Αξίζετε να έχετε στη ζωή σας ανθρώπους που σας αναζωογονούν και που δεν απομυζούν την ενέργειά σας

https://enallaktikidrasi.com/wp-content/uploads/2018/07/axizei-exete-anthrwpous-anazwogonoun-apomizoun-energeia.jpg.webp

Μάλλον δεν το παρατηρήσατε με την πρώτη ματιά. Δεν προσέξατε τις πληγές στην ψυχή σας, ακόμα κι αν εκείνη αιμορραγούσε. Ίσως επιλέξατε να μην το δείτε. Ίσως το γνωρίζατε στο πίσω μέρος του μυαλού σας, αλλά επιλέξατε να το αγνοήσετε. Ίσως φοβόσασταν πολύ για να το παραδεχτείτε.

Ίσως είχατε συνηθίσει τόσο πολύ να σας ρίχνουν κάτω, που ξεχάσατε ότι αξίζετε να σας συμπεριφέρονται με σεβασμό. Ίσως ξεχάσατε πώς μοιάζει ο σεβασμός και γνωρίζατε μόνο την αίσθηση των χτυπημάτων και του αέναου πόνου.

Επίσης, μπορεί να σκεφτήκατε ότι θα μπορούσατε να γίνετε το σημείο αναφοράς μιας αλλαγής. Κρατηθήκατε από εκείνη την καταδικασμένη ιδέα ότι ο θύτης θα αλλάξει. Σκεφτήκατε ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά. Δώσατε τόσες δεύτερες ευκαιρίες και τίποτε ποτέ δεν βελτιώθηκε.

Έγινε σχεδόν ανέκδοτο για όλους γύρω σας, αλλά εσείς δεν μπορούσατε να το αφήσετε να φύγει. Γνωρίζατε την πραγματικότητα βαθιά μέσα σας, αλλά ήσασταν πολύ αφελείς και υπερβολικά καλοί. Και δεν σας άρεσε ποτέ ο αποχωρισμός. Ποτέ δεν θελήσατε να χάσετε ανθρώπους.

Έχετε τη φυσική τάση να διορθώνετε τα πράγματα. Θέλατε να θεραπεύσετε αυτό τον άνθρωπο που σας πλήγωσε ξανά και ξανά. Περιμένατε υπομονετικά να συνέλθει, να διορθώσει αυτό που νιώσατε. Αλλά αυτό είναι το ζήτημα με τους τοξικούς ανθρώπους, δεν υπάρχει καμία μεγαλειώδης αλλαγή στον χαρακτήρα τους, αλλά μια ατέλειωτη σειρά πόνου και απογοήτευσης. Ήταν και από πριν έτσι. Τα σημάδια ήταν πάντα εκεί, αλλά εσείς απλά το αγνοούσατε.

Δικαιολογούσατε τις προηγούμενες κρίσεις ως ατοπήματα, ως απλά λάθη, που όλοι κάνουμε. Πόσα όμως μπορεί ακόμα να κάνει; Η απάντηση είναι: κανένα. Το θέμα με τους τοξικούς ανθρώπους είναι ότι σας δείχνουν την αληθινή τους φύση από την πρώτη στιγμή που εισέρχεστε στη δική τους, προσωπική δυστυχία.

Δεν χρειάζεται όμως να είναι έτσι τα πράγματα. Έχετε τη δύναμη και θα τη βρείτε, ώστε να λήγετε τέτοιες σχέσεις. Μπορεί να συναντήσετε αντίσταση. Ο τοξικός άνθρωπος θα αποπειραθεί να σας πετάξει πίσω κατηγορίες, που να σας προκαλέσουν ενοχές. Μπορεί να σας κατηγορήσει ότι δεν είστε καλός άνθρωπος ή φίλος.

Θα σας χειραγωγήσει για να μην τον αφήσετε. Είτε αυτοί οι ισχυρισμοί αληθεύουν, είτε όχι, μικρή σημασία έχει. Οι πληγωμένοι άνθρωποι δεν χρειάζεται να προβάλλουν τον δικό τους πόνο σε άλλους – είναι μια επιλογή. Οι πληγωμένοι άνθρωποι δεν πληγώνουν ανθρώπους που υποτίθεται ότι αγαπούν. Αν πραγματικά νοιάζονταν, θα αναζητούσαν βοήθεια.

Η ανάρρωσή τους δεν αποτελεί δική σας ευθύνη. Δεν τους χρωστάτε τίποτα. Δεν είστε ο σωτήρας τους. Ούτε ο φύλακας άγγελός τους. Κλείστε την πόρτα στην τοξικότητά τους. Ήρθε η στιγμή να βάλετε τον εαυτό σας  προτεραιότητα. Ήρθε η ώρα να γιατρέψετε τις δικές σας πληγές στην ψυχή σας. Ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε ξανά τα ενδιαφέροντα και την ευτυχία και να επιτρέψετε στον εαυτό σας να λάμψει ξανά.

Ήρθε η στιγμή να επιτρέψετε στον εαυτό σας να περιτριγυρίζεται από ανθρώπους με καλή ενέργεια και καλές συχνότητες. Και κάθε φορά που θα βρίσκεστε παραλήπτης της τοξικότητας των άλλων, κάψτε τις γέφυρες και υπενθυμίστε στον εαυτό σας την βασική αυτή αλήθεια: Αξίζετε να περιτριγυρίζεστε από ανθρώπους που σας αναζωογονούν και που δεν απομυζούν την ενέργειά σας

Άρθρο της Aman Basra – Photo: Author/Depositphotos

 enallaktikidrasi.com

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών