Τροπολογία για επιπλέον Άμισθους Αντιδημάρχους – Ποιους Δήμους αφορά

https://www.airetos.gr/UsersFiles/Images/%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%99/dimarxos.jpg

 

Δυνατότητα ορισμού δύο επιπλέον Άμισθων Αντιδημάρχων ειδικά στους Δήμους που κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας από φυσικές καταστροφές, προβλέπει Τροπολογία της Κυβέρνησης.

Η Τροπολογία κατετέθη στη Βουλή την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ψηφίζεται στην Ολομέλεια σήμερα Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, εντός Νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αναλυτικότερα, με το αρ.4 της Τροπολογίας, προστίθενται δύο εδάφια στο τέλος της παρ.7 του αρ.59 « Αντιδήμαρχοι » του Καλλικράτη (ν.3852/2010).

Ο AIRETOS.GR υπενθυμίζει ότι η παρ.7 έχει προστεθεί στο αρ.59 του ν.3852/2010 από τη νυν Κυβέρνηση το Δεκέμβριο του 2019, με το αρ.47 του ν.4647/2019, και ορίζει μέχρι τώρα τα εξής:

« 7. Με την Απόφαση της παρ.5 και τηρουμένων των προϋποθέσεων του άρθρου αυτού, μπορεί να ορίζονται Άμισθοι Αντιδήμαρχοι σε αριθμό που δεν υπερβαίνει το 1/3 του αριθμού των Αντιδημάρχων της παρ.2. Τυχόν κλάσμα στρογγυλοποιείται στην αμέσως επόμενη ακέραια μονάδα, αν ισούται ή υπερβαίνει το ήμισυ αυτής. Οι Άμισθοι Αντιδήμαρχοι δεν δικαιούνται αντιμισθίας ή οποιασδήποτε άλλης οικονομικής απολαβής και ο αριθμός τους δεν προσμετράται για τον υπολογισμό των θέσεων Ειδικών Συμβούλων – Συνεργατών, κατά την παρ.1 του αρ.163 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών & Κοινοτικών Υπαλλήλων. »

Οι Άμισθοι Αντιδήμαρχοι είχαν ψηφιστεί μόνο από τη ΝΔ και κανένα άλλο πολιτικό κόμμα.

Συγκεκριμένα στο αρ.47 του ν.4647/2019 είχε ψηφίσει “ναι” η ΝΔ.

Το είχαν καταψηφίσει (“όχι”) ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και η  Ελληνική Λύση,

ενώ “παρών” είχε ψηφίσει το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

Τώρα λοιπόν, στο τέλος της ανωτέρω παραγράφου της ΝΔ, με την κατατεθείσα Τροπολογία θα προστεθούν επιπλέον τα εξής:

« Σε Δήμους ή Δημοτικές Ενότητες Δήμων που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας από φυσικές καταστροφές, μπορούν να ορίζονται ΕΩΣ ΔΥΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ Άμισθοι Αντιδήμαρχοι, ΠΛΕΟΝ τον οριζομένων στο α’, β’ και γ’ εδάφιο της παρούσας ειδικά για το συντονισμό και την παρακολούθηση της εξέλιξης του συνόλου των έργων, εργασιών και δράσεων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από την εκδήλωση των φυσικών καταστροφών.

Η ισχύς της Απόφασης ορισμού των ανωτέρω Αντιδημάρχων παύει αυτοδικαίως κατά την ημερομηνία λήξης ισχύος της Απόφασης κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας. »

Ακολουθεί το απόσπασμα με το αρ.4 της κατατεθείσας Τροπολογίας:

 

 

 airetos.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών