Τους αχάριστους ανθρώπους να τους αφήνεις να φεύγουν

 Τους αχάριστους ανθρώπους να τους αφήνεις να φεύγουν

O,τι και να πεις για έναν αχάριστο άνθρωπο είναι πραγματικά λίγο! Πως μπορούν κάποιοι άνθρωποι να ξεχνάνε τόσο εύκολα και να προχωράνε την ζωή τους κανονικά ξεχνώντας όλα όσα έκανες για αυτούς.

Πως μπορούν να είναι τόσο αναίσθητοι και να μην μπορούν καν να αντιληφθούν πως η στάση τους απέναντι σου είναι τόσο μα τόσο λάθος. Είναι πραγματικά απίστευτο! Κι όμως είναι ένα φαινόμενο που δυστυχώς όλοι ανεξαιρέτως έχουμε βιώσει αποφέροντας μας τις χειρότερες εμπειρίες

Ένας αχάριστος άνθρωπος θα σε πλησιάσει ξέροντας μόνο και μόνο πως μπορείς να του εξυπηρετήσεις όλες του τις ανάγκες εκμεταλλευόμενος την καλοσύνη σου και την ευαισθησία σου ως άνθρωπος. Ένας αχάριστος άνθρωπος θα συνδεθεί μαζί σου μόνο αφού νιώσει πως μπορεί να επωφεληθεί από εσένα. Δεν θα ακούσεις ποτέ την λέξη ευχαριστώ από αυτόν και δεν θα σου είναι ποτέ ευγνώμων. Γιατί πολύ απλά τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν αντίληψη!

Όταν με το πέρασμα του χρόνου και αφού αρχίσεις πραγματικά όλο και πιο πολύ να δένεσαι μαζί του καταλαβαίνει πως δεν μπορείς να τον ‘’εξυπηρετήσεις’’ άλλο πια, απροσδόκητα αρχίζει να απομακρύνεται και πλέον του είσαι παντελώς αδιάφορος. Στην τελική με λίγα λόγια σου φέρθηκε σαν σκουπίδι! Γιατί στην πραγματικότητα ο άνθρωπος αυτός ΠΟΤΕ δεν νοιάστηκε για σένα κι ούτε ήταν διπλά σου γιατί σε αγαπούσε, ή σε εκτιμούσε- ήταν δίπλα σου για αυτά που μπορούσες να τους προσφέρεις κι όταν πια βλέπει πως δεν έχει κάτι άλλο να πάρει από εσένα εξαφανίζεται έτσι απλά από την ζωή σου γυρεύοντας το επόμενο θύμα του.

Όσο και αν σε πληγώνει, όσο κι αν σε θυμώνει πρέπει να αποδεχτείς πως δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν! Μην προσπαθείς να βρεις την απάντηση στο γιατί.. Να μην τα βάζεις με τον εαυτό σου γιατί πολύ απλά εσύ όσα έκανες για αυτούς τους ανθρώπους τα έκανες γιατί έτσι ένιωθες ! Αυτοί πρέπει να ντρέπονται! Να μην σε στεναχωρεί και να ευχαριστείς τον θεό που σε απάλλαξε από αυτού

Γράφει η Δέσποινα Παντέλα

 

 

 psychologik-faros.blogspot.com

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών