Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νίκος Λουπάκος απαντά στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Λουκά Αναγνωστόπουλο «Ψάχνει για κόντρες και αναλώνεται σε μικροπολιτικές και παραπλανητικές παρεμβάσεις»



 Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νίκος Λουπάκος απαντά στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Λουκά Αναγνωστόπουλο

«Ψάχνει για κόντρες και αναλώνεται σε μικροπολιτικές και παραπλανητικές παρεμβάσεις»

-«Άλλο τέλη για επιχειρήσεις κι άλλο τροφεία για βρέφη και νήπια», υποστηρίζει.

Δριμύ «κατηγορώ» εξαπολύει κατά του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Λουκά Αναγνωστόπουλου ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νίκος Λουπάκος, αποδίδοντάς του ότι επιχειρεί συνειδητά να παραπλανήσει τους κατοίκους πως δικαιούνται όλοι απαλλαγή από τα τέλη.

Στο φύλλο της 21ης Ιανουαρίου δημοσιεύεται η τοποθέτηση του κυρίου Αναγνωστόπουλου σχετικά με τα τέλη καθαριότητας, φωτισμού, επί ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων. Ο κύριος Αναγνωστόπουλος σε ένα τόσο σοβαρό θέμα ψάχνει για κόντρες και αναλώνεται σε μικροπολιτικές και παραπλανητικές παρεμβάσεις.

Οι επιχειρηματίες πλήττονται και ο Δήμος Δελφών από την αρχή της πανδημίας έχει προβεί σε λήψη αποφάσεων για την ελάφρυνσή τους σύμφωνα με όλες τις οδηγίες από τα αρμόδια υπουργεία. Στην τελευταία του τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε πως δέχτηκε παράπονα από επαγγελματίες για βεβαιώσεις τελών. Στα όσα του απάντησα –τα οποία θεωρεί άστοχα- δεν βρισκόταν καν στην θέση του να τα ακούσει, λες κι η διαδικασία των συνεδριάσεων είναι για να λέει ο καθένας την άποψή του και στη συνέχεια να αποχωρεί. Από τις αποφάσεις 99 και 146 που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο, ο κύριος Αναγνωστόπουλος παίρνει αποσπασματικά δύο κομμάτια (το πρώτο αφορά την απαλλαγή τελών για τους επιχειρηματίες και το δεύτερο την απαλλαγή καταβολής τροφείων για τα βρέφη και τα νήπια των παιδικών μας σταθμών) θέλοντας ίσως (;) να δημιουργήσει εντυπώσεις και προκαλώντας σύγχυση  σε όλους τους πολίτες μιας και το νόημα όσων γράφει είναι πως όλοι οι πολίτες απαλλάσσονται των τελών. Αλήθεια ως πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών έτσι λειτουργούσε; Στις αποφάσεις αυτές αναφέρονται ποιοι απαλλάσσονται των τελών και πως για να γίνει απαλλαγή πρέπει να προηγηθεί αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Στην προφορική ερώτηση των συντακτών της εφημερίδας προς εμένα για το πού πρέπει να απευθύνονται οι πληττόμενοι επιχειρηματίες, απάντησα στις Οικονομικές Υπηρεσίες και σε εμένα προσωπικά, καθώς στο θέμα πρέπει να δοθεί η δέουσα σοβαρότητα, δεν έχει πολιτικές διαστάσεις και δεν αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης όπως θέλει να το βλέπει ο κύριος Αναγνωστόπουλος, του οποίου η παρέμβαση έρχεται ακριβώς μετά την ανάδειξη του θέματος από την εφημερίδα σας. Ακόμα και σε αυτό δυστυχώς βρήκε χώρο για αντιπολίτευση. Προς ενημέρωση πρέπει να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα δήλωσης στοιχείων για την απαλλαγή από τα τέλη είναι ανοιχτή, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17/06/2020 υπήρχαν εκπρόσωποι των Ξενοδόχων, ενώ έχει εκδοθεί το αριθ. 65/2020 Δελτίο Τύπου από το Δήμο Δελφών με θέμα «Οι παρεμβάσεις του Δήμου Δελφών για τη στήριξη Οικονομία και Τουρισμού» που αναφέρει συνολικά τις δράσεις για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι οικονομικές υπηρεσίες κι εγώ σαν πολιτικός τους προϊστάμενος είμαστε στην διάθεση οποιουδήποτε για επιπλέον πληροφορίες και διευκρινίσεις στο τόσο σοβαρό αυτό θέμα, σχετικά με την υποβολή των αιτήσεων ή των απαραίτητων δικαιολογητικών. Θα μπορούσα πολιτικά μέχρι και να ευχαριστήσω τον κύριο Αναγνωστόπουλο, καθώς με τα λάθη και την παραπληροφόρηση που επιχειρεί συνεχίζει να εκτίθεται και μου δίνει βήμα να απαντήσω και να επαναλάβω τις σωστές πληροφορίες στον κόσμο σε σχέση με αυτές που δίνει αυτός. Το κάνει δε σε τέτοιο βαθμό που θα έλεγε κανείς πως θέλει να με ευνοήσει.

Τέλος και θέλοντας όσα λέω να αποδειχτούν, σας επισυνάπτω τα σκέλη των αποφάσεων που αποδεικνύουν τα λεγόμενά μου, προκειμένου να αναγνωστούν από όλους. Οι εντυπώσεις, η παραπλάνηση, τα λάθη και η μικροπολιτική δεν ταιριάζουν σε όλες τις περιστάσεις. Κι ο κύριος Αναγνωστόπουλος συνεχίζει να τα ταιριάζει. Ας σας κρίνουν οι δημότες.

 

 Ημερομηνία δημοσίευσης:22/01/2021

 orafok.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών