Αποφάσισα να απομακρυνθώ από αυτούς που δεν έχουν χρόνο για μένα.. και είναι απελευθερωτικό!

 https://www.awakengr.com/wp-content/uploads/2019/02/44567564323434444.png

Image Credit- MigzMejia

Είμαι ένα άτομο που πραγματικά νοιάζομαι για τις προσωπικές μου σχέσεις.

Ξέρετε αυτούς τους σπάνιους φίλους που είναι πάντα εκεί για σένα; Λοιπόν, ήμουν ένα τέτοιο άτομο.

Πάντα ζούσα με τον κανόνα πως οι φιλίες, όπως και τα λουλούδια χρειάζονται φροντίδα για να ανθίσουν. Αλλιώς, δεν θα αργήσουν να αποξηρανθούν εντελώς και να μαραθούν. Πάντα επένδυα τον εαυτό μου σε σχέσεις. Πάντα ήθελα να είμαι εκεί για τους ανθρώπους που αγαπώ.

Δυστυχώς, δεν δεχόμουν πάντα την ίδια μεταχείριση από όλους τους ανθρώπους της ζωής μου. Αλλά πάντα έλεγα στον εαυτό μου «Να συμπεριφέρεσαι στους άλλους όπως θες να σου φέρονται». Αυτοί που προορίζονται να βρίσκονται στην ζωή σου θα είναι εκεί. Αυτοί που αξίζουν θα αναγνωρίσουν το φως σου.

Τελικά είδα την αλήθεια που βρισκόταν ακριβώς μπροστά μου όλο αυτόν τον καιρό. Συνειδητοποίησα πως κορόιδευα τον εαυτό μου. Οι άνθρωποι δεν θα σου συμπεριφέρονται πάντα όπως φέρεσαι εσύ σε αυτούς. Κάποιοι είναι στην ζωή σου απλώς για να σε εκμεταλλευτούν. Εμφανίζονται μόνο όταν σε χρειάζονται.

Οπότε, έκανα ένα μικρό πείραμα. Σταμάτησα να τηλεφωνώ. Σταμάτησα να εμφανίζομαι. Εξαφανίστηκα εντελώς. Απλώς ήθελα να δω πόσα νεκρά φυτά πότιζα τόσο καιρό.

Η σκληρή αλήθεια με σόκαρε. Μου ράγισε την καρδιά, αλλά με έκανε επίσης να γνωρίσω καλύτερα αυτούς που είχα γύρω μου.

Και τελικά, αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και να απομακρυνθώ από αυτούς που δεν ήταν καλοί για μένα. Πολλές φιλίες που είχα για αληθινές χάθηκαν στην διαδικασία αλλά το αίσθημα που είχα αφού αντιμετώπισα την αλήθεια ήταν απελευθερωτικό.

Η φιλία δεν είναι κάτι το μονόπλευρο. Δεν μπορείς να περιμένεις κάτι αν δεν δώσεις τίποτα. Απλώς είναι έτσι. Αν πραγματικά νοιάζεσαι για κάποιον άλλον, θα είσαι εκεί όταν σε χρειάζεται ανεξάρτητα από το πόσες δουλειές έχεις. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες όταν αγαπάς κάποιον. Είσαι εκεί γι αυτόν/ή επειδή το επέλεξες.

Οπότε, σταμάτησα να δίνω την καρδιά και την ψυχή μου σε ανθρώπους που δεν μπορούν να με εκτιμήσουν. Αξίζω να περιβάλλομαι από ανθρώπους που πραγματικά με σέβονται και με αγαπούν. Σταμάτησα να παλεύω για σχέσεις που είχαν πεθάνει εδώ και καιρό. Σταμάτησα να είμαι εκεί για ανθρώπους που δεν είχαν καθόλου χρόνο για μένα. Σταμάτησα να προσποιούμαι πως όλα είναι καλά, όταν σαφώς δεν είναι. Σταμάτησα να αφήνω τους ανθρώπους να κακομεταχειρίζονται την καλοσύνη μου.

Ο χρόνος μου είναι πολύ πολύτιμος για να τον χαραμίζω σε ανθρώπους που δεν μου φέρνουν ευτυχία.

Άφησα κάθε άτομο που με πλήγωσε, με παραμέλησε, με εγκατέλειψε και μετά προσποιούνταν πως ήταν φίλος μου όταν με χρειαζόταν.

Θα προτιμούσα να έχω έναν αληθινό φίλο που πραγματικά με αγαπά, παρά να χαραμίζω την ζωή μου με ανθρώπους που προσποιούνται πως με αγαπούν αλλά δεν έχουν χρόνο για μένα. Επιλέγω την ποιότητα και όχι την ποσότητα.

Μαγεία Τ.

 awakengr.com

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών