Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δωρίδας κ. Σταύρο Πολίτη με 250.000 ε προϋπολογισμό Προκηρύσσονται άλλες πέντε παιδικές χαρές Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δωρίδας κ. Σταύρο Πολίτη με 250.000 ε προϋπολογισμό

Προκηρύσσονται άλλες πέντε παιδικές χαρές

Αμετακίνητη η Δημοτική Αρχή Δωρίδας από το στόχο της για την κατασκευή παιδικών χαρών σε όλα τα χωριά, ώστε να διαθέτουν ασφαλείς χώρους ψυχαγωγίας για τα παιδιά, προκηρύσσει άλλες πέντε παιδικές χαρές.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Σταύρος Πολίτης υποβλήθηκε για χρηματοδότηση στο πράσινο ταμείο η αποκατάσταση πέντε παιδικών χαρών, ενώ έχουν ήδη αποκατασταθεί άλλες δεκαεπτά.

Μάλιστα, το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ χρηματοδοτεί 170.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από ίδιους πόρους του δήμου Δωρίδας. Υπενθυμίζουμε ότι στα περισσότερα χωριά ο μοναδικός χώρος ψυχαγωγίας είναι η παιδική χαρά, ενώ όπου δε λειτούργησαν τα τελευταία χρόνια υπήρξε πολύ σοβαρό πρόβλημα.  

Οι πέντε παιδικές χαρές που ήρθε η ώρα τους να αποκατασταθούν είναι:

- Παιδική Χαρά Τ.Κ Ερατεινής

- Παιδική Χαρά Τ.Κ Σεργούλας

- Παιδική Χαρά Τ.Κ Τρίκορφου

- Παιδική Χαρά Τ.Κ Τριζονίων

- Παιδική Χαρά Τ.Κ Διακοπίου

Οι παιδικές χάρες χρήζουν λειτουργικής αποκατάστασης και αναβάθμισης, καθώς παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις όσον αφορά τις προδιαγραφές ασφάλειας των χώρων, των παιχνιδιών και του δαπέδου πτώσης, ενώ στην Τ.Κ Τριζονίων δεν υπάρχει καν παιδική χαρά, όπως επισημαίνεται.

Ο αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Πολίτης εξηγεί ότι «η μελέτη που υποβλήθηκε συνολικού προϋπολογισμού 245.055,00€ (με ΦΠΑ) αφορά την προμήθεια οργάνων παιδικής χαράς, ασφαλών δαπέδων, αστικού εξοπλισμού και κατάλληλου και επαρκή φωτισμού παιδικών χαρών του Δήμου με στόχο τη βελτίωση και αναβάθμιση των χώρων, ώστε να αποτελούν ασφαλείς παιδότοπους κατά τα ισχύοντα πρότυπα ασφαλείας».

Η περιοχή όπου θα κατασκευαστούν οι παιδικές χαρές, καλύπτει συνολικά μια έκταση περίπου 2,2 στρέμματα. Συγκεκριμένα, η παιδική χαρά Ερατεινής καταλαμβάνει έκταση 493 m2 και βρίσκεται επί της Επαρχιακής οδού Ερατεινής-Παραλίας Τολοφώνος, πάνω στο παραλιακό μέτωπο, το οποίο αποτελεί για τον Δήμο σημαντικό άξονα εμπορικών χρήσεων, υπηρεσιών, αναψυχής αλλά και κατοικίας. Η παιδική χαρά Τριζονίων

καταλαμβάνει έκταση 398 m2 και βρίσκεται δίπλα στην Μαρίνα Τριζονίων που αποτελεί το κεντρικότερο σημείο αναφοράς της ζωής των κατοίκων του νησιού. Η παιδική χαρά Τρίκορφου καταλαμβάνει έκταση 271 m2 και βρίσκεται κεντρικά του οικισμού. Η παιδική χαρά Σεργούλας καταλαμβάνει έκταση 855 m2 και

βρίσκεται στην παραλία Σεργούλας επί της επαρχιακής οδού Παραλίας Σεργούλας-Σεργούλα, στην ανατολική άκρη του οικισμού. Η παιδική χαρά Διακοπίου καταλαμβάνει έκταση 156 m2 και βρίσκεται δίπλα από τον αθλητικό χώρο γηπέδου μπάσκετ του οικισμού.

H μελέτη αφορά :

• την προμήθεια και τοποθέτηση των οργάνων και αστικού εξοπλισμού των παιδικών χαρών, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

• την προμήθεια και τοποθέτηση ασφαλών δαπέδων των παιδικών χαρών, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Η προμήθεια αφορά σε πλήρως ενσωματωμένο – τοποθετημένο εξοπλισμό και δάπεδα ασφαλείας σε θέσεις

των παιδικών χαρών ώστε αυτές να μπορούν τελικά να πιστοποιηθούν.

Στόχος είναι να εξοπλίσουμε τις παιδικές χαρές ώστε να αποκτήσουν πιστοποιημένα ασφαλή νέα παιχνίδια, να αντικατασταθούν τα παλαιά, να αντικατασταθούν οι επιφάνειες με δάπεδα ασφαλείας και να υπάρχει επαρκής αστικός εξοπλισμός. Οπότε καθορίζονται από την παρούσα μελέτη συγκεκριμένες προμήθειες, ώστε

να καλύπτονται οι απαιτήσεις του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να πιστοποιηθούν.

 

 

 

 Ημερομηνία δημοσίευσης:14/02/2021

 orafok.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών