Ξεκίνησε η κατάθεση αιτήσεων αποζημιώσεων από τους πυρόπληκτους της Δωρίδας, στην Αντιπεριφέρεια Φωκίδας!...

 

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη 

 Άμεση συγκρότηση επιτροπών για την καταγραφή 

και αποτίμηση ζημιών στην Π.Ε. Φωκίδος


 

Στην άμεση συγκρότηση επιτροπών για την καταγραφή και αποτίμηση ζημιών, οι οποίες προκλήθηκαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Πέμπτη 05 Αυγούστου 2021, προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Φωκίδος μετά από σχετική οδηγία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού.

Έργο των επιτροπών είναι ο εντοπισμός, η καταγραφή και η αποτίμηση ζημιών που προκλήθηκαν σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα και γενικώς σε επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στο ΓΕΜΗ, σε κτιριακό, μηχανολογικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, έτοιμα προϊόντα, εμπορεύματα και φορτηγά δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, στις πληττόμενες περιοχές. Συγκεκριμένα στις κοινότητες Ελαίας, Καλλιθέας, Ερατεινής, Τολοφώνας, Πανόρμου, Μακρινής της Δημοτικής Ενότητας Τολοφώνας και των κοινοτήτων Σώταινας και Αμυγδαλιάς της Δημοτικής Ενότητας Λιδωρικίου του Δήμου Δωρίδος. 

Οι πληγείσες επιχειρήσεις μπορούν να καταθέτουν από σήμερα, Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021, αίτηση αποζημίωσης.

Για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας στη μεγάλη αυτή δοκιμασία, η υπηρεσία θα μπορεί να δεχθεί τις αιτήσεις όσων επλήγησαν από τις πυρκαγιές:

  •  Ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

(https://pste.gov.gr), στο σύνδεσμος «Ηλεκτρονικά Αιτήματα/ Γενική

Διεύθυνση Ανάπτυξης/Αίτηση για καταγραφή και αποτίμηση

των ζημιών σε επιχειρήσεις».

·         Δια ζώσης ή  ταχυδρομικά υποβολή της αιτήσεως,  μπορεί να γίνεται  στα γραφεία της Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Φωκίδας στην Άμφισσα (Γιδογιάννου 31) 2ος όροφος .

Η επικοινωνία για τις αιτήσεις ή για πληροφορίες ή οδηγίες μπορεί να γίνεται στα τηλέφωνα 2265350 -602 - 611, -610, - 616, και ώρες 8,00 π.μ έως 15,00 μμ. και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις :                                       

    danap-fokida@pste.gov.gr,         i.dimitrelos@fokida.pste.gov.gr, a.sorokou@fokida.pste.gov.gr,    m.kapareli@fokida.pste.gov.gr

  • Σε συνεννόηση με τους κατά τόπους προέδρους υποβολή αιτήσεων.

Σημαντικές Διευκρινήσεις :

     1) Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν  την αίτηση  ενώ  τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά μπορούν  να υποβληθούν εν συνεχεία   ώστε  η αίτηση να αξιολογηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές.

   2) Με τον ίδιο τύπο αίτησης και στην ίδια  υπηρεσία θα υποβάλλονται και τα αιτήματα που αφορούν πληγείσες επιχειρήσεις  αγροτικών εκμεταλλεύσεων  (φυτικής   και ζωικής παραγωγής). 

 

 fokidatv.blogspot.com

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών