Ασπασία Μανδρέκα : Άλλο είναι τρεις Κλίνες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, (Μ.Α.Φ), και άλλο τρεις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, (Μ.Α.Φ). .

 https://scontent.fath7-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/145282302_2128993937236468_4770038475080842458_o.jpg?_nc_cat=107&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_eui2=AeHMJJrAh_cwEZYCff3WDKkchFkfZP7eETGEWR9k_t4RMYTV4FUQOKvdj4WYrs7M7_8SCTaIWErjs9ewnksmkZ9E&_nc_ohc=HtlNp90S6IcAX-a3Pd-&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=d6716a545a65f2625e76e45c8a1d2ccb&oe=603F8828

Άλλο είναι τρεις Κλίνες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, (Μ.Α.Φ), και άλλο τρεις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, (Μ.Α.Φ). .

... Υπάρχει κάποιος πού δεν το καταλαβαίνει;
Πριν λίγο διάστημα, ενημερωθήκαμε, όσοι ενημερωθήκαμε, από τα πιο αρμόδια χείλη για την εξασφάλιση από το Νοσοκομείο Άμφισσας τριών, (3), κλινών, (κρεβατιών), Μ.Α.Φ. Η συγκεκριμένη είδηση, μόνο χαρά και ικανοποίηση μπορούσε να μάς προκαλέσει δεδομένου ότι, αφενός, τα κρεβάτια αυτά έχουν υψηλό κόστος αγοράς, και, αφετέρου, η εξασφάλιση τέτοιου εξοπλισμού, ανεξάρτητα άν μπορεί να τεθεί άμεσα σε λειτουργεία ή όχι, μόνο ενδιαφέρον, για την Υγεία στην περιοχή μας, εκ μέρους όσων φρόντισαν για την απόκτησή τους, μπορεί να υποδηλώσει.
Σήμερα, διαβάζοντας την εφημερίδα, διαπίστωσα να γράφεται σε δημοσιευθέν Δελτίο Τύπου, ότι σε σχετική σύσκεψη συζητήθηκε, μεταξύ άλλων θεμάτων: "η λειτουργία των τριών Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας, (Μ.Α.Φ), για την παροχή άμεσης και επείγουσας νοσηλείας, που αποτελούν κατάκτηση για το Νοσοκομείο Άμφισσας"...
Και τίθεται, εύλογα, το ερώτημα: ποιές είναι οι τρείς Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας που έχει το Νοσοκομείο Άμφισσας;
Το Νοσοκομείο πρόσφατα προμηθεύτηκε, όπως προαναφέρθηκε, τρία Κρεβάτια Μ.Α.Φ και ουδέποτε είχε ή έχει Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Σε καμία, δε, περίπτωση τρία κρεβάτια από αυτά που χρησιμοποιούνται στις Μ.Α.Φ δεν συνιστούν, από μόνα τους, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
Η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, (Μ.Α.Φ), αποτελεί ξεχωριστό και Ειδικό Τμήμα ενός Νοσοκομείου ή Νοσηλευτικής Μονάδας.
Τα, δε, Κρεβάτια, (Κλίνες), που χρησιμοποιούνται στις Ειδικές αυτές Μονάδες, αποτελούν μέρος μόνο του απαιτούμενου εξοπλισμού των Μ.Α.Φ, ενώ, οι Κλίνες... από μόνες τους, όπως όλοι μπορούν να αντιληφθούν, δεν έχουν καμία χρησιμότητα.
Περαιτέρω, για να είναι ολοκληρωμένος ο Εξοπλισμός μιας Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, εκτός των προαναφερομένων ειδικών Κλινών - πολύσπαστα κρεβάτια με αεροστρώματα, πρέπει να υπάρχουν παρακλίνια monitors για την καταγραφή των ζωτικών σημείων κάθε ασθενούς, αναπνευστήρες για την μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, (Τ-BIRD), ή και επεμβατικά μηχανήματα αερισμού, (BIPAP), αναλυτές αερίων αίματος, συσκευές αναρρόφησης, δοσομετρικές αντλίες ενδοφλέβιας έγχυσης, αντλίες χορήγησης εντερικής σίτισης, απινιδωτές, κ.λ.π.
Εξάλλου, ακόμη κι άν μια Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, (Μ.Α.Φ), είναι πλήρως εξοπλισμένη με όλα τα ανωτέρω, δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει χωρίς το απαραίτητο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό. Στην Μονάδα αυτή, που είναι Ειδικό Τμήμα του Νοσοκομείου, παρέχονται υπηρεσίες επείγουσας και εντατικής ιατρικής από Ιατρούς ΟΛΩΝ των Ειδικοτήτων και, οπωσδήποτε από Ιατρούς Εντατικολόγους, εξειδικευμένους Τεχνικούς αλλά και Εξειδικευμένους Νοσηλευτές.
Όλα αυτά είναι γνωστά σε όλους όσοι είχαμε την ατυχία να έχουμε άμεση γνώση για το πώς είναι και πώς λειτουργεί ένα Αυτοτελές Τμήμα Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας σε ένα Νοσοκομείου, αλλά και εύκολα μπορεί κανείς να τα μάθει με μια απλή αναζήτηση στη μηχανή αναζήτησης πληροφοριών, (google).
Άλλωστε, ποιός κάτοικος της Φωκίδας δεν γνωρίζει ότι στο Νοσοκομείου του Νομού δεν λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2015 η Παθολογική Κλινική, η οποία αποτελεί την "καρδιά" ενός Νοσοκομείου - σήμερα μάλιστα υπηρετεί μόνο ένας Παθολόγος, ο οποίος, είναι ανθρωπίνως αδύνατο, να καλύψει όλες τις υπηρεσίες και εφημερίες -;
Ποιός κάτοικος δεν γνωρίζει ότι το Νοσοκομείο μας δεν διαθέτει όλες τις Ιατρικές Ειδικότητες και ότι σε καμία περίπτωση δεν διαθέτει Εντατικολόγο καθώς και τον αναγκαίο αριθμό εξειδικευμένων Νοσηλευτών για να λειτουργήσει Μ.Α.Φ;
Ποιός δεν γνωρίζει ότι δεν υφίσταται η απαραίτητη υποδομή και ο απαραίτητος Εξοπλισμός για να λειτουργήσει μια Μ.Α.Φ;
Ποιός δεν γνωρίζει ότι εντός του έτους 2020, με το έναν ή τον άλλο τρόπο, αποχώρησαν από το Νοσοκομείο Άμφισσας έξι, (6), Ιατροί, χωρίς να αναπληρωθούν;
Ποιός, λοιπόν, δεν καταλαβαίνει ότι άλλο είναι να έχουμε τρία κρεβάτια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, (Μ.Α.Φ), και, εντελώς, άλλο πράγμα είναι το να λέμε ότι διαθέτουμε στο Νοσοκομείο μας τρείς, (3), λειτουργούσες Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, (Μ.Α.Φ).
Δεν πιστεύω, βέβαια, ότι στο προαναφερόμενο Δελτίο Τύπου να γράφτηκε κάτι, τόσο εξόφθαλμα, ... λανθασμένο - ότι, δηλαδή, το Νοσοκομείο Άμφισσας διαθέτει τρείς Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας - με σκοπό την παραπλάνηση των αναγνωστών. Ας το αποδώσουμε σε εύλογη παραδρομή και σε τούτη, την κρίσιμη για την υγεία όλων, στιγμή ας ευχηθούμε να επιδείξουν αυτοί που πρέπει στοχοπροσήλωση και επιμονή για την στελέχωση, κυρίως, με έμψυχο δυναμικό, δηλαδή με Ιατρούς, του Νοσοκομείου.
Η ανάγκη είναι άμεση και επείγουσα. Τα υπόλοιπα, έπονται.
 
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών