Φωκίδα: Aλαλούμ με τα πρόστιμα για τον κορωνοϊό - Καταγγελία για άκυρες κλήσεις

Φωκίδα: Aλαλούμ με τα πρόστιμα για τον κορωνοϊό - Καταγγελία για άκυρες κλήσεις

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αλλά και στις δημοτικές Αρχές της Φωκίδας έπειτα από μια καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά στις κλήσεις τις οποίες έκοβαν οι αστυνομικοί στην περιοχή για παραβίαση των μέτρων κατά του Covid-19.

Σύμφωνα με την καταγγελία πολίτη που φιλοξένησε ο ραδιοφωνικός σταθμός Γαλαξίας FM στην εκπομπή του Χάρη Μαρκάτου, «έχει γίνει έρευνα και βρήκαμε πως υπάρχουν κλήσεις που έχουν κοπεί με ελλιπή και εσφαλμένα στοιχεία. Επίσης οι κωδικοί αποστολής των παραβάσεων είναι εξίσου λανθασμένοι. Δηλαδή αντί οι κλήσεις να αποστέλλονται στην ΑΑΔΕ και να εισπράττονται ως κρατικό έσοδο, απεστάλησαν στον Δήμο».

Παράλληλα σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή: «παρόλο που η νομοθεσία  προβλέπει συγκεκριμένα έντυπα για να κόβονται οι παραβάσεις που αφορούν στον Covid, οι αστυνομικοί χρησιμοποιούσαν μπλοκάκια κοινά του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

O Xάρης Μαρκάτος που φιλοξένησε την καταγγελία στον Γαλαξία FM στην Φωκίδα
O Xάρης Μαρκάτος που φιλοξένησε την καταγγελία στον Γαλαξία FM στην Φωκίδα
Όπως επίσης αναφέρεται στην καταγγελία, «ο Δήμος όταν αντιλήφθηκε ότι πιστώνονταν στον κωδικό του παραβάσεις για Covid, με έγγραφό του ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας για τις εσφαλμένες παραβάσεις».

Στην εκπομπή, ο πολίτης που έχει κάνει την έρευνα υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως: «Σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη, οι κλήσεις οι οποίες έχουν συμπληρωθεί με εσφαλμένα και ελλιπή στοιχεία ή είναι παράτυπα συμπληρωμένες, θεωρούνται άκυρες. Το ερώτημα είναι λοιπόν σε πόσους πολίτες έχουν κοπεί τέτοιες παραβάσεις , όχι μόνο στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά και σε άλλες περιοχές της  Ελλάδας και τι προβλέπεται σε περίπτωση που είναι άκυρες. Από τη στιγμή που έλαβε γνώση η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας, ποιες οι ενέργειές της ; Ενημέρωσε τους πολίτες ότι οι παραβάσεις είναι λανθασμένες ή άκυρες ; Ποιες οι ενέργειες των ανώτερων αξιωματικών από τη στιγμή που έλαβαν γνώση για όλα τα παραπάνω ; Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν ενημερωθεί οι πολίτες ;»

Ακούστε όλα όσα ειπώθηκαν αναλυτικά στο :
https://www.zougla.gr/greece/article/fokida-alaloum-me-ta-prostima-gia-ton-koronoio---katagelia-gia-akires-klisis

 Όπως καταλήγει ο Χάρης Μαρκάτος στην εκπομπή, «εάν οι κλήσεις που κόπηκαν για παραβίαση των μέτρων κατά του Covid-19 είναι άκυρες τότε κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να έχει συμβεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Το θέμα έχει σίγουρα συνέχεια και αφορά πολύ κόσμο». 


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021, 16:42

ΠΗΓΗ: zougla.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών