Ευστάθιος Μαρματάκης : ΠΛΑΖ ΚΑΛΑΦΑΤΗ !

https://scontent-atl3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/136411353_2018745254959225_4703121030594945121_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=dRewgHyqjTUAX8livYm&_nc_ht=scontent-atl3-2.xx&oh=bd801a6fa7320cf28a288b451167dc64&oe=601BD06E

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
 
 Γαλαξείδι 7 Ιανουαρίου 2021
 
 Προς - Αντιπεριφερειάρχη Γεώργιο Δελμούζο - Πρόεδρο ΔΕΥΑ Σωτήρη Σωτηρόπουλο Κοιν. - Αντιδήμαρχο Ευθύμιο Γρίβα
 
Θέμα : ΠΛΑΖ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
 
 Κύριοι , Αντιπεριφερειάρχη , Πρόεδρε , το θέμα της ΠΛΑΖ ΚΑΛΑΦΑΤΗ μ έχει απασχολήσει εδώ και έξη χρόνια , χωρίς δυστυχώς να υπάρξει το αντίστοιχο ενδιαφέρον τόσον του Δήμου , όσον και της Περιφέρειας , αν και στους δύο έχω αποταθεί προφορικά και έγγραφα .
 Ο μεν Δήμος φροντίζει να αποκτά τη ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ , χωρίς όμως να μεριμνά να τηρεί, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, τις απαιτούμενες προϋποθέσεις εύρυθμης λειτουργίας της ΠΛΑΖ ώστε και να τη δικαιούται . 
 Η δε Περιφέρεια , ανεξαρτήτου υπάρξεως ή μη ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ , δε φρόντισε να συντάξει μία μελέτη για να καθαρίσει , κατά τη διάρκεια του χειμώνα , τις φερτές ύλες , ώστε να εκλείψει η λασπουριά , η γλίτσα κι οι ακανθώδεις πέτρες , στοιχεία επιβλαβή για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των λουόμενων . Ο καθαρισμός είναι μία απλή κι εύκολη διαδικασία σε σχέση με την εκβάθυνση .
 Κύριε Αντιπεριφερειάρχη , θέλω να πιστεύω ότι θα δώσετε οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες σας ώστε άμεσα να προβούν στις σχετικές ενέργειες , πριν φτάσει η θερινή περίοδος . Δεν είναι δυνατόν να περνάνε τόσα χρόνια και να μου δίνεται η συνηθισμένη απάντηση , ότι για να καθαριστεί η ΠΛΑΖ - ΘΑΛΑΣΣΑ , απαιτείται περιβαλλοντική μελέτη .
 Αυτό το γνωρίζω όχι έξι αλλά δεκαέξι χρόνια !!! - Μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την απόκτηση της ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ , είναι η ύπαρξη και λειτουργία στην ΠΛΑΖ του προβλεπόμενου αριθμού ντουζιερών
 Οι ντουζιέρες υπάρχουν και κυρίως δε λειτουργούν γιατί το θέμα είναι ποιος θα επιβαρυνθεί το κόστος . Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ απονέμεται στο φορέα , που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Δήμος Δελφών .
 Ο Δήμος δεν έχει προβεί σε διακήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού για την ΠΛΑΖ γιατί απλά δεν υπάρχει το αντίστοιχο ενδιαφέρον αφού, εκτός των άλλων , η τουριστική περίοδος στην περιοχή είναι μικρή , άρα ασύμφορος προς ενοικίαση .
 Ύστερα από τα παραπάνω είναι πασιφανές ότι οι ντουζιέρες ΠΡΕΠΕΙ να λειτουργούν και το κόστος νερού να το επιβαρύνεται ο Δήμος ή στη δικιά μας περίπτωση η ΔΕΥΑ του Δήμου Δελφών .
 Θα υπάρξει μέριμνα ώστε , την επόμενη περίοδο να λειτουργούν οι ντουζιέρες στην ΠΛΑΖ – ΚΑΛΑΦΑΤΗ κι ο … τίτλος της ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ να είναι σύμφωνος με ένα από τα 33 κριτήρια που έχει θεσπίσει η ΕΕΠΦ , ή θα έχουμε … άρση της και αντί των υπαιτίων θα κατηγορούνται οι δημότες ;
Κύριοι , Αντιπεριφερειάρχη και Πρόεδρε , θέλω να πιστεύω ότι η πανδημία δε θα αποτελέσει λόγο να αποτρέψει έργα απαραίτητα για τη θερινή περίοδο του πολίτη , έργα που εκκρεμούν επί σειρά ετών .
 
Με εκτίμηση
Ευστάθιος Μαρματάκης
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών