ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΑΓΚΑΛΗΣ : 3 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΈΤΕΙΌ ΤΗΣ - απρόσμενες (όμορφες) εξελίξεις


"Το λάδι, το βγάζει η πίεση"

   Μετά από τον "αναβρασμό" των τελευταίων ημερών και με δεδομένα τα ότι, ούτε η Π.Ε. Φωκίδος είχε ασχοληθεί με το θέμα (αν και ήταν η από το ΦΕΚ υπόλογος και διοργανωτής της εκδηλώσεως), ούτε βεβαίως και ο Δήμος Δελφών εξεδήλωσε από καιρού την πρόθεση στο να συμμετέχει στην επετειακή εορτή της Ιτέας, προέκυψε κι άλλη μία συνάντηση στην Ιτέα την περασμένη Κυριακή 19-9-2021, όπου :

- Ο Δήμος Δελφών, η Τοπική Κοινότητα Ιτέας, Υπηρεσιακοί και άλλοι παράγοντες, καθώς  και οι Σύλλογοι "Δεσμός" και "Ιτιά" συζήτησαν εκ νέου τις δυνατότητες πραγματοποιήσεως μιάς επετειακής εκδηλώσεως, αναλόγου του μεγέθους, του ιστορικού γεγονότος.

-  Ανανεώθηκε το ενδιαφέρον 3 (τριών) μεγάλων εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ιτέα και στην ευρύτερη περιοχή μας, για την μερική υποστήριξη (χρηματοδότηση) της εκδηλώσεως.

-  Προέκυψε (ατύπως) η πρωτοβουλία του Δημάρχου για εσωτερικό ...έρανο υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να παρακαμφθεί η αδυναμία συμμετοχής του ιδίου του Δήμου στα έξοδα της οργανώσεως, λόγω ανυπαρξίας χρηματικών υπολοίπων σε κωδικούς για ανάλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2021.  Ενέργεια η οποία τελικά, απέδωσε καρπούς, έξω και μακριά από Πολιτιστικές Επιτροπές.

- Απεφασίσθη η μικρή σε έκταση και χρονική διάρκεια (έστω) αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Αγκάλης το βράδυ της Κυριακής 26-9-2021, με την ρίψη βεγγαλικών και φωτοβολίδων ανάμεσα από τους δυο φάρους στον λιμένα της Ιτέας (το μεγάλον στον μώλο και τον μικρόν στην Μαρίνα), δημιουργώντας μια φωτεινή αψίδα στην δυτική είσοδο του λιμένα.  Σύμφωνα δε με τον σχεδιασμό, από του σημείου θα διέρχονται δυο ιστιοφόρα διαμορφωμένα σε πολεμικά πλοία της εποχής του 1827, με τους ήχους κανονιοβολισμών να ακούγονται από ηχητική εγκατάσταση, δημιουργώντας την αίσθηση στους θεατές, ότι είναι μάρτυρες συνθηκών πραγματικής Ναυμαχίας!...

-  Ενδιαφέρον για την οργάνωση αυτής της νυκτερινής εκδηλώσεως, εξεδήλωσαν 3 επιχειρήσεις και ήδη υπάρχει η ανάθεση σε μια εξ αυτών. Και εδώ να σημειώσουμε ότι, το συγκεντρωθέν χρηματικό ποσό (Υπηρεσίες Δήμου, εταιρείες, 2 Σύλλογοι), προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτό το περιγραφόμενο θέαμα, είναι μικρότερον από το διατεθέν χρηματικό ποσό από την Π.Ε. Φωκίδος για τις καταθέσεις στεφάνων και την φιλοξενία της Μπάντας του Π.Ν... 

   Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, από την Δευτέρα (προεχθές) έχει απαντήσει θετικά για την παρουσία της στην πόλη μας και η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.  ενώ εντός της ημέρας (κάλλιο αργά παρά ποτέ...), θα κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο οι Προσκλήσεις και το Πρόγραμμα του διημέρου.

Αναμένουμε.

 

 epikourositeas.blogspot.com

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών