουκέτα, η φαγωμάρα και η «πονηρή» εργολαβία

 

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Ιτέας κ. Γιάννης Λύτρας, οποίος είναι και προπονητής στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ, τόνισε ότι αρμόδιος είναι ο αντιδήμαρχος αθλητισμού να λύσει το θέμα και όχι ο τοπικός αντιδήμαρχος, στηλιτεύοντας τη στάση του κ. Τσατσαρώνη, ο οποίος εισηγήθηκε νέες ώρες ως τοπικός αντιδήμαρχος.

«Αν προκύψει αλλαγή πρέπει να συμφωνούν και οι σύλλογοι. Δε χρειάζεται να έρθουμε σε διαμάχη, μπορούμε να βρούμε λύση. Ο αντιδήμαρχος πρέπει να ενώσει και όχι να χωρίσει. Να δει αν μπορούν να μετακινηθούν. Τώρα έχει βάλει δυο ομάδες να τσακώνονται. Η ομάδα του Αστέρα ζητεί τις ώρες που κάνει προπόνηση η ακαδημία και η αντρική ομάδα. Ο Αστέρας σε λίγες μέρες που θα μπει στο γήπεδό θα προπονείται όποιες ώρες θέλει. Ο κ. Τσατσαρώνης έφερε το θέμα στο τοπικό και όλοι άκουσαν ότι είναι πρόταση του ΑΣΤΕΡΑ Ιτέας, την οποία είχε καταθέσει από την αρχή», είπε ο κ. Λύτρας. Συμπλήρωσε μάλιστα πως όλο το πρόβλημα δημιουργείται από το γεγονός ότι το γήπεδο δεν έχει φώτα. Ο δήμαρχος επεσήμανε πως το γήπεδο δεν έχει φώτα από το 2012 και ότι πιέζουν τον εργολάβο να διορθώσει την κακοτεχνία.

Η πρόεδρος της Κίρρας κ.Μαίρη Καπαρέλη τοποθετήθηκε ως πρόεδρος της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ και υποστήριξε ότι δεν έγινε νόμιμα η διαδικασία, καθώς δεν διευκρινίστηκε στις ομάδες ποια εγκατάσταση κλείνει και για πόσο καιρό, ενώ τόνισε πως ο νόμος ορίζει πως πρέπει να γίνει «για μεγάλο διάστημα». Κατηγόρησε δε τον Αντιδήμαρχο ότι λειτούργησε πραξικοπηματικά.

Χειμαρρώδης ήταν ο πρόεδρος του ΑΣΤΕΡΑ Ιτέας κ. Άγης Πασαλιμανιώτης, ο οποίος και ανήγαγε τις διαφορές των δυο σωματείων σε οικονομικά ελατήρια. «Το χόρτο είναι κλειστό από τις 15 Αυγούστου. Έχω κάνει χιλιάδες συζητήσεις με το συντηρητή του γηπέδου και με την Ακαδημία. Οι ώρες ορίστηκαν αυθαίρετα, δε ρώτησαν κανέναν. Στις 21 Αυγούστου κάναμε αίτηση στο αρμόδιο τμήμα του δήμου, με την οποία ζητάμε ώρες και στο χόρτο και στο πλαστικό, επειδή γνωρίζαμε ότι είναι κλειστό το γήπεδο. Μας φώναξε ο αντιδήμαρχος για ένα ραντεβού για τις ώρες. Πήγαμε μόνοι μας. Κανένας άλλος δεν ήρθε. Τους κάναμε πολλές συναινετικές προτάσεις, όπως και μοίρασμα των ωρών και των ημερών. Μοίρασα ακριβώς το χρόνο, αν και είμαι το αρχαιότερο σωματείο. Όταν δεν είχαν πελάτες εγώ πριμοδοτούσα το σωματείο τους και με έχουν τιμήσει με πλακέτα. Όταν κάναμε ακαδημία ήρθαμε αντιμέτωποι με τα συμφέροντα. Εμείς δεν παίρνουμε χρήματα στην ακαδημία και παρέχουμε τα πάντα στα παιδιά, ρούχα, μετακινήσεις, όλα. Πήρατε απόφαση επειδή σας παραπλάνησε το Τοπικό Ιτέας. Στο πλαστικό γήπεδο υπάρχουν κλειδωμένα τέρματα με λουκέτα. Ακόμη και τους πάγκους που χρησιμοποιούν είναι δικοί μας. Εμείς δε βάζουμε λουκέτα. Αν είναι δικά τους να τα βγάλουν έξω. Δεν μπορούν να τα κρατούν κλειδωμένα μέσα στο γήπεδο», είπε ο κ. Πασαλημανιώτης.

Ο υγειονομικός υπεύθυνος της ΕΠΣ κ. Στάθης Καραγκούνης επεσήμανε τους κινδύνους από το συνωστισμό και ζήτησε μια δίκαιη λύση για τα δυο σωματεία.

Υπεραμύνθηκε της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ο κ.Λύτρας τονίζοντας ότι δεν έχει αποδυτήρια το γήπεδο. «Όταν βρέχει βρέχονται τα πράγματα των παιδιών. Όταν κάνουμε προπόνηση στο χόρτο είναι κλειδωμένα και παρακαλάμε τους ανθρώπους του ΑΣΤΕΡΑ να έρθουν να ανοίξουν. Δεν ξέρω αν έχει κλειδιά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος».

Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ιτέας έδειξε την ενόχλησή του. « Θυμάστε κε Λύτρα ότι είστε πρόεδρος στην τοπική κοινότητα Ιτέας. Το ξεχνάτε συνέχεια τώρα τελευταία».

Στην τοποθέτησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Θύμιος Γρίβας μεταξύ άλλων επεσήμανε πως είναι λάθος η διαδικασία γιατί έπρεπε να έχει εγκριθεί πρώτα στο Τοπικό, ενώ ανέγνωσε στην εισήγησή του την επισήμανση ότι σε περίπτωση που δομή βγει εκτός, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ορίζει τη δομή φιλοξενίας.

Ο Δήμαρχος ξανά παρενέβη να τονίσει ότι όλη η ιστορία είναι για 2,5 εβδομάδες. «Είναι τόσο δύσκολο; Τα θέματα να λύνονται στο τοπικό και να μη φτάνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο με τέτοια ένταση», είπε. Ο κ. Πασαλημανιώτης του απάντησε πως έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια. «Τους είχαμε ενημερώσει και μας αγνόησαν. Αποφάσισαν σα να είχαμε δυο γήπεδα και σας παραπλάνησαν», δήλωσε.

Ο κ. Ανδρέας Καρανάσος προπονητής της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ επέμεινε στην αρχική άποψη της ομάδας τονίζοντας ότι «μπορούν να κάνουμε και οι δυο ομάδες μαζί. Χωράει 36 με το πρωτόκολλο και δεν υπερβαίνουμε του 25», είπε.

Επίκληση στην ψυχραιμία έκανε ο επικεφαλής της Ανανεωτικής Δύναμης κ. Λοιυκάς Αναγνωστόπουλος. «Αυτά δεν είναι ωραία πράγματα για μικρές κοινωνίες και δεν πρέπει να συμβαίνουν. Αυτά που είδα σήμερα με έχουν λυπήσει και σταματώ εδώ. Ζητώ να αποσυρθεί να τα βρούνε αύριο το πρωί με πρωτοβουλία του δημάρχου».

Επιτέθηκε με σφοδρότητα ο Δήμαρχος στον κ. Γιάννη Λύτρα. «Είναι γεγονός ότι υπάρχει θέμα με τον εργολάβο και δε μπορεί να επιμηκυνθεί ο χρόνος προπόνησης. Εσείς κ.Λύτρα οφείλατε να λειτουργήσετε ως πρόεδρος της κοινότητας και όχι ως προπονητής ομάδας. Θα πρέπει μόνος σου να μην απαξιώνεις τον εαυτό σου για τις ευθύνες που σου αναλογούν. Παρακαλώ στην ανοχή σας. Παρακαλώ να ψηφιστεί η εισήγηση. Παρακαλώ κάποιος να κάνει πίσω. Θα επανέλθουμε στην κανονικότητά μας από 1 Νοεμβρίου. Δε θα αφήσουμε το αρχαιότερο σωματείο να μένει με μια προπόνηση την εβδομάδα», είπε ο κ. Ταγκαλής κάνοντας έκκληση να επικρατήσει η ψυχραιμία.

Ο κ. Λύτρας υπεραμυνόμενος των επιλογών του απάντησε στο Δήμαρχο πως το το 2012 που έφτιαχνες το γήπεδο ως αντιδήμαρχος «εμείς πηγαίναμε Δεσφίνα, Χρισσό, από εδώ και από εκεί».

Φανερά εκνευρισμένος ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Στάθης Λεοντίου  μίλησε για ανεπίτρεπτες καταστάσεις. «Εγώ πιστεύω στον παιδαγωγικό χαρακτήρα του αθλητισμού, όλα αυτά είναι ντροπή. Δε θα καθίσουμε να κάνουμε το διαιτητή δυο ομάδων. Πέφτει και το επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου. Να αποσυρθεί το θέμα. Αν υπάρχει πρόγραμμα είναι δυο φορές απαράδεκτη η διαδικασία», είπε.

 «Να βοηθηθεί ο ΑΣΤΕΡΑΣ και να διευκολυνθεί στις προπονήσεις του. Να μην αδικηθεί κανένας. Να κάνουν ένα βήμα πίσω και οι δυο», προέτρεψε ο επικεφαλής των Πολιτών στο Προσκήνιο κ. Τάκης Μέγκος.

Στην νομική διάσταση του θέματος στάθηκε ο πρώην Δήμαρχος κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος. «Είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για μη νόμιμη διαδικασία, τη κατήγγειλε ως παράνομη που είναι και πρωτοφανές. Αν πάρουμε μια απόφαση θα είναι νόμιμη ή ο καθένας θα μπορεί να την προσβάλει, εφόσον ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τη χαρακτηρίζει παράνομη; Και αν αυτός που θα θελήσει να την προσβάλει θα επικαλεστεί ζημία, μήπως τελικά θα εκτεθεί όλο το συμβούλιο», αναρωτήθηκε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Τελικά, μετά από πολύωρη συζήτηση ανακάλυψαν, κάτι που από την αρχή είχε αναφέρει στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γρίβας, πως σε περίπτωση κλεισίματος δομής, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αποφασίζει ποια δομή θα αναπληρώσει. 

 

https://www.orafok.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών