"ΒΟΛΤΑ" ΣΤΟΝ (εξωραϊσμένον) ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ

 
 "Τι έχεις Γιάννη;..."
 
  Μετά από αυτοψία την οποία πραγματοποίησε ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δελφών (εκλεγμένος  στην Δ.Ε. Γαλαξειδίου) Νικόλαος Σταντζούρης στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Σταθμού του Γαλαξειδίου,  παρατήρησε το φαινόμενο του "μέλανος" υγρού, το οποίον ...εγκαταλείπει την δεξαμενή του Βιολογικού και ενσωματώνεται με την πλησίον των εγκαταστάσεων θάλασσα.  Το οποίο υγρό όμως, είναι και "μυρωδάτο".  
Και ναι μεν η απορία του ήταν, εάν είχε ενσωματωθεί στο πρόσφατο "lifting" του Βιολογικού και το σύστημα εξουδετερώσεως των οσμών των επεξεργασμένων υγρών αστικών αποβλήτων, αλλά το ζητούμενο κατ' αυτόν ήταν, εάν η παρακολούθηση και ο έλεγχος της καλής λειτουργίας του Σταθμού, είναι αρμοδιότητα ή ευθύνη κάποιου.  Για τον απλούστατο λόγο του ότι, στον χώρο δεν υπήρχε κανείς : ούτε τεχνικός, ούτε φύλακας.
   Η ...περιπλάνηση του εν λόγω Δημοτικού Συμβούλου στον χώρο των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Σταθμού του Γαλαξειδίου, κατεγράφη σε video και πέραν κάποιων μικροπροβλημάτων τα οποία ενετοπίσθησαν (και ήδη έχει ενημερωθεί για αυτά ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Δ.Δ.), η διαπίστωσή του είναι ότι, η κατάσταση έχει παραμείνει ως ήταν προ διετίας.

   Τι απομένει;  Μα φυσικά μια αυτοψία και από την σημερινή Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. για να διαπιστωθεί και από την ίδια, η υπάρχουσα "αντιρρυπαντική" κατάσταση του Βιολογικού Σταθμού της πόλεως.  Διότι, εκτός από την δημόσια υγεία, επιβάλλεται να προστατεύεται και το περιβάλλον.
Έτσι δεν πρέπει;  

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021

 https://epikourositeas.blogspot.com

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών