Οι 120 Δήμοι που μοιράζονται τα 8 εκατομμύρια για ναυαγοσωστική κάλυψη Καθυστέρησαν υπερβολικά, αλλά τελικά δόθηκαν τα χρήματα στους Δήμους, για να καλύψουν το επιπλέον κόστος ναυαγοσωστικής κάλυψης που έχει προκαλέσει το Προεδρικό Διάταγμα 71/2020 της νυν Κυβέρνησης.
Το Π.Δ. εκδόθηκε τέλη Αυγούστου 2020 και έπρεπε να φθάσουμε στο β’ δεκαήμερο του Ιουνίου 2021 για να δώσει η Κυβέρνηση τα λεφτά, αφού προηγουμένως χρειάστηκε να μεσολαβήσουν επανειλημμένες Αποφάσεις της ΚΕΔΕ, με τους Αιρετούς να επαναλαμβάνουν το πρόβλημα και να διεκδικούν τα εκατομμύρια των Δήμων ξανά και ξανά σε συνεδριάσεις τους.
 
Συγκεκριμένα, με Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών επιχορηγήθηκαν 120 Δήμοι της Χώρας με 8 εκατομμύρια ευρώ.  Τα χρήματα δόθηκαν «για την κάλυψη δαπανών παροχής υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης σε οργανωμένες ή μη παραλίες σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ.7 του Π.Δ. 71/2020».
Προηγήθηκε Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών που αύξησε τις πιστώσεις του προϋπολογισμού εξόδων του Υπ. Εσωτερικών.
Επισημαίνεται ότι για το περιεχόμενο της Απόφασης, το Υπουργείο έλαβε υπόψη τα στοιχεία που του περιήλθαν από την ΚΕΔΕ.
 
Μείζον θέμα παραμένει βεβαίως η πρόσληψη ναυαγοσωστών, καθώς οι περισσότεροι πολίτες και αυτό το σαββατοκύριακο έκαναν μπάνιο σε παραλίες όπου η θέση του ναυαγοσώστη ήταν κενή.
Ως γνωστόν, με Τροπολογία  , που είχε ψηφιστεί την 2α Ιουνίου, είχε δοθεί (η αναγκαία, όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες) παράταση στην έναρξη της χρονικής περιόδου πρόσληψης ναυαγοσωστών από τους Δήμους.
Αναμένεται μάλιστα να κατατεθεί και πάλι, νέα παράταση, καθώς η ΚΕΔΕ με Ανακοίνωση της 18ης Ιουνίου «επισημαίνει πως θα χρειαστεί μια μικρή παράταση λίγων ημερών».
 
Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την αργοπορημένη Απόφαση για τη χρηματοδότηση ΕΔΩ και κατωτέρω ειδικά τον Πίνακα με τα χρήματα που λαμβάνει κάθε ένας από τους 120 Δήμους:
 

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών