16 δυσάρεστα συναισθήματα που σου δείχνουν ότι είσαι στον σωστό δρόμο

 

Η δυσφορία είναι αυτό που αισθανόμαστε όταν βρισκόμαστε στο χείλος της αλλαγής. Δυστυχώς πολλές φορές την μπερδεύουμε με την δυστυχία και την διαχειριζόμαστε ανάλογα.

 Συνήθως, νιώθουμε μια ενόχληση όταν βιώνουμε ραγδαία εξέλιξη στην επίγνωσή μας, όταν απελευθερώνουμε περιοριστικές πεποιθήσεις. Αυτό γίνεται για να παρακινήσουμε τον εαυτό μας να δημιουργήσει πραγματική αλλαγή. Η δυσφορία είναι συχνά ένα πολύ χρήσιμο σημάδι.

Διαβάστε παρακάτω κάποια ανεπιθύμητα συναισθήματα που μπορεί να σας δείξουν ότι βρίσκεστε στον σωστό δρόμο.

1. Ένα αίσθημα ότι ξαναζείς θέματα που είχες στην παιδική σου ηλικία

Βρίσκεις ότι έρχονται στην επιφάνεια θέματα που είχες όταν ήσουν παιδί. Στην αρχή μπορεί να νομίζεις ότι δεν τα έχεις ξεπεράσει, αλλά η αλήθεια είναι ότι αποκτάς επίγνωση του γιατί σκέφτεσαι και αισθάνεσαι έτσι, ώστε να μπορέσεις να το αλλάξεις.

2. Νιώθεις χαμένος ή χωρίς κατεύθυνση

Το να νιώθεις χαμένος είναι σημάδι ότι γίνεσαι περισσότερο παρόν στην ζωή σου. Ζεις λιγότερο με τις προκαθορισμένες αφηγήσεις και ιδέες του μυαλού σου. Ζεις περισσότερο την στιγμή. Μέχρι να το συνηθίσεις, θα νιώθεις αποπροσανατολισμένος (δεν είσαι).

3. Η ομίχλη του αριστερού ημισφαιρίου

Όταν χρησιμοποιείς το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου σου πιο συχνά (γίνεσαι πιο διαισθητικός, αντιμετωπίζεις τα συναισθήματά σου, δημιουργείς), μπορεί να σου φανεί ότι οι λειτουργίες του αριστερού ημισφαιρίου γίνονται θολές και ασαφείς. Η συγκέντρωση, η οργάνωση ή το να θυμάσαι μικρές λεπτομέρειες μπορεί να γίνονται πιο δύσκολα, μέχρι να συνηθίσεις.

4. Μαζική εισροή ανεξήγητου θυμού ή λύπης που ισχυροποιείται σε βαθμό που δεν μπορείς να το αγνοήσεις

Συνήθως τα συναισθήματά μας εκρήγνυνται για να έρθουν στην επιφάνεια και να αναγνωριστούν. Η δουλειά μας είναι να μάθουμε από αυτά, να σταματήσουμε την πάλη και την αντίσταση και απλά να γίνουμε πλήρως συνειδητοί στο τι είναι αυτό που νιώθουμε (εν τέλει, εμείς ελέγχουμε τα συναισθήματά μας, δεν μας ελέγχουν αυτά).

5. Ακανόνιστος ύπνος

Χρειάζεσαι πολύ λιγότερο ή πολύ περισσότερο ύπνο, ξυπνάς στη μέση της νύχτας γιατί δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι κάτι που σε απασχολεί. Βρίσκεις τον εαυτό σου γεμάτο ενέργεια ή εξαντλημένο χωρίς ενδιάμεσο στάδιο.

6. Συμβαίνει ένα γεγονός που σου αλλάζει την ζωή

Ξαφνικά, πρέπει να μετακομίσεις, να πάρεις διαζύγιο, απολύεσαι ή χαλάει το αμάξι σου.

7. Έχεις μια έντονη ανάγκη να είσαι μόνος σου

Δεν σου αρέσει και πολύ η ιδέα να περνάς όλα σου τα Σαββατοκύριακα κοινωνικοποιώντας τον εαυτό σου. Τα θέματα των άλλων περισσότερο σε στραγγίζουν παρά σου εξιτάρουν την περιέργεια. Αυτό σημαίνει ότι επαναπροσδιορίζεσαι.

8. Ζωντανά όνειρα που θυμάσαι κάθε λεπτομέρεια

Αν τα όνειρα είναι ένας τρόπος που ο υποσυνείδητος νους σου επικοινωνεί μαζί σου, τότε ο δικός σου σίγουρα θέλει κάτι να σου πει. Βιώνεις τα όνειρα όπως δεν τα είχες βιώσει ποτέ στο παρελθόν.

9. Περιορίζεις τις φιλικές συναναστροφές, δεν νιώθεις όμορφα όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε αρνητικούς ανθρώπους

Το θέμα με τους αρνητικούς ανθρώπους είναι ότι σπάνια συνειδητοποιούν ότι είναι αρνητικοί και επειδή δεν νιώθεις άνετα να τους το πεις, αρχίζεις και ελαττώνεις τις συναναστροφές μαζί τους.

10. Η αίσθηση ότι τα όνειρά σου καταρρέουν

Αυτό που δεν συνειδητοποιείς όταν είσαι στην μέση της κατάρρευσης είναι ότι δημιουργείται καινούριος χώρος για μια καλύτερη πραγματικότητα που είναι πιο εναρμονισμένη με τον καινούριο σου εαυτό.

11. Νιώθεις ότι ο χειρότερος εχθρός σου είναι οι σκέψεις σου

Αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι οι σκέψεις σου δημιουργούν την εμπειρία σου και θες να έχεις τον έλεγχο των σκέψεών σου. Όταν καταφέρεις και τις ελέγξεις, καταλαβαίνεις ότι πάντα μπορούσες να τις ελέγξεις.

12. Δεν είσαι σίγουρος για το ποιος είσαι

Οι ψευδαισθήσεις του παρελθόντος για το ποιος πρέπει να γίνεις διαλύονται. Νιώθεις αβέβαιος γιατί δεν ξέρεις πια ποιος πρέπει να είσαι. Βρίσκεσαι σε διαδικασία εξέλιξης. Αν νιώθεις αβέβαιος (όχι κλειστός ή θυμωμένος), πιθανόν να οδηγείσαι σε κάτι καλύτερο.

13. Αναγνωρίζεις πόσο δρόμο ακόμα έχεις

Όταν αναγνωρίσεις πόσο δρόμο έχεις ακόμα μπροστά σου, μπορείς να δεις και που πηγαίνεις. Σημαίνει ότι επιτέλους ξέρεις που θες να πας και ποιος θες να γίνεις.

14. “Ξέρεις” πράγματα που δεν θες να ξέρεις

Όπως το πώς νιώθει κάποιος ή ότι μια σχέση δεν θα κρατήσει ή ότι δεν θα βρίσκεσαι στην τωρινή σου δουλειά για πολύ ακόμα. Ένα ανεξήγητο άγχος αναδύεται όταν αισθάνεσαι κάτι υποσυνείδητα αλλά δεν το παίρνεις σοβαρά γιατί δεν είναι ‘λογικό’.

15. Έχεις μια ριζοσπαστική επιθυμία να υπερασπιστείς τον εαυτό σου

Νευριάζεις με το πόσο άφησες τους άλλους να σε εκμεταλλευτούν ή πόσο άφησες την γνώμη κάποιου να σε καθοδηγήσει. Αυτό είναι σημάδι ότι είσαι έτοιμος να σταματήσεις να ακούς και να αγαπάς τον εαυτό σου δείχνοντας του σεβασμό.

16. Συνειδητοποιείς ότι μόνο εσύ είσαι υπεύθυνος για την ζωή σου και την ευτυχία σου

Αυτή η συναισθηματική αυτονομία είναι τρομακτική στην αρχή γιατί ξέρεις ότι αν τα σκατώσεις, θα φταις μόνο εσύ. Την ίδια στιγμή, η συνειδητοποίηση αυτή, σε κάνει πραγματικά ελεύθερο. Το ρίσκο αξίζει την αμοιβή.

Μετάφραση: Αγγελίνα Αγγελακοπούλου – spiritscience.gr

 https://enallaktikidrasi.com/

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών